Τοπικές Ειδήσεις

Οι νέοι της νησιωτικής Ευρώπης, οι νέοι της Δωδεκανήσου, μιλούν για το Μέλλον της Ευρώπης

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Οι νέοι της νησιωτικής Ευρώπης, οι νέοι της Δωδεκανήσου, μιλούν για το Μέλλον της Ευρώ-πης, μέσα από μια πιλοτική δράση προσομοίωσης ευρωπαϊκών θεσμών.

Μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία της Δωδεκανήσου, συμμετέχουν στη δημόσια διαβού-λευση για το Μέλλον της Ευρώπης, καταθέτοντάς τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη δική τους Ευρώπη, την Ευρώπη της νέας γενιάς.

Οι άξονες της διαβούλευσης αφορούν στις 4 προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια «ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία», μια «Ευρώπη κατάλληλη για τη ψηφιακή εποχή», «μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία» και για τον “πολιτισμό, τη νεολαία, την εκπαί-δευση”.

 

Η πιλοτική δράση προσομοίωσης ευρωπαϊκών θεσμών “MyEurope&Me”, που υλοποιείται από τον Δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το «Μέλλον της Ευρώπης» (#futurEU.europa.eu), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 21.05.2021, από 10.00-13.00.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση αυτή είναι τα εξής:

Το 1ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ- ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ, που θα εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβού-λιο Ε.Κ.).

Το Γυμνάσιο και Λύκειο της Τήλου, που θα εκπροσωπήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Ε.Σ.).

Το 1ο ΓΕΛ ΚΩ, που θα εκπροσωπήσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (Σ.ΕΕ).

Το 2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ, που θα εκπροσωπήσει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επιτρ.).

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, που θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ).

Οι μαθητές που συμμετέχουν στη δράση προσομοίωσης είναι οι εξής:

1ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ,/-/ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛ-ΛΙΟΠΗ, ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ , ΚΑΡΔΟΥ-ΛΙΑ ΜΑΡΙΑ , ΚΑΣΙΩΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΚΑΨΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑ-ΤΕΡΙΝΗ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΟΥΣΣΑ ΝΟΜΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΠΟΥΡΑΝΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ, ΜΕΙ-ΜΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΜΑΓΚΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΤΑΛΑ ΝΙΚΗ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ: ΕΙΡΗΝΗ ΡΟΥΚΟ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΚΕΛ-ΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, ΕΦΡΑΙΜΙΑ ΚΑΖΑ-ΝΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ, ΆΓΓΕΛΟΣ ΑΓΚΟΛΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

 

1Ο ΓΕΛ ΚΩ: ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΤΖΑΝΝΕΤΟΥΛΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΤΣΙΜΙΣΙΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥΛΑ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΚΜΗΝΗ

2Ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ: ΣΧΟΙΝΑ ΑΓΑΠΗ, ΝΕΓΚΡΟΥΣΤΟΥΕΒ – ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ , ΛΥΚΟΥΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ, ΝΙΚΟΛ ΦΑΛΚΟΝΙ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΥΤΑ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ,ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ, ΖΩΗ ΤΣΟΥΒΑΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΙΣΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την “Ωδή στη χαρά” του Μπετόβεν (βιντεοσκοπημένο), τον ύμνο της Ε.Ε. που θα παίξουν παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου σε τρίο: βιολί: Γέροντα Ηλιάνα, καθηγήτρια κα. Φαραμίτσα Καμέλια, Τσέλο: Στάτη Κατε-ρίνα, καθηγήτρια κα. Καζαντζίδη Ιωάννα, και Φλάουτο: Ζιμπούλη Αλεξάνδρα, καθη-γήτρια κα. Μάρκου Βαρβάρα

Η πιλοτική δράση «MyEurope&Me», αποτελεί μια πρωτοβουλία της Δ/νσης Παιδείας, Πολι-τισμού, Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας με την στή-ριξη της Δ/βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Η δράση τελεί και υπό την αιγίδα του Teach-ers4Europe.

Επιστημονική υπεύθυνη και συντονίστρια του έργου, είναι η Ελευθερία Φτακλάκη, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Για την υλοποίηση της δράσης, πολύτιμη υπήρξε η αρωγή της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Μουλά, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της β’-βάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου.

Επίσης, πολύτιμη η συνδρομή και η συνεργασία των εκπαιδευτικών των εμπλεκομένων σχο-λείων:

} από την Τήλο, η Σουλτάνα Ιωσηφίδου, η Μαρκοπούλου Γεωργία, ο Βασιλακέρης Α-νέστης , η Δημητρίου Ελένη.

} από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, η Πάου Άννα και η Πουγούνια Ειρήνη.

} από το 1ο ΓΕΛ της Κω, η Σοφία Καραγιάννη.

} από το Μουσικό σχολείο Ρόδου, ο Παναγιώτης Μπέλλος και η Έλενα Κακογιάννη.

} από το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, η Μαριάννα Νουμεροπούλου.

 

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της δράσης είναι:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/moula

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου