ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γ. Παππάς προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γιάννης Παππάς

«Πρέ­πει να κλεί­σει εδώ και τώρα η συμ­φω­νία για να σωθεί η χώρα. Ει­δάλ­λως, ούτε δη­μο­ψή­φι­σμα ούτε εκλο­γές θα δώ­σουν την λύση. Επι­μέ­νω και επα­νέρ­χο­μαι στην πρό­τα­ση για μια κυ­βέρ­νη­ση Εθνι­κής Σω­τη­ρί­ας. Θα ήταν η τε­λευ­ταία λύση σε πε­ρί­πτω­ση που κιν­δυ­νέ­ψει πλέον σο­βα­ρά η χώρα, αφού όλη η αγορά κα­ταρ­ρέ­ει και κα­νείς δεν ξέρει τι μας ξη­με­ρώ­νει».

Αυτό δη­λώ­νει, σε συ­νέ­ντευ­ξή του στη “δ”, ο πο­λι­τευ­τής της ΝΔ κ. Γιάν­νης Παπ­πάς με αφορ­μή τις πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις .

«Μέσα στη χώρα, συ­νε­χί­ζουν τα ψέ­μα­τα. Προς τα έξω, όμως, άρ­χι­σαν να λένε την αλή­θεια. Αυτό δεν τους εμπο­δί­ζει βέ­βαια, να συ­νε­χί­ζουν να κα­τα­στρέ­φουν, ό,τι ήδη πα­ρα­δέ­χο­νται πως ήταν σωστό. Μια κου­βέ­ντα μόνο: Τη συγ­γνώ­μη δεν τη χρω­στά­νε μόνο στην προη­γού­με­νη κυ­βέρ­νη­ση. Τη χρω­στά­νε κυ­ρί­ως στον Ελ­λη­νι­κό λαό», δη­λώ­νει ο κ. Γιάν­νης Παπ­πάς.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με την αύ­ξη­ση των συ­ντε­λε­στών του ΦΠΑ ο κ. Γιάν­νης Παπ­πάς δη­λώ­νει :

«Εάν ωστό­σο προ­χω­ρή­σουν σε κάτι τέ­τοιο, τα πάντα θα ανα­τρα­πούν και τα νησιά θα βιώ­σουν μια άνευ προη­γου­μέ­νου κα­τα­στρο­φή και κα­τάρρ­ρευ­ση της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας συ­νο­λι­κά. Το μέτρο δεν θα απο­φέ­ρει κα­νέ­να όφε­λος, ούτε και ου­σια­στι­κά έσοδα».

Ο κ. Παπ­πάς ανα­φέ­ρε­ται και στις πιέ­σεις που ασκού­νται στον διοι­κη­τή της Τρά­πε­ζας της Ελ­λά­δος για να πα­ραι­τη­θεί από τη θέση του και σε άλλα θέ­μα­τα.

Η συ­νέ­ντευ­ξη του κ. Γιάν­νη Παππά, ανα­λυ­τι­κά:

• Πι­στεύ­ε­τε πως θα έχουν θε­τι­κή κα­τά­λη­ξη οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις της κυ­βέρ­νη­σης με τους δα­νει­στές χωρίς άλλα προ­βλή­μα­τα για τη χώρα;

Απο­δεί­χθη­κε τε­λι­κά ότι δεν έχουν κα­νέ­να σχέ­διο. Η χώρα κα­ταρ­ρέ­ει κι εκεί­νοι λένε ότι δια­πραγ­μα­τεύ­ο­νται. Υπάρ­χει ήδη στάση πλη­ρω­μών στον ιδιω­τι­κό τομέα, ενώ οι τρά­πε­ζες κιν­δυ­νεύ­ουν να ξε­μεί­νουν από ρευ­στό. Η αγορά ‘στέ­γνω­σε’, ο ιδιω­τι­κός το­μέ­ας και ο του­ρι­σμός πλήτ­το­νται συ­νε­χώς και η κυ­βέρ­νη­ση δεν ξέρει πού πάει. Την μία μι­λά­νε για ρήξη, την άλλη για συμ­φω­νία και την άλλη για δη­μο­ψη­φί­σμα­τα. Εκεί που μας έλε­γαν ότι θα σκί­σουν το μνη­μό­νιο, έρ­χο­νται τώρα και αυτο-αναι­ρού­νται και λένε ότι δεν το είπαν ποτέ στις προ­ε­κλο­γι­κές τους εξαγ­γε­λί­ες!!! Εκεί που μας έλε­γαν ότι θα προ­χω­ρή­σουν σε συμ­φω­νία, έρ­χο­νται τώρα, 100 μέρες μετά τις εκλο­γές και θέ­τουν θέμα δη­μο­ψη­φί­σμα­τος για να βά­λουν στον λαό ψεύ­τι­κα δι­λήμ­μα­τα και να του με­τα­θέ­σουν τις ευ­θύ­νες. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν πρό­λα­βε να ανα­λά­βει την εξου­σία και ήδη φρό­ντι­σε να πάρει όσα είχε κα­τα­φέ­ρει να μα­ζέ­ψει από τον κόπο του ελ­λη­νι­κού λαού σε πρω­το­γε­νή πλε­ο­νά­σμα­τα, η προη­γού­με­νη… “κα­τα­ρα­μέ­νη” κυ­βέρ­νη­ση. Πρέ­πει να κλεί­σει εδώ και τώρα η συμ­φω­νία για να σωθεί η χώρα. Ει­δάλ­λως, ούτε δη­μο­ψή­φι­σμα ούτε εκλο­γές θα δώ­σουν την λύση. Επι­μέ­νω και επα­νέρ­χο­μαι στην πρό­τα­ση για μια κυ­βέρ­νη­ση Εθνι­κής Σω­τη­ρί­ας. Θα ήταν η τε­λευ­ταία λύση σε πε­ρί­πτω­ση που κιν­δυ­νέ­ψει πλέον σο­βα­ρά η χώρα, αφού όλη η αγορά κα­ταρ­ρέ­ει και κα­νείς δεν ξέρει τι μας ξη­με­ρώ­νει. Οι κυ­βερ­νώ­ντες συ­νε­χί­ζουν το παι­χνί­δι τους. Μέσα στη χώρα, συ­νε­χί­ζουν τα ψέ­μα­τα. Προς τα έξω, όμως, άρ­χι­σαν να λένε την αλή­θεια. Αυτό δεν τους εμπο­δί­ζει βέ­βαια, να συ­νε­χί­ζουν να κα­τα­στρέ­φουν, ό,τι ήδη πα­ρα­δέ­χο­νται πως ήταν σωστό. Μια κου­βέ­ντα μόνο: Τη συγ­γνώ­μη δεν τη χρω­στά­νε μόνο στην προη­γού­με­νη κυ­βέρ­νη­ση. Τη χρω­στά­νε κυ­ρί­ως στον Ελ­λη­νι­κό λαό.

• Ποιές θα είναι οι επι­πτώ­σεις από την εξο­μοί­ω­ση των συ­ντε­λε­στών του ΦΠΑ ει­δι­κά στα νησιά; Πι­στεύ­ε­τε πως από το συ­γκε­κρι­μέ­νο μέτρο που θα επι­βα­ρύ­νει πάλι τους πο­λί­τες θα εξα­σφα­λι­στούν τα απαι­τού­με­να έσοδα για τη χώρα;

Όπως ήδη πα­ρα­κο­λου­θού­με, οι νη­σιώ­τες, οι φο­ρείς, οι αι­ρε­τοί και οι κοι­νω­νι­κοί εταί­ροι των νη­σιών είναι έτοι­μοι για να βγουν στα… “κά­γκε­λα” και καλά θα κά­νουν. Το κό­στος που πλη­ρώ­νει η χώρα κάθε μέρα, είναι τε­ρά­στιο. Θέ­λου­με να πι­στεύ­ου­με ότι οι δε­σμεύ­σεις του κ. Τσί­πρα αλλά και οι δια­βε­βαιώ­σεις του κ. Βα­ρου­φά­κη για τον ΦΠΑ θα ισχύ­σουν στην πράξη. Εάν ωστό­σο προ­χω­ρή­σουν σε κάτι τέ­τοιο, τα πάντα θα ανα­τρα­πούν και τα νησιά θα βιώ­σουν μια άνευ προη­γου­μέ­νου κα­τα­στρο­φή και κα­τάρρ­ρευ­ση της το­πι­κής οι­κο­νο­μί­ας συ­νο­λι­κά. Το μέτρο δεν θα απο­φέ­ρει κα­νέ­να όφε­λος, ούτε και ου­σια­στι­κά έσοδα. Του­να­ντί­ον θα αυ­ξη­θούν τα πάντα κα­τα­κό­ρυ­φα και φυ­σι­κά οι αυ­ξή­σεις θα με­τα­κυ­λι­στούν στον του­ρι­σμό και στους επι­σκέ­πτες μας που θα επι­βα­ρυν­θούν. Γνω­ρί­ζα­με ότι η Τρόι­κα (ση­με­ρι­νοί ‘Θε­σμοί’) ζη­τού­σε επι­τα­κτι­κά τα μέτρα αυτά για τον ΦΠΑ αλλά η πρώην κυ­βέρ­νη­ση αρ­νιό­ταν στα­θε­ρά να προ­χω­ρή­σει σε τέ­τοια μέτρα. Χρειά­στη­καν λι­γό­τε­ρο από 100 μέρες για τη νέα κυ­βέρ­νη­ση να τα δια­λύ­σει… όλα εν ριπή οφθαλ­μού.

• Θα πλη­γεί ο του­ρι­σμός από την αύ­ξη­ση του ΦΠΑ και την επι­βο­λή φόρου δια­νυ­κτέ­ρευ­σης;

Η αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και η δυ­να­μι­κή του του­ρι­σμού μας θα μειω­θούν. Επι­πλέ­ον το του­ρι­στι­κό μας προ­ϊ­όν θα γίνει πιο ακρι­βό και οι επι­πτώ­σεις θα είναι κα­τα­στρο­φι­κές. Το απο­τέ­λε­σμα θα είναι λι­γό­τε­ροι επι­σκέ­πτες, πτώση των εσό­δων, λου­κέ­τα σε μι­κρές και με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις και αύ­ξη­ση του αριθ­μού των ανέρ­γων. Ο του­ρι­σμός μας και οι επι­χει­ρή­σεις που ζουν από αυτόν -και φυ­σι­κά η κοι­νω­νία- θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν πολύ ακρι­βά τους χει­ρι­σμούς και τα λάθη αυτής της κυ­βέρ­νη­σης. Η από­φα­ση αυτή είναι μια απτή από­δει­ξη για την πα­ντε­λή έλ­λει­ψη οι­κο­νο­μι­κού σχε­δια­σμού και είναι βέ­βαιο ότι θα ανοί­ξει την κερ­κό­πορ­τα για την κα­τα­στρο­φή της οι­κο­νο­μί­ας. Για μια ακόμα φορά η Κυ­βέρ­νη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­τεί­νει με προ­χει­ρό­τη­τα μέτρα που δεν μπο­ρούν να εφαρ­μο­στούν, εκ­θέ­το­ντας όχι μόνο την ίδια αλλά συ­νο­λι­κά τη χώρα μας, θέ­το­ντας σε κίν­δυ­νο την κι­νη­τή­ριο δύ­να­μη της οι­κο­νο­μί­ας μας, τον Του­ρι­σμό. Κά­ποιος πρέ­πει να τους πει να σο­βα­ρευ­τούν και να μην τα­λαι­πω­ρούν τον μο­να­δι­κό δυ­να­μι­κό ‘αι­μο­δό­τη’ της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας, που βρί­σκε­ται αυτή την πε­ρί­ο­δο σε ύφεση, ενώ πε­ρι­μέ­να­με αύ­ξη­ση.

• Γιατί πι­στεύ­ε­τε πως ασκού­νται πιέ­σεις στον κ. Γιάν­νη Στουρ­νά­ρα για να πα­ραι­τη­θεί από τη θέση του;

Πρό­κει­ται για κυ­νή­γι… μα­γισ­σών στο οποίο έχει επι­δο­θεί αυτή η κυ­βέρ­νη­ση. Ο κ. Γιάν­νης Στουρ­νά­ρας μπο­ρεί να κα­τη­γο­ρη­θεί γιατί δεν ενη­μέ­ρω­σε τον πο­λι­τι­κό κόσμο και τον ελ­λη­νι­κό λαό για τα τε­ρά­στια βάρη τα οποία σω­ρεύ­ει στους ώμους των Ελ­λή­νων φο­ρο­λο­γου­μέ­νων η ατέρ­μο­νη πα­ρά­τα­ση των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με τους δα­νει­στές και για τα χάλια της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας και όχι για το αντί­θε­το, όπως θέλει να κάνει τον ελ­λη­νι­κό λαό να πι­στέ­ψει η κυ­βέρ­νη­ση. Επί πολλά χρό­νια, όταν η χώρα προ­χω­ρού­σε σε υπερ­δα­νει­σμό κα­τη­γο­ρού­νταν συ­στη­μα­τι­κά οι εκά­στο­τε διοι­κη­τές της Τρά­πε­ζας της Ελ­λά­δος, διότι δεν ενη­μέ­ρω­ναν, όπως είχαν θε­σμι­κό χρέος, τον ελ­λη­νι­κό λαό και τον πο­λι­τι­κό κόσμο εγκαί­ρως για τους κιν­δύ­νους τους οποί­ους επρό­κει­το να αντι­με­τω­πί­σει η χώρα. Αυτό δεν πρέ­πει να συμ­βεί με τον Γιάν­νη Στουρ­νά­ρα τον οποίο ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και οι συ­νι­στώ­σες του, επι­χει­ρούν να θυ­σιά­σουν στον βωμό του λαϊ­κι­σμού για να προ­σφέ­ρουν ‘άρτον και θέαμα’ ώστε να δεί­ξουν ότι κά­νουν κάτι για την δια­φθο­ρά.

• Έχει απο­μα­κρυν­θεί το εν­δε­χό­με­νο διε­ξα­γω­γής εκλο­γών ή δη­μο­ψη­φί­σμα­τος αλλά ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών κ. Γιάν­νης Βα­ρου­φά­κης δή­λω­σε πως δεν γνω­ρί­ζει αν ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είναι κυ­βέρ­νη­ση μέχρι τον Ια­νουά­ριο. Ποιό είναι το συ­μπέ­ρα­σμά σας;

Με τον κ. Τσί­πρα, τον κ. Βα­ρου­φά­κη, τον κ. Λα­φα­ζά­νη και την κυρία Κων­στα­ντο­πού­λου, και όλους αυ­τούς του νε­ο­κομ­μου­νι­στές, με κα­θε­στω­τι­κή αντί­λη­ψη, όλα είναι πι­θα­νά αφού εκτός από την χώρα που κα­ταρ­ρέ­ει, υπάρ­χει και το έντο­νο εσω­κομ­μα­τι­κό πρό­βλη­μα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ! Η ‘δη­μιουρ­γι­κή ασά­φεια συ­νε­χί­ζε­ται ακά­θε­κτη και φυ­σι­κά, ακόμη κι αν κα­τα­φέ­ρουν να απο­φα­σί­σουν κάτι, ίσως οι συ­νι­στώ­σες και οι ‘πλατ­φόρ­μες’ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να μην μπο­ρέ­σουν να συ­νεν­νοη­θούν ούτε για τα δέ­ο­ντα… Οι άν­θρω­ποι αυτοί, που βρί­σκο­νται στο τι­μό­νι της χώρας, έχουν πρό­βλη­μα αντί­λη­ψης και αί­σθη­σης κιν­δύ­νου… Αι­σθά­νο­νται ότι βρί­σκο­νται στα αμ­φι­θέ­α­τρο ακόμα και αγω­νί­ζο­νται για τα δι­καιώ­μα­τα των λαών της Νο­τί­ου Αμε­ρι­κής… Εχουν μια εχθρι­κή στάση απέ­να­ντι στην Επι­τυ­χία, στην Δη­μιουρ­γία, στην Επέν­δυ­ση, στην Ανά­πτυ­ξη… Θε­ω­ρούν όλα αυτά μέρος του κα­πι­τα­λι­στι­κού συ­στή­μα­τος και πρέ­πει να τα απο­βά­λου­με. Φρέ­σκο πα­ρά­δειγ­μα, η διά­λυ­ση στην παι­δεία. Μέτρα για να εξα­φα­νί­σου­με την Αρι­στεία και τους Αρί­στους…

• Αντι­με­τω­πί­ζε­ται με το σωστό τρόπο το πρό­βλη­μα της πα­ρά­νο­μης με­τα­νά­στευ­σης; Ποιές είναι οι προ­τά­σεις της ΝΔ;

Δεν υπάρ­χει καμία αμ­φι­βο­λία ότι δεν είχαν πρό­τα­ση για το θέμα. Θα σας ανα­φέ­ρω κατ’ αρχήν ότι όσο καιρό ήταν αντι­πο­λί­τευ­ση ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δια­τη­ρού­σε μια επι­θε­τι­κή στάση στην πρώην κυ­βέρ­νη­ση και ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι είχε τις ‘λύ­σεις’, ενώ στην πράξη, απο­δεί­χθη­κε ότι δεν είχε απο­λύ­τως τί­πο­τα. Εί­δα­με τους χει­ρι­σμούς τους μέχρι σή­με­ρα, με τις ‘φουρ­νιές’ και ‘κα­ρα­βιές’ των πα­ρά­νο­μων με­τα­να­στών, που είναι ανε­ξέ­λεγ­κτοι. Από την άλλη, θέ­λο­ντας να σχο­λιά­σω το νο­μο­σχέ­διο που κα­τα­τέ­θη­κε σχε­τι­κά με την από­δο­ση ιθα­γέ­νειας, επι­ση­μαί­νω ότι τα όσα με­θο­δεύ­ει να νο­μο­θε­τή­σει η κυ­βέρ­νη­ση στο ζή­τη­μα της ιθα­γέ­νειας, απο­τε­λούν ανοι­κτή πρό­σκλη­ση στους λα­θρο­με­τα­νά­στες να εγ­γρά­ψουν το παιδί τους στην πρώτη δη­μο­τι­κού και αυ­τό­μα­τα να πά­ρουν άδεια πα­ρα­μο­νής για τους ίδιους και την οι­κο­γέ­νειά τους. Είναι το χει­ρό­τε­ρο που μπο­ρούν να κά­νουν για την Ελ­λά­δα και την κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή, όταν εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες λα­θρο­με­τα­νά­στες πε­ρι­μέ­νουν να πε­ρά­σουν τα ελ­λη­νι­κά σύ­νο­ρα. Οι άν­θρω­ποι πα­ρα­μέ­νουν επι­κίν­δυ­νοι για την χώρα και το κοι­νω­νι­κό σύ­νο­λο. Η κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά προ­έ­τα­ξε στους βα­σι­κούς πυ­λώ­νες της πο­λι­τι­κής της την αντι­με­τώ­πι­ση της λα­θρο­με­τα­νά­στευ­σης, αλλά και συ­νο­λι­κά του με­τα­να­στευ­τι­κού ζη­τή­μα­τος. Έθεσε, για πρώτη φορά, το ζή­τη­μα στο Συμ­βού­λιο Κο­ρυ­φής, το οποίο υιο­θέ­τη­σε και συ­γκε­κρι­μέ­να συ­μπε­ρά­σμα­τα. Για πρώτη φορά, τέ­θη­κε επί ελ­λη­νι­κής προ­ε­δρί­ας το ζή­τη­μα να πιε­στούν οι χώρες προ­έ­λευ­σης των πα­ρά­νο­μων με­τα­να­στών, ώστε να συ­νερ­γα­στούν ενερ­γά. Με συ­νε­χείς πα­ρεμ­βά­σεις και συ­ζη­τή­σεις στα αρ­μό­δια ευ­ρω­παϊ­κά όρ­γα­να ανέ­δει­ξε ως κυ­ρί­αρ­χο το ζή­τη­μα της λα­θρο­με­τα­νά­στευ­σης. Υπήρ­ξαν συ­νε­χείς επι­σκέ­ψεις της αρ­μο­δί­ας Επι­τρό­που στην Ελ­λά­δα για την κα­λύ­τε­ρη συ­νερ­γα­σία, το συ­ντο­νι­σμό και την υλο­ποί­η­ση του εγκε­κρι­μέ­νου, από την Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, σχε­δί­ου. Η προη­γού­με­νη κυ­βέρ­νη­ση εξα­σφά­λι­σε για την Ελ­λά­δα το πολύ ση­μα­ντι­κό χαρ­το­φυ­λά­κιο Με­τα­νά­στευ­σης, Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων και Ιθα­γέ­νειας, με τον ορι­σμό του Δ. Αβρα­μό­που­λου ως Επι­τρό­που με τον οποίο ο Πρό­ε­δρος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας βρί­σκε­ται άλ­λω­στε σε συ­νε­χή επαφή για τις τρέ­χου­σες εξε­λί­ξεις. Για πρώτη φορά, το 2012, όταν ανέ­λα­βε η κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά, συ­γκρό­τη­σε μια ολο­κλη­ρω­μέ­νη με­τα­να­στευ­τι­κή πο­λι­τι­κή, που μέχρι τότε δεν υπήρ­χε, στη­ρι­ζό­με­νη σε τρεις πυ­λώ­νες: άσυλο, εξω­τε­ρι­κή φύ­λα­ξη των συ­νό­ρων και επι­στρο­φές των λα­θρο­με­τα­να­στών. Τα έτη 2013 – 2014, επέ­στρε­ψαν στις χώρες προ­έ­λευ­σης, αριθ­μός πα­ρά­νο­μων οι­κο­νο­μι­κών με­τα­να­στών του­λά­χι­στον ίσος με αυ­τούς που ει­σήλ­θαν. Πε­ριο­ρί­στη­κε με την νέα πο­λι­τι­κή φύ­λα­ξης των εξω­τε­ρι­κών συ­νό­ρων, τις εισ­ρο­ές πα­ρά­νο­μων με­τα­να­στών, με απο­τέ­λε­σμα οι εί­σο­δοι από τα χερ­σαία σύ­νο­ρα να μη­δε­νι­στούν και από τα θα­λάσ­σια να πε­ριο­ρι­στούν, παρά τις σφο­δρές αντι­δρά­σεις που εί­χα­με τότε από την πλευ­ρά του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Η πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης Α. Σα­μα­ρά έδινε, επί­σης, προ­τε­ραιό­τη­τα στην έρευ­να και τη διά­σω­ση για αν­θρω­πι­στι­κούς λό­γους. Διέ­κρι­νε, πά­ντο­τε, αυ­τούς που νό­μι­μα ζη­τούν άσυλο, γιατί προ­έρ­χο­νται από εμπό­λε­μες ζώνες, από εκεί­νους οι οποί­οι ει­σέρ­χο­νται λα­θραία στην Ευ­ρώ­πη με τη βο­ή­θεια των απάν­θρω­πων κυ­κλω­μά­των των πα­ρά­νο­μων δια­κι­νη­τών, οι οποί­οι έχουν, ως γνω­στόν, στή­σει βιο­μη­χα­νία εκ­με­τάλ­λευ­σης χι­λιά­δων δυ­στυ­χι­σμέ­νων. Η Ελ­λά­δα είναι, δυ­στυ­χώς, η μόνη χώρα στην Ευ­ρώ­πη που προ­σελ­κύ­ει λα­θρο­με­τα­νά­στες. Αυτό δεν το κάνει ούτε η Ισπα­νία, ούτε η Ιτα­λία, ούτε η Μάλτα, ούτε η Κύ­προς.

• Με αφορ­μή τη διε­ξα­γω­γή της εθνι­κής συν­διά­σκε­ψης της ΝΔ πως θα πρέ­πει να πο­ρευ­θεί το κόμμα ει­δι­κά σε αυτή την κρί­σι­μη εποχή για την Ελ­λά­δα;

Βρι­σκό­μα­στε ήδη στην προ­συ­νε­δρια­κή δια­δι­κα­σία με διε­ξα­γω­γή Νο­μαρ­χια­κών Συν­δια­σκέ­ψε­ων ανά την χώρα. Αυτό που πε­ρι­μέ­νου­με είναι να κυ­ριαρ­χή­σει η ενό­τη­τα και να προ­χω­ρή­σου­με κά­νο­ντας αυτό που μας ζή­τη­σαν αφε­νός οι ψη­φο­φό­ροι μας, και αφε­τέ­ρου ο λαός που μας έθεσε στην αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση: μια ει­λι­κρι­νή πο­λι­τι­κή στάση, στη­ρί­ζο­ντας κάθε φι­λο­λαϊ­κό μέτρο και επι­ση­μαί­νο­ντας τα λάθη. Θα κά­νου­με και κά­νου­με ήδη την αυ­το­κρι­τι­κή μας, το ‘τα­μείο’ μας και θα συ­νε­χί­σου­με. Δεν εί­μα­στε δια­τε­θει­μέ­νοι να δώ­σου­με σε κα­νέ­ναν το δι­καί­ω­μα να γυ­ρί­σει την χώρα 200 χρό­νια πίσω και να ακυ­ρώ­σει όλα αυτά τα οποία πέ­τυ­χε ο ελ­λη­νι­κός λαός τα τε­λευ­ταία χρό­νια με ιδρώ­τα και κόπο. Οι Νε­ο­δη­μο­κρά­τες και οι Νε­ο­δη­μο­κρά­τισ­σες πρέ­πει να συμ­με­τέ­χουν στην προ­σπά­θεια ανα­συ­γκρό­τη­σης του κόμ­μα­τος και να δώ­σουν συ­ντο­νι­σμέ­να την μάχη ενά­ντια στον λαϊ­κι­σμό του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αφού με τους χει­ρι­σμούς του, δια­κυ­βεύ­ε­ται σο­βα­ρά το μέλ­λον της χώρας μας. Είναι σί­γου­ρο ότι θα υπάρ­ξουν ανα­τρε­πτι­κές εξε­λί­ξεις στο πο­λι­τι­κό σκη­νι­κό μέχρι τον Ιού­νιο, γι’ αυτό και θα κι­νη­θού­με σε δύο επί­πε­δα: αφε­νός να επα­να­προ­σεγ­γί­σου­με τους απο­γοη­τευ­μέ­νους νε­ο­δη­μο­κρά­τες νε­ο­δη­μο­κρά­τισ­σες και αφε­τέ­ρου να πούμε σε όλους τους Έλ­λη­νες και τις Ελ­λη­νί­δες ότι εμείς πα­ρα­μέ­νου­με πά­ντο­τε εγ­γύ­η­ση πο­λι­τι­κής στα­θε­ρό­τη­τας, λέ­γο­ντας πάντα τις Αλή­θειες και κοι­τά­ζο­ντας τους πάντα στα μάτια. Θα συ­νε­χί­σου­με, όπως ξέ­ρου­με σαν πα­ρά­τα­ξη να πα­λεύ­ου­με για την πα­τρί­δα μας,την Ελ­λά­δα Μας, για το μέλ­λον των παι­διών μας. Για όλα αυτά τα πι­στεύω και τις αξίες, θα με βρί­σκε­τε στην πρώτη γραμ­μή των αγώ­νων !

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.