Επικίνδυνη διγλωσσία στην Εξωτερική Πολιτική

Του Κοσμά Σφυρίου

Δυστυχώς για την Ελλάδα, τα εθνικά ζητήματα αντιμετωπίζονται με επικίνδυνη ελαφρότητα! Και η εξωτερική πολιτική ασκείται με εξ ίσου επικίνδυνη διγλωσσία.
Στις προεκλογικές διακηρύξεις και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης 2015-2019, των ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ, οι συγκυβερνήτες κ.κ Αλέξης Τσίπρας & Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκαν, για εφαρμογή πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Και βέβαια καμιά αναφορά δεν έκαναν, για εγκατάσταση νέων βάσεων των ΗΠΑ στην χώρα μας.
Όμως, οι έλληνες και οι ελληνίδες παρακολουθούν εμβρόντητοι:
– Τον πρωθυπουργό πρώτα να δέχεται να ονομαστούν τα Σκόπια “Μακεδονία του Ήλιντεν” και μετά την κατακραυγή, να κάνει “στροφή” προς το “Βόρεια Μακεδονία”, που οι κάτοικοι της είναι μακεδονικής εθνικότητας (!) και μιλούν μακεδονική γλώσσα (!). Είναι τυχαίο, που αυτή την “λύση” προκρίνουν οι Η.Π.Α., για να βάλουν “πάσει θυσία” τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ;…
– Τον υπουργό Εξωτερικών να απελαύνει ρώσους διπλωμάτες και να ακυρώνεται η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας στην Αθήνα.
– Τώρα, τον πρωθυπουργό να προετοιμάζει ταξίδι στην Μόσχα, για να εξομαλύνει τις διαταραγμένες ελληνορωσικές σχέσεις.
– Ταυτόχρονα με αυτή την προετοιμασία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ευρισκόμενο σε επίσημο ταξίδι στις Η.Π.Α, να καλεί -δημόσια- τον αμερικανό υπουργό, να εγκαταστήσει νέες βάσεις (διευκολύνσεις τις λέει τώρα) στην Λάρισα για τα αμερικανικά UAT, στον Βόλο για να “φιλοξενούνται” ελικόπτερα των Η.Π.Α και στην Αλεξανδρούπολη για να γίνονται οι μεταφορές από το λιμάνι της. Έτσι, είπε, «θα ανακόψουμε την διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια».
– Προχθές, πάλι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην Ε.Ρ.Τ., να διαβεβαιώνει, ότι την εγκατάσταση αυτών των βάσεων την έχει εγκρίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει εγκρίνει την εγκατάσταση βάσης στο αεροδρόμιο Καρπάθου, “ως α/δ εναλλακτικό του αμερικανικού Κανάβεραλ” (!)
– Τον αρχηγό της Ν.Δ, για το ζήτημα των νέων βάσεων, να “τηρεί σιγήν ιχθύος”!
– Εμβρόντητοι οι έλληνες και οι ελληνίδες παρακολουθύν ακόμη:
• Τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να παραιτείται, γιατί ο πρωθυπουργός ανέχεται την επικίνδυνη διγλωσσία στην εξωτερική πολιτική της χώρας, χωρίς να απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την δική του, καθαρά προσωπική (!), εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, χωρίς να είναι αρμόδιος.
• Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καλύπτει απολύτως τον Πάνο Καμμένο, παρά τα όσα διέπραξε, να αποδέχεται την παραίτητση του υπουργού Εξωτερικών και να δηλώνει, ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία (!!!) στην εξωτερική πολιτική…
Ο ελληνικός λαός, στην γωνία, αγνοημένος, χωρίς ενημέρωση, ακούει και βλέπει γεγονότα, για τα οποία ποτέ η κυβέρνηση δεν τον προϊδέασε καν -το αντίθετο μάλιστα- (για να τον ρωτήσει, βέβαια, ούτε κουβέντα) και “κοντεύει να τρελαθεί”!…
• Ω Θεέ μου! Πόσο “μικροί” και επικίνδυνοι είναι!…
Και μια που λέω “μικροί”, ξαναθυμίζω το προεκλογικό spot του Πάνου Καμμένου. Ξέρετε εκείνο, που εμφάνιζε τον μικρό Αλέξη να έχει σπάσει το αριστερό χέρι του και τον Πάνο Καμμένο (προσωπικά) να τον κανοναρχεί και να λέει (κλείνοντας το spot): τώρα θα τον μάθω να γράφει με το δεξί χέρι”!

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ