Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τον Υπουργό Τουρισμού

Με επιτυχία στέφτηκε η συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό Τουρισμού Κο Χάρη Θεοχάρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, συζητώντας για ζητήματα που αφορούν τον ροδιακό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ αρχικά ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία των προ-κρατήσεων, της ερχόμενης σεζόν.

Στη συνάντηση τέθηκε το πρόβλημα σχετικά με την φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς των Ξενοδοχείων από τα ανείσπραχτα τιμολόγια του Thomas Cook, η σχετική ΠΟΛ που το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να εκδώσει καθώς και η δυνατότητα για μείωση του ορίου του ποσοστού τζίρου (25%), ώστε περισσότερα ξενοδοχεία να τύχουν των υφιστάμενων μέτρων.

Δεύτερο θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα ανάπτυξης πλαισίου συνεργασίας που θα συνδυάζει ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των Ξενοδοχειακών μονάδων, με παράλληλη μείωση του κόστους ενέργειας (Τουριστικό ρεύμα κα.)

Τέλος αποφασίστηκε, το Υπουργείο Τουρισμού με την ΕΞΡ, να συνεργαστούν στενότερα, ώστε να υποδείξουν στο Υπουργείο Πολιτισμού σε ποια μνημεία-αξιοθέατα είναι απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η εμπειρία του επισκέπτη να αναβαθμιστεί, αλλά και ποια άλλα μνημεία του νησιού που παραμένουν κλειστά θα ήταν ωφέλιμο και για τον προορισμό και για την πολιτεία να γίνουν επισκέψιμα.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου