Τοπικές Ειδήσεις

Πολύ εύκολα τα θέματα των Μαθηματικών

Στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές βρήκαν τα θέματα εξαιρετικά εύκολα και έβγαιναν από τα εξεταστικά κέντρα με ένα πλατύ χαμόγελο, ενώ άλλοι δυσκολεύτηκαν στα τελευταία υποερωτήματα του τέταρτου θέματος.
Η Αστερόπη, η οποία στοχεύει στην ιατρική σχολή χαρακτήρισε τα θέματα υπερβολικά βατά. «Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα. Μπορούσε να γράψει 15 ακόμη και κάποιος που είχε διαβάσει μέτρια. Υπερβολικά βατά θα έλεγα ότι ήταν. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου».
Η φίλη και συμμαθήτρια της Αστερόπης, Αναστασία επιθυμεί να περάσει στις στρατιωτικές σχολές. Χαρακτήρισε τα θέματα των μαθηματικών ως αρκετά εύκολα, τουλάχιστον για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. «Για μένα ήταν αρκετά εύκολα τα θέματα. Εξαρτάται πόσο καλά είχε διαβάσει κανείς. Με μία μέτρια προετοιμασία, μπορούσες να πετύχεις ένα αρκετά καλό βαθμό», δήλωσε η ίδια.
Στις σχολές του εμπορικού ναυτικού στοχεύουν οι συμμαθητές Μερκούρης Τσακίρης και Στράτος Γύλος. «Ήταν πολύ εύκολα τα θέματα, πέρα από τα δύο τελευταία ερωτήματα στην τέταρτη άσκηση. Γενικότερα θεωρώ ότι ήταν πιο εύκολα τα θέματα από αυτά που περιμέναμε. Είμαι ευχαριστημένος», δήλωσε ο Μερκούρης, ενώ ο Στράτος συμπλήρωσε: «Μέχρι το Δ2 δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Τα δύο τελευταία υποερωτήματα ήταν κάπως πιο δύσκολα.»
Ο κ. Γιώργος Χατζησάββας μαθηματικός (φροντιστήρια Ορόσημο) δήλωσε σχετικά με το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των μαθηματικών: «Τα θέματα των μαθηματικών του ΕΠΑΛ ήταν σχετικά εύκολα, κάτι αναμενόμενο μετά την μείωση της ύλης. Ακόμα και μέτρια προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να περάσουν τη βάση, ενώ για τους καλά προετοιμασμένους το “άριστα” ήταν εύκολη υπόθεση, με εξαίρεση μόνο το Δ4 που απαιτούσε γνώσεις προηγουμένων ετών».
«Όλα κύλησαν ομαλά και τη δεύτερη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων. Τα θέματα ήταν εύκολα και εκτιμώ ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές», δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, κ. Ιωάννης Καραμήτσας, ο οποίος σημείωσε ότι από τους 127 υποψήφιους μαθητές απουσίαζαν χθες οι 21.

Οι εγγραφές
Στο μεταξύ χθες άνοιξαν απροειδοποίητα οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ. Η προθεσμία για τα ΕΠΑΛ λήγει στις 2 Ιουλίου και για τα ΕΠΑΛ τον…Σεπτέμβριο.
«Ξεκίνησαν-απροειδοποίητα-οι εγγραφές στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet. Για τα ΕΠΑΛ όμως είναι ασφυκτικά τα περιθώρια. Θα πρέπει να γίνουν οι εγγραφές μέχρι τις 2 Ιουλίου. Πολλοί γονείς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή απλά δεν έχουν εξοικείωση με τη τεχνολογία και προτιμούν να έρχονται στο σχολείο για τις εγγραφές. Μπορούμε όμως να δεχόμαστε τον κόσμο μόνο όταν δεν γίνονται οι εξετάσεις.
Συνεπώς μένουν μόνο τέσσερις εργάσιμες μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των εγγραφών. Είναι αδύνατο στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να εξυπηρετήσουμε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε το συνωστισμό που θα υπάρξει… Λόγω των μέτρων Covid, δεν ξέρω καν αν θα καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς… Μας προβληματίζει η κατάσταση… και εδώ υπάρχει άνιση μεταχείριση, αφού στα ΓΕΛ οι προθεσμίες εγγραφής λήγουν το Σεπτέμβριο… Δεν ξέρω τι έχει να σημαίνει αυτό εάν δηλαδή θέλουν να συρρικνώσουν την επαγγελματική εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Καραμίτσας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου