«Ξεκάθαρο το ερώτημα, τι θέλουμε να γυρίσουμε πίσω ή να τραβήξουμε μπροστά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την κεντρική εκδήλωση της ΝΔ στην Ομόνοια, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε η κυρίαρχη δύναμη της κοινωνίας, εμείς η προοδευτική δύναμη», τόνισε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μας πήγε από τη «μία καταστροφή στην άλλη, μας ταπείνωσε», υπογραμμίζοντας πως «την Κυριακή τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Η Ελλάδα έχασε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σας πρόδωσαν, σας ταπείνωσαν, έκλεισαν τις τράπεζες, έβαλαν capital controls και δημιούργησαν ουρές», είπε και συνέχισε: «Ήμασταν καλύτερα τον Γενάρη από ό,τι σήμερα».

«Λένε πως θέλουν να χτυπήσουν τους έχοντες και χτυπάνε τους αδύναμους. Οι έχοντες με τον ΣΥΡΙΖΑ περνούν καλά», δήλωσε και συνέχισε: «Έφεραν χάος, κατέστρεψαν την οικονομία. Εμείς χτίσαμε, αυτοί γκρέμισαν». «Από Δευτέρα θα φέρουμε επενδύσεις, δουλειές, δουλειές, δουλειές, θα φέρουμε πίσω όσους έχουν φύγει στο Εξωτερικό», τόνισε και επανέφερε το σύνθημα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή. «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε», είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε όσα είδε περιοδεύοντας την Ελλάδα. «Είδα μια γυναίκα να με κοιτάζει με δακρυσμένα μάτια, έναν μαγαζάτορα που έκλεισε το μαγαζί του, έναν άνδρα που απολύθηκε. Μέσα σε επτά μήνες τσάκισαν μια χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς ανοίγουμε την πόρτα, να μπει φως ελπίδας».

«Σε αυτές τις εκλογές μετράει και η τελευταία ψήφος» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας τη σημασία αυτών των εκλογών και κάλεσε τους οπαδούς του κόμματός «να πάνε πόρτα – πόρτα με την ευγένεια και το σήμα της ΝΔ και να καλέσουν τους πολίτες να συγκρίνουν».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ομόνοιας, ενώ δήλωσε πως η ΝΔ έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της απασχόλησης, την κοινωνική πολιτική και τις επενδύσεις. «Προτεραιότητά μας να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές», δήλωσε και απαρίθμησε τους επτά άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η κυβέρνησή του:

Επανεκκίνηση της οικονομίας
Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών
Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης
Αποτελεσματικότερο κράτος
Κοινωνική συνοχή
Εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων
Δεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση
Ακόμη είπε πως στα σχέδια της ΝΔ είναι η δημιουργία υπουργείου νέας γενιάς, ενώ έκανε λόγο και για συνταγματική αναθεώρηση και τάχθηκε εκ νέου υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, τόνισε ότι οι πόλεις άρχισαν να βουλιάζουν «εξαιτίας της μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης» και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Όλοι θυμόμαστε την πρώην υπουργό, την κυρα Τασία να διαπιστώνει ότι οι μετανάστες λιάζονται» επεσήμανε και στάθηκε στην ανάγκη «να είμαστε αμείλικτοι με τους δουλέμπορους». «Άλλο μετανάστευση, άλλο λαθρομετανάστευση και άλλο το προσφυγικό», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη διαπλοκή ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάσπη για σπιλώσει τη ΝΔ. «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί υπάρχει η λίστα Τσίπρα».

«Η πατρίδα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο», υπογράμμισε και ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή «να τελειώνουμε μια και καλή με το δήθεν που αποδείχθηκε παλιό». «Θα είμαστε με το χαμόγελο και ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όλους τους Έλληνες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», τόνισε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ