ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευάς Δημήτρης: Προς επίδοξους αμαθείς υποψήφιους δημάρχους δήμου Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Απά­ντη­ση Προ­έ­δρου ΔΣ ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δη­μή­τρη Πα­ρα­σκευά:

Κύ­ριοι, προς ενη­μέ­ρω­ση σας αφού φαί­νε­ται ότι δεν γνω­ρί­ζε­τε τις δια­δι­κα­σί­ες για την πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού που ισχύ­ουν στον δη­μό­σιο και ευ­ρύ­τε­ρο δη­μό­σιο τομέα, σας ενη­με­ρώ­νω ότι, από τη ίδρυ­ση του ΑΣΕΠ και με­τέ­πει­τα, η δια­δι­κα­σία και η επι­λο­γή προ­σω­πι­κού γί­νε­ται αυ­στη­ρά και μόνο υπό την επο­πτεία και την έγκρι­ση του.

Αυτό προ­ϋ­πο­θέ­τει μια συ­γκε­κρι­μέ­νη και Απα­ρέ­γκλι­τη δια­δι­κα­σία την οποία βέ­βαια την έχω ανα­φέ­ρει και εξη­γή­σει πολ­λά­κις σε δη­μό­σια ΜΜΕ αλλά όπως φαί­νε­ται, δεν τα πα­ρα­κο­λου­θεί­τε παρά μόνο κατά την προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο.

 

Σε καμία πε­ρί­πτω­ση ο Δήμος και οι επι­χει­ρή­σεις του δεν είναι και δεν λει­τουρ­γούν όπως ο ιδιω­τι­κός το­μέ­ας τον οποίο είμαι σί­γου­ρος ότι γνω­ρί­ζε­ται παρά πολύ καλά.

 

ΔΙΑ­ΔΙ­ΚΑ­ΣΙΑ ΠΡΟ­ΣΛΗ­ΨΗΣ ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΙ­ΚΟΥ

α) Κάθε έτος και όχι νω­ρί­τε­ρα απο τέλος Φε­βρουα­ρί­ου  πε­ρι­μέ­νου­με την ΚΥΑ απο το υπουρ­γείο εσω­τε­ρι­κών για να στεί­λου­με τα αι­τη­μα­τα μας για τις ανά­γκες προ­σω­πι­κού ορι­σμέ­νου χρό­νου που θα προ­κύ­ψουν εντός του έτους.

β) Αφού μας στα­λεί η από­φα­ση απο το υπουρ­γείο θα πρέ­πει να γίνει συ­νε­δρί­α­ση του ΔΣ της επι­χεί­ρη­σης να κα­θο­ρι­στούν οι θέ­σεις και οι ει­δι­κό­τη­τες για το αι­τού­με­νο προ­σω­πι­κό.

γ) Η από­φα­ση μας απο­στέλ­λε­ται στο υπουρ­γείο για έλεγ­χο και έγκρι­ση.

δ) Αφού εγκρι­θεί και ελεγ­χθεί απο το υπουρ­γείο μας επι­στρέ­φε­ται για να προ­χω­ρή­σου­με την δια­δι­κα­σία.

Ως εδώ και μετά απο πιέ­σεις έχει πε­ρά­σει του­λά­χι­στον ένας μήνας.

ε) Συ­ντάσ­σε­ται από την υπη­ρε­σία η ΣΟΧ (Σύμ­βα­ση Ορι­σμέ­νου Χρό­νου) και απο­στέλ­λε­ται στο ΑΣΕΠ για έλεγ­χο και έγκρι­ση.

δ) Αφού ελεγ­χθεί και αν όλα πάνε καλά και δεν χρειά­ζε­ται διορ­θώ­σεις και αλ­λα­γές (σε πε­ρί­πτω­ση αλ­λα­γών ξανά επι­στρέ­φε­ται στην υπη­ρε­σία διορ­θώ­νε­ται και ξανά απο­στέλ­λε­ται στο ΑΣΕΠ) μας επι­στρέ­φε­ται εγκε­κρι­μέ­νη για δη­μο­σί­ευ­ση.

Χρό­νος ελέγ­χου και έγκρι­σης από το ΑΣΕΠ του­λά­χι­στον ένας μήνας αν δεν συ­ντρέ­χουν άλλοι λόγοι κα­θυ­στέ­ρη­σης όπως φέτος που εί­χα­με της εθνι­κές εκλο­γές και κα­θυ­στέ­ρη­σε πα­ρα­πά­νω η δια­δι­κα­σία έγκρι­σης (πε­νή­ντα ημέ­ρες).

ε) Προ­χω­ρά­με στην δη­μο­σί­ευ­ση της προ­κή­ρυ­ξης στον το­πι­κό τύπο και από την επό­με­νη της δη­μο­σί­ευ­σης πε­ρι­μέ­νου­με δέκα ημέ­ρες και πε­ρί­που άλλες τόσες για να κα­τα­τε­θούν οι αι­τή­σεις από τους εν­δια­φε­ρό­με­νους διότι αρ­κε­τοί στέλ­νουν τα δι­καιο­λο­γη­τι­κά τους τα­χυ­δρο­μι­κώς και ο χρό­νος πα­ρά­δο­σης όπως κα­τα­λα­βαί­νε­τε ειναι αρ­κε­τά με­γά­λος.

στ) Μετά την τε­λι­κή κα­τά­θε­ση των αι­τή­σε­ων εί­μα­στε έτοι­μοι να ελέγ­ξου­με τις αι­τή­σεις και να βγά­λου­με απο­τε­λέ­σμα­τα προ­σλή­ψε­ων. Χρό­νος ελέγ­χου πέντε ημέ­ρες.

Συ­νο­λι­κός χρό­νος ανα­μο­νής ενε­νή­ντα (90) ημέ­ρες.

Επι­τέ­λους εί­μα­στε έτοι­μοι να προ­σλά­βου­με προ­σω­πι­κό.

 

Μετά από αυτήν την εκτε­νείς ενη­μέ­ρω­ση που σας έκανα πι­στεύω να σας λύ­θη­καν οι απο­ρί­ες γιατί η ΔΕΣ ΡΟΔΑ δεν μπο­ρού­σε να προ­σλά­βει προ­σω­πι­κό τον Μάρ­τιο και Προ­σέ­λα­βε προ­σω­πι­κό αρχές Ιου­νί­ου, τον Μάρ­τιο προ­σω­πι­κό προ­σλαμ­βά­νουν οι ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις εμείς του δη­μο­σί­ου πρέ­πει να ακο­λου­θή­σου­με άλλη δια­δι­κα­σία.

 

Πα­ρα­μέ­νω στην διά­θε­ση σας για οποια­δή­πο­τε άλλη απο­ρία σας προ­κύ­ψει σχε­τι­κά με την δη­μό­σια διοί­κη­ση.

 

Με εκτί­μη­ση

Πα­ρα­σκευάς Δη­μή­τρης

Πρό­ε­δρος ΔΣ ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.