Ειδήσεις

Aγωγή κακοδικίας σε Εισαγγελέα είχε ασκήσει ο Τζεβελέκος

Αγωγή κακοδικίας με την οποία διεκδικούσε χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τον πρώην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γεώργιο Οικονόμου, είχε ασκήσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικίας την 6η Δεκεμβρίου 2004, ο προσωρινά κρατούμενος, πρόεδρος της ΜΚΟ, και πρώην εκδότης της «Εξόρμησης», που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της χρηματοδότησης από κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του Υπουργείου Εξωτερικών, της πραγματοποίησης οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ, ύστερα από την υπογραφή συμβάσεων πραγματοποίησης προγραμμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας.

Για την υπόθεση, όπως αναλυτικά έγραψε χθες η “δημοκρατική“, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, σε βάρος της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “δημοκρατική“, στην οικία του κατηγορούμενου στην Ιαλυσό, είχε διενεργηθεί έρευνα παρουσία του ως άνω Εισαγγελέα, του πρώην διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κ. Ναπ. Βλάσση και δύο αστυνομικών, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας παιδικού σταθμού, που τον έφερε να κατέχει πιστόλι.
Το πιστόλι φέρεται να είχε δει σε επίσκεψή του στον παιδικό σταθμό με τη σύζυγό του, το παιδί του κι ακόμη ένα άτομο, η ιδιοκτήτρια του και ενημέρωσε τον Εισαγγελέα, που αποφάσισε να διενεργήσει κατ‘ οίκον έρευνα.

Η συγκεκριμένη οικία στην Ιαλυσό, που φέρεται σε δημοσιεύματα Αθηναϊκών ΜΜΕ να κόστισε περίπου 800.000 ευρώ, έχει δεσμευτεί ήδη από τη δικαιοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών, απαγορεύτηκε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Μ.Κ.Ο. και της συζύγου του, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Μ.Κ.Ο. και συγκεκριμένα δύο ακινήτων στους Αμπελόκηπους και δύο στη Ρόδο, συγχρόνως δε, θα κατασχεθεί και παραδοθεί στον Ο.Δ.Δ.Υ. πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της Μ.Κ.Ο., το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην συγκεκριμένη κατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων εκθέσεις προόδου και υλοποίησης προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, καταστατικά και τραπεζικά παραστατικά αναφορικά με οικονομικές συναλλαγές της Μ.Κ.Ο., φορολογικά στοιχεία, τραπεζικές κάρτες, εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις.

Η αγωγή του κατά του Εισαγγελικού Λειτουργού έκλεισε την 1η Απριλίου 2005 με σύμφωνο συμβιβασμού.
Ο Εισαγγελέας κ. Οικονόμου είχε δηλώσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να μειώσει την τιμή και την υπόληψη του δημοσιογράφου και ότι ενήργησε την κατ‘ οίκον έρευνα βάσει προφορικών καταγγελιών τρίτων που αποδείχτηκαν ανακριβείς.

Στην αγωγή του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Από τις αρχές του έτους 2000 είμαι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οργάνωσης με την επωνυμία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» (INTERNATIONAL MINE INITIATIVE – Ι.Μ.Ι.), που έχει συσταθεί νομίμως. Σκοπός της εν λόγω οργάνωσης είναι η ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση πρώην εμπόλεμων περιοχών του πλανήτη μας και η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις νάρκες, καθώς και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται.

Το έργο μας υποστηρίζεται από σημαντικά νομικά πρόσωπα, διεθνούς κύρους, ενώ μας ενισχύουν με ευαισθησία και απλοί άνθρωποι, οι οποίοι με την προσφορά τους μας δίνουν δύναμη στο να ξεπερνάμε τα καθημερινά εμπόδια για να βγουν οι νάρκες, ώστε να υπάρξει ειρήνη και συμφιλίωση των λαών, καθώς και οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σε κάθε χώρα που υλοποιούμε προγράμματα. Για μας δεν υπάρχουν διακρίσεις εθνικές, κοινωνικές, θρησκευτικές ή πολιτικές, αφού η νάρκη σκοτώνει αδιακρίτως και αφήνει πίσω της ανάπηρα παιδιά. Για την επίτευξη του σκοπού των παραπάνω στόχων μας επισκεπτόμεθα τα πεδία των μαχών και δημιουργούμε γόνιμο έδαφος γκι να ανθίσει η ζωή. Το έργο μας δεν έχει σύνορα.

Έχουμε αποναρκοθετήσει τις πρώην εμπόλεμες περιοχές της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης και του Σεράγεβο, γεγονός μεγίστης σημασίας, που έδωσε τη δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια τους. Για την επιτυχή αυτή ολοκλήρωση του έργου μας λάβαμε τις ευχαριστίες όλων των διεθνών και τοπικών παραγόντων και τα συγχαρητήρια όλων ήταν αναρίθμητα. Καθαρίσαμε από νάρκες περιοχές του Νότιου Λιβάνου μιας χώρας που δοκιμάστηκε από ένα αιματηρό πόλεμο που διήρκεσε 16 χρόνια. Για το έργο μας αυτό πήραμε συγχαρητήρια από το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε, εκπρόσωπος του οποίου επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε τη σοβαρότητα του εν λόγω έργου μας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου να συγχαρεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που αποναρκοθετήσαμε περιοχή του ΙΡΑΚ κοντά στη Βαβυλώνα. Για το έργο μας αυτό έκαναν αναφορά τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με πρώτο το Associated Press και ελληνικές εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος).

Σε όλη μας αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πανεπιστήμιο Μάντισον της Ουάσιγκτον, το οποίο εξειδικεύεται σε αυτό τον τομέα και είναι σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α.
Σημειώνω ότι λίγες μέρες μετά τα όσα υπέστην, όπως θα εξιστορήσω κατωτέρω, συνόδευσα επισήμως στο Αζερμπαϊτζάν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως παράλληλη ακολουθία.

Στις 18 Ιουνίου του έτους 2004 ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 16:30 μεταμεσημβρινή, βρισκόμουν στον πρώτο όροφο της οικίας μου στην Ιαλυσό της Ρόδου (…). Τότε ακούω να κτυπά παρατεταμένα το κουδούνι του σπιτιού μου. Αμέσως κατέβηκα στο ισόγειο προσπαθώντας να αντιληφθώ τι συμβαίνει. Στον κήπο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ο φίλος μας (…), ο οποίος ακούγοντας να κτυπά παρατεταμένα το κουδούνι του σπιτιού και βλέποντας τέσσερα άτομα με πολιτική περιβολή να στέκονται μπροστά στην αυλόθυρα και να είναι αποφασισμένα να εισέλθουν στο κήπο του σπιτιού μου, ρώτησε ποιοι είναι.

Του απάντησαν ότι είναι ο Εισαγγελέας και ο Δ/ντης της Υπ/νσης Ασφαλείας Ρόδου και τον προσκάλεσαν επιτακτικά να ανοίξει. Ο ανωτέρω, στο άκουσμα ότι είναι ο Εισαγγελέας, υπάκουσε μοιραίως στην πρόσκληση, κατευθύνθηκε προς τα εκεί και άνοιξε την αυλόθυρα“.
Αφού αναφέρεται σε διάφορες συνομιλίες που επικαλέστηκε ότι έγιναν, αναφέρει τα εξής:

“Ακούγοντας τα διαδραματιζόμενα η σύζυγός μου (…) και βλέποντας τους εν λόγω εκφραστές του Νόμου να συμπεριφέρονται με αυτόν τον ανεπίτρεπτο τρόπο έβαλε τα κλάματα και δείχνοντας τα παράσημα του πατέρα της, ο οποίος σημειωτέον ήταν πρώην αρχηγός της Χωροφυλακής, τους παρακαλούσε και αυτή να μας πουν τί θέλουν. Μέσα στο σκηνικό αυτό προστέθηκε και ο τρίχρονος γιος μου (…), ο οποίος έκλαιγε πανικόβλητος γοερά και με αναφιλητά. Ήδη από τότε πετάγεται στον ύπνο του και φωνάζει τρομαγμένος. Στο μεταξύ οι δύο αστυνομικοί (αρχιφύλακες) ερευνούν (αλωνίζουν) όλο το σπίτι μου και ο εναγόμενος Εισαγγελικός Λειτουργός με τον εν λόγω αστυνομικό διευθυντή αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο σαλόνι.

Εκφράζω και πάλι την αντίθεσή μου στους εν λόγω εκπροσώπους του Νόμου για την παρά τη θέλησή μου είσοδό τους στην οικία μου και συγχρόνως προσπαθώ να τους εξηγήσω, ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο αδίκημα κι ότι δεν είμαι κάποιος επικίνδυνος εγκληματίας, για να μου συμπεριφέρονται με αυτόν το σκαιό τρόπο, αλλά εις μάτην“.

Τους παρέδωσε το πιστόλι του το οποίο συνοδευόταν από νόμιμη άδεια και τα 12 φυσίγγια που έφερε σε γεμιστήρα.
Ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει ότι υπήρξε κατάφωρη παραβίαση του οικιακού του ασύλου από τον Εισαγγελικό λειτουργό…

“Συνεπεία της παραπάνω κατάφωρης παραβίασης του οικιακού μου ασύλου από τον εναγόμενο Εισαγγελικό Λειτουργό επλήγη βάναυσα η προσωπικότητά μου, η προσωπική μου ελευθερία, η ατομική, επαγγελματική και εν γένει κοινωνική τιμή και υπόληψή μου, καθώς και η ψυχική ηρεμία και υγεία μου, με αποτέλεσμα την σοβαρή ηθική ζημία μου“.
Τόνισε ότι το όπλο του είχε επιστρέψει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την ανανέωση της άδειας οπλοφορίας τους.

Από την ποινική έρευνα στην υπόθεση δεν προέκυψε εξάλλου ότι είχε τελέσει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Συνεχίζεται ο σάλος για το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»

Πολυτελή βίο διήγε ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης, εμπνευστής της οργάνωσης, πρώην δημοσιογράφος, Κώστας Τζεβελέκος. Είναι και ο μόνος από τα 8 πρόσωπα που έχουν συνολικά κατηγορηθεί για την υπόθεση, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Υστερα από πολύμηνες έρευνες από την Οικονομική Αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκε στις Αρχές ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, πρόεδρος και ιδρυτής της ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Θεωρείται από τις Αρχές ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος, έπειτα από την απολογία του, στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη επτά άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Τζεβελέκου, που υπηρέτησε ως αποσπασμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, τον Αλεξ Ρόντος, πρώην γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ και στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, δύο πρέσβεις που είναι τοποθετημένοι σε Σουδάν και Ιαπωνία, και τρεις συνταξιούχους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν τη ΜΚΟ ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της ΥΔΑΣ για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ, κατά την τετραετία 2000-2004.

Ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξε ότι το σύνολο της χρηματοδότησης των 9 εκατ. ευρώ εκταμιεύτηκε παράνομα, καθώς δεν επληρούντον οι προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις, το ποσό θα κάλυπτε το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προέρχεται από συμμετοχή της ΜΚΟ, τουλάχιστον 15% ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και χορηγίες ή δωρεές.

Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της ΜΚΟ επινοήθηκε το τέχνασμα των εικονικών δωρεών. Ειδικότερα, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα ως ναρκαλιευτές, φέρονται να επέστρεφαν στη ΜΚΟ υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες όμως η ΜΚΟ, δεν καταχώριζε στα σχετικά βιβλία, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως δική της συμμετοχή, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.

Επίσης, γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχει ελληνική μετάφραση, δεν πιστοποιούνταν η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ ανύπαρκτος ήταν ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη ΜΚΟ στην ΥΔΑΣ. Παράλληλα, η ΜΚΟ χρησιμοποίησε μέρος των κονδυλίων για ενοικίαση γραφείων στην Αθήνα, σε… σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και πάρκινγκ του προέδρου κ.ά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντα που κατείχαν την επίμαχη χρονική περίοδο, βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς τη ΜΚΟ για την υλοποίηση των προγραμμάτων, ως συμμετοχή του Δημοσίου, και προέβαιναν στη σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών προς τη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του διέμεναν σε πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία πλήρωναν ενοίκιο 5.000 ευρώ τον μήνα. Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε στην ιδιοκτησία του ζευγαριού μια 7ώροφη πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους (φέρεται να έχουν πουληθεί τέσσερα διαμερίσματα), καθώς και την εξοχική κατοικία στην Ιαλυσό, η εμπορική αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ. Οπως αναφέρουν με νόημα οι ειδικοί, «τα οικήματα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους».

Παπανδρέου: Δε φταίω εγώ για την απάτη στη ΜΚΟ
του Τζεβελέκου
«Εγώ έβαλα τάξη στις ΜΚΟ», είναι η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι μια Μ.Κ.Ο. που είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, «ροκάνισε» 9 εκατ. ευρώ από από το Ελληνικό Δημόσιο από το 2000 έως το 2004.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του τότε υπουργού Εξωτερικών, αναφέρεται ότι την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του ΥΠΕΞ, ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, «όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ».

Σύμφωνα με το γραφείο του Γ. Παπανδρέου, «εκτίθενται όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν το όνομά του, έστω και δια της πλαγίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου:
“Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή ρεπορτάζ των ΜΜΕ τα οποία αναφέρονται σε υπόθεση ΜΚΟ που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την περιόδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.

Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο:
Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ.
Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό.
Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.
Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ.
Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Boυλής των Ελλήνων.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω.
Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.

Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2014”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου