Τοπικές Ειδήσεις

«Ημέρες Erasmus 2020» από το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου-Βενετόκλειο

Η δράση «ErasmusDays 2020» αποτελεί μία ετήσια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται φέτος από τις 15 έως τις 17 Οκτώβρη σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ και των θετικών εμπειριών που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε αυτό το Πρόγραμμα.

Το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου-Βενετόκλειο για πρώτη φορά φέτος ανοίγει τις πόρτες του στην Ευρώπη, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή του ως εταιρικό σχολείο σε δύο διετή γαλλόφωνα σχέδια στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ229 / “Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης” του Προγράμματος Erasmus+. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θέτει ως στόχους τη συνεργασία σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, τη συμπερίληψη και την ανοχή της διαφορετικότητας.

 

Στο πρώτο σχέδιο με τίτλο : «La ville durable, une ville éco-logique ?» συμμετέχουν πέντε σχολεία από πέντε διαφορετικές χώρες: το Collège du Servois (συντονιστικό σχολείο) από τη Γαλλία, το Fons Vitae Lyceum από την Ολλανδία, το ICS Centro Storico – Moncalieri από την Ιταλία, το Instituto de Educacion Secundaria Jacarandá από την Ισπανία και το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου – Βενετόκλειο από την Ελλάδα.

Στο δεύτερο σχέδιο με τίτλο : «Pour nos communautés, pour notre planète!» συμμετέχουν επίσης πέντε σχολεία από πέντε διαφορετικές χώρες: το 3° Istituto Comprensivo Nocera Inferiore (συντονιστικό σχολείο) από την Ιταλία, το Collège Le Campigny από τη Γαλλία, το Comprehensive school Valeri Petrov από τη Βουλγαρία, το Agrupamento de Escolas de Canedo Santa Maria Da Feira από την Πορτογαλία και το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου – Βενετόκλειο από την Ελλάδα.

Στην παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του σχολείου συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Παναγιώτης Αδαμόπουλος (Μαθηματικός), Ελισάβετ Μαυρουδή (Πληροφορικής), Ανδρομάχη Πρέπη (Φιλόλογος), Κωνσταντίνα Τσάπρα (Φιλόλογος) και Ζαφειρία Τσατσά (Κοινωνιολόγος). Υπεύθυνη επικοινωνίας (contact person) για την υλοποίηση και εκτέλεση των γαλλόφωνων σχεδίων είναι η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Σιώπη (Γαλλικής Γλώσσας).

Μέσα από τα δύο αυτά σχέδια που θα υλοποιηθούν κατά τη διετία 2020-2022 με τίτλους: 1. «La ville durable, une ville éco-logique ?» («Η βιώσιμη πόλη, μια οικο-λογική πόλη;») και 2. «Pour nos communautés, pour notre planète!» («Για τις κοινότητές μας, για τον πλανήτη μας») πρόκειται να αναδειχθεί ο ρόλος των νέων, από τη σχολική ηλικία, στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Με την απόκτηση εργαλείων και γνώσεων σχετικών με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής, να αποκτήσουν το δικαίωμα, τα μέσα και τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις αποφάσεις και να συμμετέχουν σε δράσεις που αποσκοπούν στην οικοδόμηση μιας καλύτερης ζωής, μιας καλύτερης κοινωνίας και ενός καλύτερου μέλλοντος.

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 3ου Γυμνασίου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου