ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκίκας: Τα εισιτήρια των συμβατικών πλοίων δεν θα αυξηθούν την θερινή περίοδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΚΙΚΑΣ Σ

«Για τον κα­θο­ρι­σμό του νη­σιω­τι­κού με­τα­φο­ρι­κού ισο­δύ­να­μου εί­μα­στε σε δια­δι­κα­σία εξορ­θο­λο­γι­σμού, τόσο με κλα­δι­κή όσο και χω­ρι­κή εξει­δί­κευ­ση. Σή­με­ρα υπε­γρά­φη προ­γραμ­μα­τι­κή σύμ­βα­ση με­τα­ξύ της Γε­νι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Αι­γαί­ου-Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής και του Κέ­ντρου Προ­γραμ­μα­τι­σμού και Οι­κο­νο­μι­κών Ερευ­νών για την ολο­κλη­ρω­μέ­νη υλο­ποί­η­ση του Βα­ρό­με­τρου Νη­σιω­τι­κής Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και του Πα­ρα­τη­ρη­τη­ρί­ου Τιμών στο νη­σιω­τι­κό χώρο σε ετή­σια βάση»,  ανέ­φε­ρε ο υφυ­πουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής Στέ­φα­νος Γκί­κας απα­ντώ­ντας στη Βουλή σε Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση του βου­λευ­τή του ΠΑΣΟΚ Γε­ωρ­γί­ου Νι­κη­τιά­δη για τις «Δι­ψή­φιες αυ­ξή­σεις στους ναύ­λους φορ­τη­γών οχη­μά­των».

Επ’ αυτού, ο υφυ­πουρ­γός επα­νέ­λα­βε πως «δεν πρό­κει­ται να αυ­ξη­θούν τη θε­ρι­νή πε­ρί­ο­δο τα ακτο­πλοϊ­κά ει­σι­τή­ρια που αφο­ρούν επι­βά­τες και τα ΙΧ επι­βα­τι­κά τους οχή­μα­τα».

Σχε­τι­κά με τις κα­τα­βο­λές του με­τα­φο­ρι­κού ισο­δύ­να­μου, ο κ. Γκί­κας είπε ότι όπως «έχου­με ανα­κοι­νώ­σει, τις επό­με­νες ημέ­ρες θα κα­τα­βλη­θεί αυτό που αφορά τους επι­βά­τες και θα αφορά έναν με­γά­λο αριθ­μό μηνών που αφο­ρούν το 2024, ενώ προς τις επι­χει­ρή­σεις θα κα­τα­βλη­θεί αυτό που αφορά το δεύ­τε­ρο εξά­μη­νο του 2022 καθώς ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι απαι­τού­με­νοι έλεγ­χοι».

Για τις επι­δο­τή­σεις των άγο­νων γραμ­μών, ο υφυ­πουρ­γός επι­σή­μα­νε ότι «το 2019 οι επι­δο­τή­σεις των άγο­νων γραμ­μών ανερ­χό­ντου­σαν μόλις στα 90 εκατ. ευρώ, σή­με­ρα το ποσό αυτό ανέρ­χε­ται στα 152 εκατ. ευρώ και η πρό­βλε­ψη για τον επό­με­νο δια­γω­νι­σμό οι επι­δο­τή­σεις αυτές να ανέλ­θουν στα 168 εκατ. ευρώ, δεί­χνο­ντας με αυτό τον τρόπο ότι σε­βό­μα­στε τους νη­σιώ­τες και ότι επεν­δύ­ου­με στη νη­σιω­τι­κό­τη­τα». Επι­σή­μα­νε δε, ότι για τις επι­δο­τή­σεις των άγο­νων γραμ­μών διε­ξά­γε­ται διε­θνής δια­γω­νι­σμός και όλα ελέγ­χο­νται από το Ελεγ­κτι­κό Συ­νέ­δριο.

Ανα­φο­ρι­κά με την υπο­γρα­φή της προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης με­τα­ξύ της ΓΓ Αι­γαί­ου-Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής και του Κέ­ντρου Προ­γραμ­μα­τι­σμού και Οι­κο­νο­μι­κών Ερευ­νών για την ολο­κλη­ρω­μέ­νη υλο­ποί­η­ση του Βα­ρό­με­τρου Νη­σιω­τι­κής Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και του Πα­ρα­τη­ρη­τη­ρί­ου Τιμών στο νη­σιω­τι­κό χώρο σε ετή­σια βάση, ο υφυ­πουρ­γός είπε: «Με αυτή τη με­λέ­τη, θα μπο­ρέ­σου­με να έχου­με μια πολύ κα­λύ­τε­ρη ει­κό­να με στόχο τον προσ­διο­ρι­σμό του ύψους και της με­τα­βο­λής των τιμών σε καί­ριες κα­τη­γο­ρί­ες αγα­θών που επη­ρε­ά­ζουν βε­βαί­ως και το κό­στος λει­τουρ­γί­ας των νη­σιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων. Πρό­κει­ται για ένα ερ­γα­λείο που θα βοη­θή­σει τη νη­σιω­τι­κή επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα και τα νησιά μας, μαζί με τις συμ­φω­νί­ες με την Ελ­λη­νι­κή Ανα­πτυ­ξια­κή Τρά­πε­ζα και τον εξορ­θο­λο­γι­σμό του νη­σιω­τι­κού με­τα­φο­ρι­κού ισο­δυ­νά­μου».

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.