Σοβαρό ζήτημα στην λειτουργία των σημαντικότερων δομών του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και συγκεκριμένα του συσσιτίου και των παιδικών σταθμών έχει ανακύψει λόγω της μη υπογραφής, από τον Ιούλιο του 2020, συμβάσεων με προμηθευτές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Το ζήτημα αντανακλά στην τροφοδοσία άπορων οικογενειών με 350 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση αλλά και των 4 παιδικών σταθμών (η λειτουργία τους ανεστάλη μόλις πρόσφατα λόγω των μέτρων του κορωνοϊού).
Η μη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης γραφειοκρατικής διαδικασίας καλύπτεται επί του παρόντος σε εφαρμογή διάταξης που αφορά στην αξιοποίηση του 10% του προϋπολογισμού του φορέα πλην όμως το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας κ. Γιώργος Τριάντος απέστειλε στην Οικονομική Επιτροπή την ακόλουθη επιστολή:
«ΘΕΜΑ: Συμβάσεις προμηθευτών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
Κύριε Δήμαρχε,
‏Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της μη εισέτι υπογραφής συμβάσεων με τους προμηθευτές τροφίμων, αρτοσκευασμάτων, κρεάτων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του Προγράμματος Συσσιτίου και παροχή τροφής στους Παιδικούς Σταθμούς.
‏Η μέχρι τώρα εξασφάλιση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης εξασφαλιζόταν μέσω δωρεών συμπολιτών μας και προσωπικών μας επαφών και αιτημάτων.
‏Με δεδομένα τα αυξημένα αιτήματα συμπολιτών προς το αρμόδιο γραφείο συσσιτίου είναι συνεχώς αυξανόμενα, με δεδομένο ότι έχει εξαντληθεί η προμήθεια ειδών σίτισης και πέραν των διαθέσιμων πόρων και εγκρίσεων μετά την εξάντληση και της παράτασης προμήθειας,
‏Παρακαλούμε όπως υπογραφούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι σχετικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, ώστε να μην αναγκαστούμε σε πρώτη φάση στην περικοπή συσσιτίου από τις δύο μερίδες ανά άτομο ημερησίως, σε μία, και να μην αναγκαστούμε να καθυστερήσουμε την εξέταση και έγκριση νέων αιτημάτων καθώς και να περικόψουμε στα απολύτως αναγκαία, τα τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς.

‏Με εκτίμηση
Τριάντος Γεώργιος
Ευθύμιος
‏Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ