Αθλητικά

Διήμερο στην πίστα του Δημοτικού Σταδίου

Δύο αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο σαββατοκύριακο στο ποδηλατοδρόμιο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα διοργανωθεί αγώνας πίστας από τον Έλαφο και την επόμενη ημέρα, αγώνας grand prix από τον Ροδήλιο. Οι λεπτομέρειες:

Εlafos pista challenge 2019:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
• Άνδρες, Έφηβοι, Νεάνιδες, Παίδες, Κορασίδες
Στα πλαίσια των διασυλλογικών αγώνων, θα πραγματοποιηθούν και αγωνίσματα επίδειξης για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Πανκορασίδων και Μίνι
ΠΙΣΤΑ:
Ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας», 412μ. Ανοικτή, Τσιμέντο
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΝΔΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ταχύτητα Ταχύτητα Ταχύτητα Ταχύτητα Ταχύτητα
Σκρατς: 30 laps Σκρατς: 25 laps Σκρατς: 15 laps Σκρατς: 15 laps Σκρατς: 10 laps
Ατομ. Χρονομέτρηση 1km Ατομ. Χρονομέτρηση 1km.
Αγωνίσματα επίδειξης:
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΠΑΜΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 200μ. με φόρα Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 200μ. με φόρα Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 200μ. με φόρα Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 200μ. με φόρα
Σκρατς: 10 laps Σκρατς: 10 laps Ατομ. Χρονομέτρηση 1 lap Ατομ. Χρονομέτρηση 1 lap
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
15:00 200μ Ατομ.Χρονομέτρησης (Προκριματικός Ταχύτητας Κ-Π-Ν-Ε-Α)
200μ.Ατομ.Χρονομέτρησης Μίνι
Ημιτελικοί Ταχύτητας Κ-Π-Ν-Ε-Α
200μ. Ατομ.Χρονομέτρησης Πανκορασίδων – Παμπαίδων
Τελικοί Ταχύτητας Κ-Π-Ν-Ε-Α
Ατομ.Χρονομέτρηση Μίνι (1 lap)
Ατομ.Χρονομέτρηση Ε-Α (1 km)
Σκρατς Παμπαίδες – Πανκορασίδες (10 laps)
Σκρατς Παίδες – Κορασίδες – Νεάνιδες (15 laps)
Σκρατς Εφηβοι (25 laps)
Σκρατς Άνδρες (30 laps)
20:30 Απονομές
Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Με την λήξη των δηλώσεων Συμμετοχής θα ανακοινωθεί το τελικό και πιο αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της δύναμης της Ε.Ο.Π. Κάθε σωματείο συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τα σωματεία συμπληρώνουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής. Οι δηλώσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00 ηλεκτρονικά στο e-mail: elafoscyclingteam@yahoo.gr ή εναλλακτικά στο fax 2241038341
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 13:30 σε χώρο πλησίον της πίστας, για παραλαβή των αριθμών και υπογραφή στα Φ.Α. Το Τεχνικό Συνέδριο θα λάβει χώρα στις 14:30 στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των εκπροσώπων και/ή προπονητών των ομάδων είναι υποχρεωτική. Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπονήσεις από τις 13:30 μέχρι 10’ πριν την εκκίνηση των αγώνων.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και πιο συγκεκριμένα αυτοί για την ποδηλασία πίστας. Στους διασυλλογικούς αγώνες όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν με ποδήλατα τύπου πίστας, αποκλειστικά.
• Στους αγώνες επίδειξης και πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με ποδήλατα τύπου δρόμου
• Στους αγώνες επίδειξης και πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες Μίνι επιτρέπεται οι συμμετοχή με οποιοδήποτε τύπο ποδηλάτου.
• Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει το μέγιστο ανάπτυγμα, όπως αυτό προβλέπεται στους κανονισμούς.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
• 1ος νικητής, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
• 2ος νικητής, αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
• 3ος νικητής, χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
• 4ος -5ος -6ος νικητής, δίπλωμα
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος (Επίσημος Κρίτης UCI)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Κυριάκος Κελεπέρας, 6972200236
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα οριστεί ιδιώτης γιατρός με ευθύνη του διοργανωτή και κάλυψη από ασθενοφόρο, σε ετοιμότητα.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος του αγώνα, και συγχώνευσης των κατηγοριών. Ο Α.Σ.Ρ ‘’ΕΛΑΦΟΣ‘’ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Grand Prix Rodilios:

Κατηγορίες: Ανδρών και Εφήβων (σε κοινή κατάταξη), Παίδων και Open (άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών).

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν και αγωνίσματα για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων – Μίνι, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα. Οι αγώνες είναι επίδειξης, μη βαθμολογούμενοι από την ΕΟΠ. Οι κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων αγωνίζονται με ποδήλατο πίστας ή ποδήλατο δρόμου.  Οι κατηγορίες ΜΙΝΙ αγωνίζονται με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο, με την προυπόθεση ότι το ανάπτυγμα του ποδηλάτου θα είναι το μέγιστο της κατηγορίας.

Κανονισμοί: Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.  Σε όλες τις κατηγορίες ισχύουν το μέγιστο ανάπτυγμα ανά κατηγορία, όπως αυτό προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ (άρθρο 2.2.023).

Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.  Η πίστα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 15:00 μέχρι και 10’ πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16:30 ΣΚΡΑΤΣ Α-Ε (20στροφές) 20laps 8.2km 15′

ΣΚΡΑΤΣ ΠΔ (12στροφες) 12laps 4.9km 10′

ΣΚΡΑΤΣ ΟΠΕΝ Α/Γ 15+ (10στροφες) 10laps 4.1km 10′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) ΠΠ 15′

TEMPO Α-Ε (20στροφες) 20laps 8.2km 15′

ΤΕΜΠΟ ΠΔ (12στροφες) 12laps 4.9km 10′

200Μ. ΑΤΟΜ.ΧΡΟΝ ΜΕ ΦΟΡΑ ΜΙΝΙ 30′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) OPEN Α/Γ 15+ 15′

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (Elimination) Α-Ε 15′

ΣΚΡΑΤΣ ΠΠ (8στροφες) 8laps 3.3km 10′

ΠΟΝΤΟΙ OPEN Α/Γ 15+ (30στροφες – 6σπριντ) 30laps 12.4km 25′

ΠΟΝΤΟΙ Α-Ε (50στροφές – 10σπριντ) 50laps 20.6km 45′

20:05 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.).  Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης των αγώνων και η αγωνόδικος επιτροπή. Συμμετοχή: Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με ποδηλάτες των κατηγοριών που αναφέρονται στην προκήρυξη, λαμβάνοντας υπόψη και το άρθρο (1.4.023 των κανονισμών ΕΟΠ), με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών . Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι έγκυρα για το 2019, και ο κάθε αθλητής να προσκομίζει την κάρτα υγείας του στην Γραμματεία του αγώνα. Στην κατηγορία Open μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες (-ισσες) κάτοχοι  δελτίου ΕΟΠ ή άλλης ποδηλατικής ομοσπονδίας εξωτερικού, γεννημένοι το 2004 και πριν για τους οποίους, βάση του προγράμματος αγώνων της ημερίδας, δεν διεξάγεται το ίδιο αγώνισμα στην επίσημη κατηγορία τους.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου την ημέρα των αγώνων, από τις 15.00  Τις ώρες λειτουργίας, θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και καρτών υγείας, καθώς και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη 20.08.2019, και ώρα 20:00  στο e-mail: info@rodilios.gr στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου.  Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.  Ποδηλάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως Open μπορούν να δηλωθούν στην επίσημη φόρμα των σωματείων τους, στα αντίστοιχα αγωνίσματα Open.

Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 25.08.2019 60’ λεπτά ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων.  Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα: Στον αγώνα θα απονεμηθούν Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες), κάθε αγωνίσματος – κάθε κατηγορίας.  Στην κατηγορία Open η βράβευση σε κάθε αγώνισμα είναι κοινή για άνδρες και γυναίκες.

Ιατρική κάλυψη : Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.

Αλυτάρχης: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παπασταματάκης Γιάννης τηλ.6944633636

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ