ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μελέτη- σοκ: Συντάξεις σαν “φιλοδώρημα” το 2070

news room 1 λεπτό ανάγνωση
συνταξιουχοι

Συντά­ξεις κύριες και επι­κου­ρι­κές, της τάξεως των 900 ευρώ θα παρέχει το κοινωνικό- ασφα­λι­στικό σύστημα της χώρας μας το 2070 λόγω της ραγδαίας μείωσης της συντα­ξιο­δο­τι­κής δαπάνης αλλά και του χαμηλού ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ.

Όπως τονί­ζε­ται σε νέα μελέτη για το “Ασφα­λι­στικό στη μετα­μνη­μο­νιακή περίοδο” των Σάββα Γ. Ρομπόλη και Βασί­λειου Γ. Μπέτση, το σύνολο της μέσης κύριας και επι­κου­ρι­κής σύντα­ξης θα ανέρ­χε­ται το 2070 στο επίπεδο των 850- 900 ευρώ μεικτά.Οι συγ­γρα­φείς, αξιο­λο­γώ­ντας τις επι­πτώ­σεις της ύφεσης της μνη­μο­νια­κής περιό­δου στο επίπεδο των συντά­ξεων στη χώρα μας, κατέ­λη­ξαν στο συμπέ­ρα­σμα ότι αν η ελλη­νική οικο­νο­μία δεν είχε πληγεί κατά τη συγκε­κρι­μένη περίοδο από τη συντε­λού­μενη μείωση κατά 27% του ΑΕΠ, ακόμη και με την απαι­σιό­δοξη παρα­δοχή των δανει­στών για μετα­βολή του ΑΕΠ κατά 0,8% κατά μέσο όρο ετησίως μέχρι το 2070, τότε το συνο­λικό (κύρια και επι­κου­ρική σύνταξη) ποσοστό ανα­πλή­ρω­σης θα ήταν 60%. Σε αυτή την περί­πτωση η μέση μηνιαία συνο­λική σύνταξη το 2070 θα ήταν 1.200 ευρώ (μεικτά). Στην παρα­δοχή αύξησης του ΑΕΠ κατά τη μετα­μνη­μο­νιακή περίοδο κατά 1,5% ή 2% κατά μέσο όρο ετησίως ως το 2070, τότε η μέση μηνιαία συνο­λική σύνταξη το 2070 θα δια­μορ­φω­νό­ταν στο επίπεδο των 1.600 ευρώ ή 2.100 ευρώ μεικτά αντί­στοιχα.

Πηγή πλη­ρο­φο­ριών: ΤΑ ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.