«Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη. Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Ζητάμε να δώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή πλειοψηφία που έχει ανάγκη για να μην βρίσκεται στην ανάγκη και στην ομηρία των δυνάμεων του κατεστημένου την επόμενη των εκλογών. Για τις μεγάλες συγκρούσεις, τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

«Το ερώτημα της κάλπης είναι απλό: Ποιος μπορεί να σας προστατεύσει απέναντι στους δανειστές; Αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς – για το λαό και τον τόπο; Οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της Siemens, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής; Αυτοί που δεν τόλμησαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ γιατί κινδύνευαν να βρουν μέσα τους εαυτούς τους;

Ποιοι θα διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους; Η ΝΔ και όσοι συγκυβερνούσαν μαζί της; Που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας; Αυτοί που μας ζήταγαν να υπογράψουμε, 20 δις περισσότερα μέτρα; Αν τολμά λοιπόν ο κ. Μειμαράκης να ισχυριστεί ότι ο ίδιος ή ο κ. Σαμαράς θα έφερναν καλύτερη συμφωνία ας το πει ανοιχτά. Δε μπορεί όμως. Δεν τον πιστεύουν ούτε οι οπαδοί του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές. Και αν επικρατήσει να ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία. Με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία. Και που όχι μόνο υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές αλλά έλεγαν και φωναχτά πως δεν αφήνουν τη τρόικα να τους πάρει τη δόξα, γιατί δικές τους ήταν οι επιλογές των απολύσεων, των περικοπών, της ανεργίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Γι’ αυτό, ας έχουμε κατά νου : την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ