Ανοιχτό στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ωστόσο πηγές του υπουργείου υπογραμμίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί από τις τοπικές αρχές προτάσεις για νέους χώρους ή για τον καθορισμό συνάντησης με τον υπουργό.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους», δηλώνουν οι ίδιες πηγές και διευκρινίζουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών πρώτης γραμμής. Ωστόσο, μέχρι τώρα «δεν έχουν γίνει προτάσεις», την ώρα που «τα περιθώρια στενεύουν», προσθέτουν.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, έκανε λόγο για αλλαγή στάσης της κυβέρνησης συγκριτικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Μηταράκη στην ΕΡΤ.

«Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος απο μηδενική βάση. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. Δεν συμφωνήθηκε αυτό Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως. Ας μην περιμένει αδίκως! δήλωσε την Τρίτη ο περιφερειάρχης.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη («ΘΕΜΑ 104,6»), ο κ. Μουτζούρης δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο, αλλά από μηδενική βάση. «Τον αγαπάμε τον κ. Μηταράκη, είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου. Δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά» είπε ο περιφερειάρχης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ