Την πιο ωραία και διδακτική κωμωδία του Αριστοφάνη,  « Πλούτος»   προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων παρουσιάζει η ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ   σε μετάφραση   Νίκου Παροίκου,στην Ρόδο στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2018 (Μετροπόλ)

Η υπόθεση του έργου  :

Ένας φτωχός πατέρας ,ο Χρεμύλος,πάει στο Μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα,πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και τι παιδεία πρέπει να δώσει στο γιό του.

Ο θεός τον συμβουλεύει να βγει από το ναό και τον πρώτο που θα συναντήσει στον δρόμο ,να τον πάρει στο σπίτι του.Ο Χρεμύλος έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο πρώτος που συναντάει είναι ένας κουρελιάρης τυφλός.Είναι ο θεός Πλούτος που ο Δίας τύφλωσε γιατί βοηθούσε τους φτωχούς ,καλούς και δίκαιους.

Ο Χρεμύλος του υπόσχεται ότι θα τον πάει στον Ασκληπιό και ότι εκεί θα βρει το φως του.Ενώ ετοιμάζονται,εμφανίζεται ένα απαίσιο σκιάχτρο,η Φτώχεια.Τους προειδοποιεί ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η καταστροφή των ανθρώπων.Γιατί, τους λέει,αν ο Πλούτος ξαναβρεί το φως του,και μοιράζει χρήματα  παντού,τότε ποιός θα δουλεύει; όμως ο Χρεμύλος δεν την ακούει,την διώχνει και στη συνέχεια οδηγεί τον Πλούτο στον Ασκληπιό,όπου ξαναβρίσκει το φως του.

Tο έργο παρουσιάζεται σε  παραγωγή και σκηνοθεσία Ηλέκτρας Παροίκου, σκηνικά-κοστούμια –μάσκες  Άννας Περντρώ,μουσική Χρήστου Λεοντή.Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί  Σπύρος Ξένος,Μάνος Βαζαίος,Μάνος Τσίζεκ,Ηλέκτρα Παροίκου και ο χορός των φτωχών.

Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά   στην

Ρόδο  (Μετροπόλ )  στις  6 & 7 Φεβρουαρίου  2018, κατόπιν συνεννοήσεως.

Παραστάσεις : 9π.μ. 10.30 π.μ. διάρκεια: 1.15΄ Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30) τηλ. ανάγκης 6944761133.  Κρατήσεις και στο e-mail: exodos5@otenet.gr   

      Μετά τη Ρόδο ο «Πλούτος» θα παρουσιασθεί στην Κω.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ