Ρεπορτάζ

Υβρεις, συμπλοκές και ξυλοδαρμοί σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ψίνθου

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του αντιδημάρχου Καλλιθέας γνωστοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γιώργος Πατσάης, χωρικός αντιδήμαρχος Αρχαγγέλου, Ιαλυσού και Καλλιθέας, στον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτησή του για τα απίθανα επεισόδια βίας με θύμα και τον ίδιο στην Ψίνθο αλλά και την υποβάθμιση σε επίπεδα καφενείου του δημόσιου διαλόγου γύρω από το θέμα της χωροθέτησης τριών μονάδων επεξεργασίας και ανακύκλωσης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.
Αφού κατέστη σαφές στο προηγούμενο διάστημα με επίσημες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ότι η χωροθέτηση των μονάδων ΑΕΚΚ έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση, την 20.00 ώρα της Παρασκευής οι κ.κ. Χρήστος Ευστρατίου, Νικος Νικολής και Μανώλης Λόγγος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Γιώργος Κούρτης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μετέβησαν στο πολιτιστικό κέντρο της Ψίνθου για να παραστούν στην προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Ψίνθου κ κ. Βασίλης Κωστομοίρης και Δικαία Μπρόκου, ο πρόεδρος Καλυθιών κ. Παναγιώτης Αντωνάς, ο κ. Κωνσταντίνος Καρίκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος διαχείρισης παραλιών – ακτών και ο πρόεδρος του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Ψίνθου «Τέρψις» κ. Μιχάλης Πλίγκος.
Η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και έγινε μια συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων για το ζήτημα, ενώ παρουσιάστηκαν έγγραφα για να αποδειχθεί εκ νέου και δια ζώσης ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν επιτρέπει «πολιτική» παρέμβαση αλλά και για να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει ό,τι επιτρέπει ο νόμος για να εξασφαλιστεί ότι οι περιοχές δεν θα επιβαρυνθούν περιβαλλοντικά.
Περί ώραν 20.30 εμφανίστηκαν στην αίθουσα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Ιατρίδης και Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο κ. Πέτρο Τσούλλο.
Μεταξύ των κ.κ. Ιατρίδη και Ευστρατίου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και η ένταση που επικράτησε μετά από τον διαξιφισμό τους με δημόσιες δηλώσεις στο προηγούμενο διάστημα έδειξε να κατευνάζει όταν στην αίθουσα εισήλθε ο γιός του προέδρου κ. Γιώργος Κωστομοίρης και επιτέθηκε φραστικώς στον κ. Πέτρο Τσούλλο. Είχαν προηγηθεί εξάλλου διαξιφισμοί και σε προηγούμενο χρόνο.
Η κατάσταση εκτροχιάστηκε και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αν και με παρέμβαση των υπολοίπων που τους χώρισαν, η συνάντηση διεκόπη και απεχώρησαν.
Κατά τη διάρκεια της πορείας τους στην πλατεία της Ψίνθου, οι κ.κ. Γιώργος Πατσάης και Βασίλης Κωστομοίρης δέχτηκαν επίθεση από τον κ. Θαρρενό Τσούλλο.
Ισχυρίζονται ότι τους χτύπησε και έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία για την υποβολή μηνύσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου