Εκτός φυλακής βρίσκεται για τρίτη φορά ο  Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε από το συμβούλιο φυλακών το αίτημά του.

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού περίμεναν η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας καθώς και μερικά μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια ως μέλος της «17Ν» θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιούσε από την αρχή του μήνα απεργία πείνας μετά την αρχική απόρριψη του τρίτου αιτήματός του για χορήγηση άδειας. Στις 7 Ιουνίου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού σε κρατικό νοσοκομείο, για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, βγήκε από τις φυλακές με διήμερη άδεια πρώτη φορά -από το 2002 όταν παραδόθηκε όταν παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές- τον περασμένο Νοέμβριο. Η δεύτερη 48ωρη άδεια χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης την άδεια που πήρε σήμερα, μετά την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δολοφόνος του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη.

Ο κ.Μπακογιάννης έγραψε:
Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροή; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια «απεργία πείνας» ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται.

.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ