Νέα κατάθεση ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου έδωσε προχθές ο 27χρονος Αλβανός, θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας από δύο ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 26 ετών, που ενεργούσαν βάσει σχεδίου, το οποίο εμπνεύστηκε 33χρονος κομμωτής συνέταιρός του.
Την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας και ο 71χρονος ημεδαπός, που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην ίδια υπόθεση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 33χρονος, εξαρτημένος από τον τζόγο και την κοκαΐνη, που φέρεται να αποσκοπούσε όχι μόνο να κληρονομήσει την περιουσία ενός 71χρονου ημεδαπού, που τον εμπιστεύτηκε αλλά και να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση χρημάτων, που υπερβαίνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα 400.000 ευρώ.
Εις βάρος του και εις βάρος των δύο Αλβανών ηλικίας 28 και 26 ετών, που τον συνέδραμαν, έχουν ασκηθεί διώξεις για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μελών σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, παράβαση του άρθρου 230 ΠΚ, για εξακολουθητική ψευδορκία, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις μορφές της αγοράς, διάθεσης σε τρίτους, κατοχής και απόκρυψης, κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και για οπλοκατοχή.
Ο 27χρονος Αλβανός στη νέα κατάθεσή του αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον 33χρονο αλλά και στις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον 71χρονο, ο οποίος τον συνέδραμε οικονομικά και τον αντιμετώπιζε ως παιδί του.

Επεσήμανε ότι τον Αύγουστο του 2017 ο 33χρονος είχε αναφέρει στον 71χρονο, ότι προτίθεται να ανακαινίσει το κομμωτήριό του και ο τελευταίος αποφάσισε να τον βοηθήσει οικονομικά.
Ο 33χρονος, όπως υποστηρίζει, έπεισε τον 71χρονο να συστήσουν και οι 3 μια ΙΚΕ συνεισφέροντας έκαστος από 5.000 ευρώ αν και τελικώς τα χρήματα τα έβαλε μόνο ο 71χρονος, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια μετά την πώληση ξενοδοχείου της οικογένειάς του.
Η IKE έχει αντικείμενο εργασίες κομμωτηρίου και εμπόριο μελιού και την διαχείριση της εταιρείας είχε ο 33χρονος.
Ο 71χρονος αγόρασε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV αξίας 27.000 ευρώ περίπου.
Ο 27χρονος τόνισε ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ότι ο 33χρονος συνέταιρός του είχε εξάρτηση από τον τζόγο και τα ναρκωτικά.
Σε ό,τι αφορά την απόπειρα δολοφονίας του, αφού περιέγραψε ότι δεχόταν απειλητικά για την ζωή του τηλεφωνήματα από αγνώστους, τόνισε ότι την 15η Ιανουαρίου του 2018 βρισκόταν στο κομμωτήριο περίπου στις 19:00 ώρα μαζί με τον θείο του, τον εξάδερφό του, τον 33χρονο και δύο υπαλλήλους.
Ο 33χρονος ζήτησε από τον θείο του να φέρει το αυτοκίνητο της εταιρείας κοντά στο κομμωτήριο κι εκείνος πράγματι το μετακίνησε και το στάθμευσε απέναντι, κοντά σε στάση λεωφορείου.
Ακολούθως, ο 33χρονος παρήγγειλε κινέζικο φαγητό κι έφαγαν ενώ έπαιζε με τον 27χρονο τάβλι.
Αναχώρησαν περί ώραν 11:00 και ο 33χρονος του ζήτησε να κλείσει το κομμωτήριο με τα δικά του κλειδιά, ενώ εκείνος έφυγε βιαστικά με το αυτοκίνητό του.
Ο εξάδελφος του 27χρονου έφυγε με το δίκυκλό του κι εκείνος μαζί με τον θείο του κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο της εταιρείας.
Οταν μπήκε, όπως περιγράφει, στο αυτοκίνητο, κι έβαλε το κλειδί στην μίζα άκουσε ένα θόρυβο και είδε μια τρύπα στο παμπρίζ.
Ο θείος του έσπευσε στο σημείο και τότε κατάλαβαν ότι κάποιος είχε πυροβολήσει.
Ο θείος του ανέφερε ότι είδε τους θάμνους να κουνιούνται. Η βολή βρήκε στο μέσο περίπου του παρμπρίζ και προς την πλευρά του οδηγού κι αφού πέρασε μπροστά του, στο ύψος του αριστερού του ώμου, καρφώθηκε στην πόρτα του οδηγού.
Ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον 33χρονο, που μετέβη στο σημείο και εκείνος κάλεσε την αστυνομία.
Οπως κατέθεσε ο 27χρονος, ο 33χρονος έδειχνε να ενδιαφέρεται στους αστυνομικούς για το συμβάν και τίποτε δεν έδειχνε ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας εις βάρος του.
Τόνισε ότι είναι πλέον πεπεισμένος ότι ο 33χρονος ήθελε να τον βγάλει από την μέση για να έρθει πιο κοντά με στον 71χρονο και να κερδίσει την εύνοιά του και την οικονομική του στήριξη.
Λίγο πριν την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου, ο 71χρονος του είχε πει ότι είχε μεταβιβάσει την ιδιοκτησία της οικίας του στις Καλυθιές στην εταιρεία.
Σε ό,τι αφορά την εικονική ληστεία του κομμωτηρίου για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση των 400.000 ευρώ που φύλασσε ο 71χρονος στο χρηματοκιβώτιο, ο 27χρονος επεσήμανε ότι όταν πήγε στο νοσοκομείο να δει τον 33χρονο η συμπεριφορά του του φάνηκε ύποπτη, αφού παρίστανε τον κτυπημένο χωρίς να έχει τίποτα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προσποιούνταν ότι δεν είχε ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του.
Τόνισε επίσης ότι όταν δεν κατάφερε να τον βγάλει από την μέση σκαρφίστηκε να τον ενοχοποιήσει για κατοχή ναρκωτικών.
Όπως περιέγραψε ο 33χρονος πήρε μια γεμιστήρα Καλάσνικοφ και ναρκωτικά και τα τοποθέτησε στο συνεργείο του 71χρονου, χωρίς να τον καταγράψουν οι κάμερες.
Ο 27χρονος υποστήριξε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα όσα υποστηρίζει ο 33χρονος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ