Τοπικές Ειδήσεις

Νίκος Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Από τον Νίκο Ιακ. Γερονικόλα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας “Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας” Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πληροφορήθηκα, όπως όλη η κοινωνία της Ρόδου, για την απόφαση της Δικαιοσύνης περί έκπτωσης του αναπληρωτή δημάρχου – αντιδημάρχου Βάιου Καλοπήτα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου. Η Δικαιοσύνη αναγνώρισε την ύπαρξη εκλογικού κωλύματος στην ανακήρυξη της υποψηφιότητας του, απόφαση με την οποία ενημερώθηκα ότι διαφωνεί η νομική εκπροσώπηση του κ. Καλοπήτα γι’ αυτό και προετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το θέμα της εκλογιμότητας ή όχι του κ. Βάιου Καλοπήτα είχε γίνει αρκετή συζήτηση κατά την προεκλογική περίοδο και κορυφώθηκε τον Αύγουστο του 2023, όταν ολόκληρη η Ρόδος μετρούσε τις ατελείωτες πληγές από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Ο ίδιος ο κ. Βάιος Καλοπήτας διαβεβαίωνε τότε ότι είχε προβεί εμπρόθεσμα σε όλες οι απαραίτητες παραιτήσεις από τις εργοληπτικές του εταιρείες και συνεπώς είχε διασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Εμείς, ως παράταξη «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, έχουμε πάντα ξεκάθαρο και κυρίως ειλικρινή δημόσιο λόγο. Κατά τον ίδιο τρόπο θεωρήσαμε ότι και οι διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης, κ. Καλοπήτα ήταν ειλικρινείς.

Αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις και συνεχίσαμε τότε τον προεκλογικό μας αγώνα, τον εστιασμένο στο πρόγραμμα «30 τομές για μια πενταετία» και κυρίως στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών της Ρόδου από την καταστροφική πυρκαγιά. Οι ανάγκες του νησιού μας ήταν τότε (και παραμένουν) πολύ μεγάλες, ώστε να ασχοληθούμε με το στενό, παραταξιακό μας συμφέρον.

Για τους λόγους αυτούς, η απόφαση της Δικαιοσύνης μας έχει γεμίσει πικρία για την πιθανή ανειλικρίνεια του κ. Καλοπήτα και αν τελικώς το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο επισφραγίσει την σημερινή δικαστική απόφαση, τότε η επίπτωση θα είναι συνολική για τη νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου».

 

Νίκος Ιακ. Γερονικόλας

Επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας

Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταύρος Ροδίτης    19.04.2024 20:14

    (“Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας”)
    Πολύ σωστά και ξεκάθαρα τα λες Νίκο μου, για αυτήν την ειλικρίνεια το ήθος και τον δημόσιο λόγο σου είμαστε δίπλα σου.!!!

Σχολιασμός άρθρου