Τοπικές Ειδήσεις

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β.Καμπουράκη για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου

Μετά το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μακαριστού πλέον Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα πενθεί η Κρεμαστή, η Ρόδος, η Ιταλία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την εκδημία του πολυσέβαστου Μητροπολίτη Γενναδίου, του Ρόδιου.

Ο εκλιπών Μητροπολίτης Γεννάδιος, κατά κόσμον Τσαμπίκος Ζερβός, γεννήθηκε στη Κρεμαστή Ρόδου το έτος 1937, αποφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα, από τον οποίο έλαβε και το εκκλησιαστικό όνομα Γεννάδιος. Το 1970 χειροτονήθηκε Επίσκοπος, με τον τίτλο Κρατείας και υπήρξε μετά από 275 έτη ο πρώτος Ορθόδοξος Επίσκοπος στην Ιταλία. Το 1996 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης και όλα αυτά τα έτη μέχρι της αναπαύσεώς του, επέδειξε πλούσια εκκλησιαστική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Κατά κοινή ομολογία όμως, υπήρξε ο προστάτης, ο συμπαραστάτης και ο στοργικός πατέρας των Ροδίων, που σπούδαζαν στην Ιταλία.

Ευρισκόμενος στο κέντρο του Καθολικισμού επέδειξε σεμνότητα, ταπεινότητα και αξιόλογο εκκλησιαστικό ήθος και συνεργάστηκε αρμονικά με την Καθολική Εκκλησία, τιμηθείς με τον Μεγαλόσταυρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του η Ρόδος τον τίμησε προ ετών, με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλεως Ρόδου.

Όλα αυτά τα έτη, δεν πέρασε ούτε μία χρονιά που να μην επισκεφτεί την γενέτειρα του τη Ρόδο μας, όπου πάντα γινόταν δεκτός από τους συμπολίτες μας, με αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης.

Υποκλινόμεθα ταπεινά προ του σκηνώματος, του Μακαριστού Μητροπολίτη Γενναδίου, ευχόμενοι όπως ο Άγιος Θεός να τον κατατάξει «εν σκηνές δικαίων»,

εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και τα αισθήματα θλίψης μας προς το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου