Τοπικές Ειδήσεις

Εκκληση του αντιδημάρχου Γ. Tριάντου προς τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα

Στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει εφεξής ο ΔΟΠ αλλά και στα νέα του καθήκοντα στην αντιδημαρχία Προγραμματισμού & Οργάνωσης, αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιώργος Τριάντος.
Ξεκινώντας την ενημέρωσή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση όπως αυτή θα διαμορφωθεί με τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους, διευκρινίζοντας τα εξής:
«Οι οδηγίες είναι σαφείς. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι από τις 16 Αυγούστου 2021, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δομές που έχουν σχέση με την φιλοξενία παιδιών ΑΜΕΑ (ΚΔΑΠ), στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και φυσικά στα ΚΑΠΗ. Από εκεί και πέρα, τίθεται το ζήτημα με τις αναστολές εργασίας και την αναπλήρωση προσωπικού. Να λάβουμε υπόψη ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι στην ΑΜΚΕ, όπου υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν. Εμείς, ως οφείλαμε, τους ειδοποιήσαμε ότι πρέπει να καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση ώστε να είναι όλοι κατοχυρωμένοι σύμφωνα με την οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή όχι. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις ελλείψεις που θα σημειωθούν (και εφόσον κάποιοι επιλέξουν την αναστολή εργασίας κ.λπ.) θα αναζητήσουμε άλλους που θα τους αναπληρώσουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δομές».
Όπως ανέφερε, από τις συγκεκριμένες δομές, υπολογίζεται ότι θα απουσιάσουν πέντε έως έξι άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. «Εάν δεν εξαιρεθούν για λόγους υγείας ή δεν προσκομίσουν την πιστοποίηση ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν, είμαστε υποχρεωμένοι εκ του Νόμου να τους αντικαταστήσουμε με τρίμηνες συμβάσεις (ορισμένου χρόνου) και με σύντομες διαδικασίες και δυνατότητα παράτασης για τρεις ακόμη μήνες. Εάν εμβολιαστεί κάποιος, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», όπως είπε.
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ
Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για το Συσσίτιο, η λειτουργία του οποίου παραμένει σε σταθερά επίπεδα αν και υπάρχουν καθημερινά και νέες αιτήσεις: «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενοι μήνες και ο χειμώνας, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν» είπε ο κ. Τριάντος.
Όσον αφορά στην δομή του ΚΗΦΗ αυτή παραμένει κλειστή και η διανομή τροφής γίνεται μόνον κατ’ οίκον, καθώς πρέπει να είναι εμβολιασμένοι τόσο το προσωπικό όσο και οι ωφελούμενοι.
«Μην ξεχνάτε ότι το κόστος για κάποιον που θέλει να παραμείνει ανεμβολίαστος, θα είναι γύρω στα 80-100 ευρώ το μήνα τα οποία θα τα επιβαρύνεται ο ίδιος. Είναι κι αυτή μια παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα, ανάλογα με το τι έχουμε μπροστά μας θα κανονίσουμε κι εμείς πώς θα βαδίσουμε ώστε να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές ομαλά».

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ
Για τον Ξενώνα των Αστέγων, ο αντιδήμαρχος είπε ότι προχωράει και σημείο αιχμής είναι η εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. «Χρειαζόμαστε ένα κτήριο περίπου 650 τ.μ. το οποίο μπορεί να είναι είτε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα (με τουλάχιστον 14-15 δωμάτια) είτε μια μονοκατοικία η οποία θα εξυπηρετεί τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες που θέλουμε –δηλαδή 20 συνολικά κλίνες. Ένας μέσος όρος εργαζομένων που θα απασχοληθούν σε αυτή την δομή, θα είναι 10-12 άτομα ενώ θα έχουμε και το Κέντρο Ημέρας για να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες των αστέγων και των φιλοξενούμενων. Ο Ξενώνας θα λειτουργεί ως Κέντρο Διανυκτέρευσης. Το μηνιαίο μίσθωμα γι αυτή την δομή υπολογίζεται στα 4.500 ευρώ περίπου. Βρισκόμαστε στην διαδικασία να βγάλουμε την προκήρυξη στον αέρα και να προχωρήσουμε».

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ερωτηθείς για τα νέα του καθήκοντα στην Υπηρεσία Προγραμματισμού & Οργάνωσης ο κ. Τριάντος, είπε ότι πρόκειται για ένα «νευραλγικό πόστο, με πολλές απαιτήσεις, το οποίο δυστυχώς λόγω συνταξιοδότησης της προϊσταμένης και της μετακίνησης προσωπικού προς άλλες δομές, βρισκόταν σε μια κατάσταση ημι-λειτουργίας από τις αρχές Απριλίου. Προσπαθούμε με την μετακίνηση δύο ατόμων να βάλουμε μια τάξη και να αρχίσουμε να προχωράμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ένταξη αλλά και η παρακολούθηση των έργων –πάντα σε συνεργασία με τις άλλες δύο Διευθύνσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Είναι γεγονός πως χρειαζόμαστε ακόμη στελέχωση με ειδικότητες και ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου’.
Πάντως, όπως τόνισε, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες σε μια σειρά από έργα όπως η συντήρηση των σχολικών κτηρίων, η προμήθεια μηχανημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 300.000 ευρώ περίπου ενώ εγκρίθηκε η προμήθεια για τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις της ΡΟΔΑ κόστους 235.000 ευρώ (στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Νοσοκομείο Ρόδου, στο παραλιακό μέτωπο έως την νέα μαρίνα κ.λπ.)
Επιπλέον, εγκρίθηκαν πόροι για την υλοτομία και για παρεμβάσεις σε περιοχές, όπως η Κοιλάδα των Πεταλούδων και η Ψίνθος.
Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε και στην έγκριση της διαμόρφωσης – ανάπλασης του χώρου της λαχαναγοράς στην περιοχή του Ταξιάρχη καθώς επικαιροποιήθηκε η παλαιότερη μελέτη του 2019.
Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος είπε ότι είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για μια σειρά από έργα, όπως αυτά που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ σημαντική παράμετρο αποτελεί η προετοιμασία ‘διαβούλευσης’ με όλες τις δημοτικές κοινότητες με στόχο να καταγραφούν οι ανάγκες ανά περιοχή με και να γίνει ο προγραμματισμός για το νέο ΕΣΠΑ.

«Εμείς θα κάνουμε συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, τους χωρικούς αντιδημάρχους, τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων κ.λπ. να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που θέλουν να θέσουν και κατόπιν θα προχωρήσουμε στον προγραμματισμό σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις για τα έργα που πρέπει να γίνουν» κατέληξε ο κ. Τριάντος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου