Μία από τα… ίδια θύμιζε χτες η εικόνα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (μπροστά από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού) με τον καταθλιπτικό αγωγό να παρουσιάζει και πάλι βλάβη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Γιώργος Υψηλάντης:
«Για μια ακόμη φορά, σημειώθηκε βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό του αντλιοστασίου που είναι κοντά στο ΕΛΛΗ. Η ζημιά βρίσκεται σε ορθή γωνία του δικτύου μπροστά από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ έσπευσαν από το απόγευμα της Δευτέρας εκεί και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ζημιά. Η ουσία του θέματος είναι ότι ο καταθλιπτικός αγωγός έχει κατασκευαστεί λίγο μετά το 1990 (είναι τριάντα ετών). Η μελέτη του έργου, όπως κατασκευάστηκε έχει πολλές αστοχίες. Δηλαδή, έπρεπε να είναι δίδυμος αφού έχει και αντλιοστάσια.
Όμως είναι μονός, και όταν σημειώνεται βλάβη, το σύστημα βγαίνει εκτός λειτουργίας. Εν πάση περιπτώσει, εξαιτίας τόσο της κακής κατασκευής όσο και της μελέτης όπως εφαρμόστηκε, τότε, έχει αυτά τα προβλήματα. Αυτό που προγραμματίζει η σημερινή δημοτική αρχή Ρόδου με την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ –όπως όλα τα ζητήματα που χρονίζουν- είναι αποφασισμένες να τα αντιμετωπίσουν και να τα επιλύσουν. Για τον λόγο αυτό, στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, θα περιλάβουμε έργο αντικατάστασης του συγκεκριμένου αγωγού. Δηλαδή, το έργο, θα γίνει από την αρχή. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα για τον προϋπολογισμό και τις πηγές χρηματοδότησης, αλλά είναι αναγκαίο να γίνει μελέτη από την αρχή και να είναι ασφαλές.
Το έργο θα ξεκινάει από την πλατεία στο ΕΛΛΗ και θα συνεχιστεί, μέχρι εκεί που συνδέεται με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της πόλης (στην Λέσχη ΟΤΕ). Σημασία έχει να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες και να ξεκινήσει ένα καινούργιο, μεγάλο έργο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης και φυσικά δεν θα παρουσιάζει αστοχίες και προβλήματα με το παραμικρό. Στο καινούργιο έργο θα πρέπει να γίνει δίδυμος αγωγός (και όχι μονός) και ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει τροποποίηση στο αντλιοστάσιο ή ακόμη και να κατασκευαστεί και δεύτερο (ενδιάμεσο) αντλιοστάσιο –κάτι που προβλεπόταν στην αρχική του μελέτη αλλά δεν έγινε ποτέ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ