Αθλητικά

Υγρός Στίβος Ρόδου: Υπέγραψε την επιστολή του Κ.Ο.Π.Ι. για άνοιγμα κολυμβητηρίων

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ποσειδών Ιλισίων πήρε την πρωτοβουλία, και η φωνή του βρήκε τεράστια ανταπόκριση και ενώθηκε με αυτή πολλών σωματείων από όλη την Ελλάδα προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της αθλητικής ηγεσίας, για να ανοίξουν οι πισίνες.
Μεταξύ των σωματείων που υπέγραψαν την επιστολή ήταν και ο Υγρός Στίβος Ρόδου.
Αναλυτικά η επιστολή, με αποδέκτες τους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρώτα:
«Ο Όμιλός μας, ένωσε την φωνή του με κολυμβητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.
Σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά.
Το 2021, σε αντίθεση των δύσκολων συνθηκών που επιφέρει η πανδημία, επιθυμούμε και ευχόμαστε να αποδειχθεί τελικά ένα ιδιαίτερα παραγωγικό και αθλητικά επιτυχημένο ολυμπιακό έτος, όπου όλοι θα έχουμε προσπαθήσει για το καλύτερο.
Η κολύμβηση, το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε είναι ίσως το πλέον ευεργετικό για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και από τα πιο λαοφιλή, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες, αφού κυρίως για τον προαναφερθέντα λόγο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σχεδόν του συνόλου των γονέων και κατ’ επέκταση των παιδιών.
Σήμερα οι χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης λόγω των επανειλημμένων lockdown και των οικονομικών δυσχερειών που συνεπιφέρει, βλέπουν και τα παιδιά τους, που αποτελούν ουσιαστικά την κινητήριο δύναμη της κολύμβησης, να βρίσκονται επίσης σε απόγνωση, εκείνα όμως λόγω της πολύμηνης απραξίας. Στο σημείο αυτό, προκειμένου να καταλάβουμε τι ζουν αυτά τα παιδιά ίσως βοηθήσει τη σκέψη μας, το ότι σε διάστημα 10 μηνών από τα μέσα Μαρτίου του 2020, μετράνε κάπου 5-6 μήνες απραξίας. Κι εφόσον μιλάμε για κολύμβηση, μιλάμε για πραγματική και ουσιαστική απραξία, αφού κολύμπι στην ξηρά δε γίνεται.
Η κολύμβηση ως άθλημα έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα κι αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματικότητα.
Τα αθλητικά σωματεία της κολύμβησης που ακολουθούν λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας μεταφέρουμε την αγωνία μας για το μέλλον του αθλήματος που υπηρετούμε. Το άθλημά μας, ένα από τα πιο δημοφιλή της χώρας μας βρίσκεται σε απόγνωση χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.
Οι αθλητές μας βρίσκονται στα όριά τους, βλέποντας τις θυσίες ετών να μην λαμβάνονται υπόψη, αφού βρίσκονται σε προπονητική και αγωνιστική απραξία και όλοι γνωρίζουμε ότι η προπόνηση έξω από το νερό για έναν κολυμβητή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την ενδεδειγμένη.
Οι προπονητές μας, βλέπουν το έργο και τον σχεδιασμό τους να μην μπορεί να υλοποιηθεί παράλληλα με τα οικονομικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Τα σωματεία αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε σε οικονομικό αδιέξοδο παρά το γεγονός ότι με πρόσφατη απόφασή σας επιχορηγηθήκαμε και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Κύριοι,
Στα πρωταθλήματα του 2020 και στους τελευταίους αγώνες του Οκτωβρίου που διοργάνωσε με υγειονομική επιτυχία η ΚΟΕ μόνο για αγωνιστικές κατηγορίες, έλαβαν μέρος πάνω από 3.000 κολυμβητές και κολυμβήτριες σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρξει κανένα κρούσμα και αυτή την στιγμή με την εισήγηση της Κ.Ο.Ε. και την έγκριση της Γ.Γ.Α. εκτός των 29 αθλητών της Προολυμπιακής Ομάδας, προπονούνται και 49 επίλεκτοι ,στους οποίους προστέθηκαν 74 κολυμβητές μέλη της Προεθνικής ομάδας, οι οποίοι θα αγωνιστούν στις προσεχείς εγχώριες διοργανώσεις με τους υπόλοιπους κολυμβητές/τριες επί ίσοις όροις !!!! δημιουργώντας αυτόματα αθλητές δύο ταχυτήτων.
Τα μικρότερα παιδιά έχουν να προετοιμαστούν και να λάβουν μέρος σε αγώνες σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Είναι λογικό να αναζητήσουν πια άλλες αθλητικές επιλογές, όπου η ξηρά προπόνηση αποδίδει και η αγωνιστική δραστηριότητα επιτρέπεται με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται περαιτέρω το άθλημά μας.
Από την άλλη, παρατηρούμε ότι επιτρέπεται η προπόνηση και η διεξαγωγή πρωταθλημάτων σε μια σειρά από ατομικά και ομαδικά αθλήματα διαφόρων κατηγοριών, όταν έχουμε επανειλημμένως διαβάσει έγκριτους επιστήμονες να διαβεβαιώνουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στις πισίνες ,όταν στον υπόλοιπο κόσμο το άθλημα της κολύμβησης δεν έχει επηρεαστεί, όταν η προηγούμενη εμπειρία λειτουργίας των κολυμβητηρίων μετά την προηγούμενη καραντίνα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι τα σωματεία λειτούργησαν άψογα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., όταν γινόμαστε μάρτυρες απόφαση για άνοιγμα των κολυμβητηρίων να αναιρείται μέσα σε λίγες ώρες.
Σας απευθύνουμε έκκληση να αφουγκραστείτε την αγωνία όλης της κολύμβησης και να ανοίξετε τα κολυμβητήρια.
Ελπίζοντας ότι θα εισακουστούμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε οι πρώτοι που θα σεβαστούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είμαστε οι πρώτοι που θα διαφυλάξουμε την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία των αθλητών μας ,γιατί βιώνουμε καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου