ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαγωνισμός για την παραχώρηση των στεγάστρων λεωφορείων

news room 2 λεπτά ανάγνωση
στάση

Προ­χω­ρούν με σχετικά γρή­γο­ρους ρυθμούς από το Δήμο Ρόδου οι δια­δι­κα­σίες για τη διε­νέρ­γεια του δια­γω­νι­σμού με στόχο την παρα­χώ­ρηση της εκμε­τάλ­λευ­σης των στάσεων των λεω­φο­ρείων σε ιδιώτες.  Χθες εγκρί­θη­καν από τα μέλη της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής του Δήμου Ρόδου εκτός ημε­ρη­σίας δια­τά­ξεως ορι­σμέ­νες τρο­πο­ποι­ή­σεις των όρων του δια­γω­νι­σμού.

Συγκε­κρι­μένα, όπως ανα­κοί­νωσε χθες στη συνε­δρί­αση ο αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών κ. Γιάννης Περ­δί­κης ο ανά­δο­χος θα πρέπει να αντι­κα­τα­στή­σει την εγγυ­η­τική επι­στολή συμ­με­το­χής του με άλλη ίση προς το 10% του ετησίου μισθώ­μα­τος .

«Αυτή θα είναι σε ισχύ καθ όλη τη διάρ­κεια της μίσθω­σης όχι για ένα χρόνο, όπως είχε ανα­φερ­θεί αρχικά στο άρθρο 6 της σύμ­βα­σης», ανέφερε ο αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών.

Επίσης ο ανά­δο­χος υπο­χρε­ού­ται με έξοδα και δαπάνες του να τοπο­θε­τεί και να συντη­ρεί στέ­γα­στρα σε όποια θέση του υπο­δει­χθεί εγγρά­φως από τη Διεύ­θυνση Τεχνι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου Ρόδου.

«Ο συγκε­κρι­μέ­νος όρος θεω­ρεί­ται ουσιώ­δες στοι­χείο της σύμ­βα­σης και τυχόν παρά­βασή του απο­τε­λεί σπου­δαίο λόγο για την καταγ­γε­λία της από την πλευρά του Δήμου», δήλωσε ο κ. Περ­δί­κης.

Θα πρέπει ο ανά­δο­χος, όπως υπο­γράμ­μισε ο αντι­δή­μαρ­χος, να μερι­μνή­σει για την ανα­καί­νιση και αντι­κα­τά­σταση των 216 στε­γά­στρων που δια­θέ­τει ο Δήμος Ρόδου, ακο­λου­θώ­ντας τις υπο­δεί­ξεις της Διεύ­θυν­σης Τεχνι­κών Υπη­ρε­σιών άρθρο 1 .

Αντί­θετη με τα σχέδια που έχουν γίνει για την ανα­μόρ­φωση των στε­γά­στρων δήλωσε η δημο­τική σύμ­βου­λος, μέλος της παρά­τα­ξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Ευαγ­γε­λία Παναή.

«Δεν συμφωνώ με το σχε­δια­σμό που έχει γίνει για τα στέ­γα­στρα. Στην ουσία δεν εξυ­πη­ρε­τεί­ται το επι­βα­τικό κοινό αλλά η ανά­δο­χος εται­ρεία που θα έχει την ευθύνη για την συντή­ρησή τους. Χρειά­ζε­ται αρκετός χώρος για να κάθο­νται και να ανα­μέ­νουν τα λεω­φο­ρεία οι πολίτες. Δεν χρειά­ζε­ται τόσος χώρος για φωτει­νές δια­φη­μί­σεις που ενο­χλούν και τους οδηγούς», τόνισε η κ. Παναή και πρό­σθεσε πως θα μπο­ρού­σαν να υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τικά στέ­γα­στρα στην πόλη και στις δημο­τι­κές ενό­τη­τες.

Κατά πλειο­ψη­φία εγκρί­θηκε από τα μέλη της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής η ανα­μόρ­φωση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του Δήμου Ρόδου.

Η οικο­νο­μική επι­τροπή

της Περι­φέ­ρειας

Συνε­δρί­ασε χθες στη Σύρο υπό την προ­ε­δρία του αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη κ. Φιλή­μονα Ζαν­νε­τίδη η οικο­νο­μική επι­τροπή της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Απο­φα­σί­σαμε ομόφωνα να μην εγκρί­νουμε τις δαπάνες για την επί­σκεψη που πραγ­μα­το­ποί­ησε ο χωρικός αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Χαρά­λα­μπος Κόκ­κι­νος στην Αθήνα προ­κει­μέ­νου να συνα­ντη­θεί με τον πρόεδρο της Δημο­κρα­τίας κ. Προκόπη Παυ­λό­πουλο», δήλωσε ο κ. Φιλή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης.

Ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης δήλωσε ότι όλα τα υπό­λοιπα θέματα που είχαν να κάνουν τα περισ­σό­τερα με διάθεση πιστώ­σεων εγκρί­θη­καν ομόφωνα από τα μέλη της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.