Πολιτιστικά

Χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης στην Κική Τσακίρη , από τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής

Τον σκληρό αγώνα, που δίνει καθημερινά η γνωστή συμπολίτισσα μας, για μια αξιοπρεπή επιβίωση , Κική Τσακίρη στήριξε  Σύλλογος Γυναικών Σορωνής, αντιπροσωπεία της οποίας ,παρέδωσε αναλώσιμα υλικά τραχειοτομής που είναι απαραίτητα για την θεραπεία της.

 Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής Ελένη Θωμάτου , η αντιπρόεδρος Χρύσα Τομάζου και η ταμίας Μαρία Μπονιάτη , επισκεφτήκαν στο σπίτι της,  την αγωνίστρια Κική Τσακίρη , στην Αρχίπολη  και της παρέδωσαν αναλώσιμα υλικά τραχειοτομής αξίας 600 ευρώ. Η αγορά των αναλωσίμων υλικών από τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής, έγινε μετά από υπόδειξη της Κικής Τσακίρης, όταν προ εβδομάδων την συνάντησαν ξανά και της ανακοίνωσαν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, να συνδράμουν τον αγώνα της , για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής , στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων και των αρχών της ίδρυσης του  , διάθεσε ένα μέρος των εσόδων που είχε από την 2η βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου , για την στήριξη της Κικής Τσακίρης , η οποία χωρίς ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία παλεύει μόνη της ,έχοντας  μόνο στο πλευρό της την τοπική κοινωνία, για να ανταπεξέλθει στις δυσβάσταχτες οικονομικά θεραπείες της , που απαιτεί η σπάνια ασθένεια της,  αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση ή αλλιώς νόσος ALS, που την καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι εδώ και αρκετά χρόνια και σήμερα ζει στο σπίτι της στην Αρχίπολη.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής ,στις 18 Αυγούστου ,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, με κέρασμα το παραδοσιακό πιταρούδι της Σορωνής που μαγείρεψαν , με μεράκι οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου και προσέφεραν σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ,η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία από συμμετοχή και με  πολλές παρουσίες από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της περιοχή μας.

Εμφανώς συγκινημένη , η Κική Τσακίρη, παραλαμβάνοντας τα αναλώσιμα υλικά , ευχαρίστησε θερμά τα μέλη τoυ Συλλόγου Γυναικών Σορωνής , για την αξιέπαινη πρωτοβουλία και χειρονομίας τους , να διαθέσουν μέρος των εσόδων της , για την στήριξη της , εκθειάζοντας την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Σορωνής , από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, επιδεικνύει σημαντικό έργο στους τομείς της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας , στηρίζοντας με κάθε μέσο συνανθρώπους μας , που έχουν ανάγκη για την καθημερινή επιβίωση τους και το έργο αυτό πρόκειται να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό και στο μέλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου