Τοπικές Ειδήσεις

Δράσεις του Φυτωρίου για την Γαστρονομία

Με επιτυχία συνεχίζονται όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης οι δράσεις του Φυτωρίου «Οι κηπουροί του Αιγαίου» στα πλαίσια της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Αυτή την φορά σειρά είχαν τα νησιά της Δωδεκανήσου, Πάτμος, Κως και Λειψοί όπου την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις οι «Κηπουροί του Αιγαίου» (Aegean Gardeners) παράλληλα με την δράση οι «Μαμάδες του Αιγαίου».

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πάτμο την Παρασκευή 12/4/2019 και στα τρία Δημοτικά σχολεία του νησιού(Σκάλας, Χώρας και Κάμπου) στους Λειψούς, το Σάββατο 13/4/2019 και στην Κω την Κυριακή 14/4/2019 όπου τα παιδιά καλλιέργησαν στον κήπο του σχολείου τους τα δικά τους λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους και με παραδοσιακές μεθόδους με την υποστήριξη του Περιφερειακού Φυτωρίου και την βοήθεια των συνεργατών κ. Κυριάκου Χατζηκαλημέρη και κ. Γιώργου Παρασκευά. Ακολούθησε συζήτηση για τα οφέλη της Αιγιακής διατροφής με βάση τα ντόπια εποχιακά προϊόντα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean Airlines.

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Μπαριανάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου