Τοπικές Ειδήσεις

Αδιαπραγμάτευτος στόχος των τοπικών φορέων η προστασία του τουριστικού προϊόντος!

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων και ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνεχίζοντας τις πρωτοποριακές συνεργασίες με στόχο την αποτελεσματική και συντονισμένη αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης του Covid-19 που δοκιμάζει τις αντοχές όλου του πλανήτη και του τόπου μας. Βασικός στόχος η αποφυγή διασποράς και μετάδοσης ανυπόστατων ειδήσεων στα ΜΜΕ (fake news) και η προάσπιση της τοπικής οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος των νησιών!
Χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππου, παρουσιάστηκε η νέα συνεργασία με την δημοσιογράφο κα Μαρία Σμιλίδου, η οποία στο εξής θα είναι η εικόνα και η “φωνή” της Ρόδου και όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Στο πάνελ, εκτός από την κα Σμιλίδου, ήταν και η κα Johanna Strand, η οποία είναι αντιστοίχως η “φωνή” των νησιών του Ν. Αιγαίου στα ΜΜΕ του εξωτερικού.
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΡ, Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος της ΕΞΡ, Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Χρήστος Μιχαλάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Μπόνης, ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τηλέμαχος Καμπούρης, ο Δρ. Γιάννης Φώτης, η κα Αγγελική Χονδροματίδου, ειδική συνεργάτις του περιφερειάρχη κ.α.
«Διανύουμε μία ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν προβλήματα πρωτόγνωρα, χωρίς αποτυπωμένα πρωτόκολλα τα οποία θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει», δήλωσε ο κ. Πάππου ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου.

Θα πρέπει να τεθούν στο περιθώριο οι εγωισμοί για να πάμε μπροστά, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες γίνονται ένα σώμα με στόχο την αλήθεια, την αξιόπιστη ενημέρωση, τη μεγιστοποίηση και αξιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων!
«Κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά προς το κοινό καλό του τόπου μας και ένα βήμα πίσω από προσωπικές ατζέντες και ατομικούς στόχους. Συνενώνουμε δυνάμεις όλοι οι φορείς, όλοι οι λειτουργοί του Τύπου, όλοι οι πολίτες, γινόμαστε ένα σώμα με στόχο την αλήθεια, την αξιόπιστη ενημέρωση, τη μεγιστοποίηση και αξιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων. Η πιο θετική είδηση για τα νησιά μας, είναι η Αλήθεια. Εμπεδώνουμε κουλτούρα συνεργασίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Με όραμα αλλά και με οργανωμένο σχέδιο».
Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι οι συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς δεν υποκαθιστούν τον ΕΟΔΥ και κανένα κυβερνητικό φορέα. Αντίθετα, υπάρχει συνεργασία με αυτούς, με σεβασμό στο διακριτό ρόλο καθενός.
O δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, είπε ότι αυτό που προέχει είναι η στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι ήδη υποφέρουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας ή που θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο. Όπως είπε ο κ. Καμπουράκης, δεν συνειδητοποιούν όλοι τις δυσκολίες των συμπολιτών μας. Ανέφερε χαρακτηριστικά πώς ενώ η Ισπανία μετράει 30.000 νεκρούς και η Ελλάδα μόλις 193 (!), δεν δικαιούμαστε να ψάχνουμε να βρούμε πληροφορίες ή αριθμούς που διαψεύδουν εις βάρος μας την πραγματικότητα. Από την 1η Ιουλίου, που άνοιξε η τουριστική σεζόν, η Ρόδος δέχθηκε περίπου 52.000 επισκέπτες εκ των οποίων οι 19.500 προήλθαν από τη Γερμανία, οι 7.500 από την Πολωνία και οι 5.500 από την Τσεχία. Επίσης, προσγειώθηκαν συνολικά 360 πτήσεις στο νησί. Γίνονται δε 600 τεστ covid την ημέρα με τα αποτελέσματα να δικαιολογούν την αισιοδοξία και την επιθυμία να υποδεχθεί ο προορισμός τους επισκέπτες που θέλουν να περάσουν εδώ τις διακοπές τους, απολαμβάνοντας την υγειονομική ασφάλεια που απολαμβάνουν και όλοι οι Ροδίτες.
«Δεν είναι δυνατό φήμες να υποκαθιστούν την πραγματικότητα. Διαμαρτύρομαι έντονα γι’ αυτό. Αυτός ο οποίος διαδίδει ότι υπάρχουν 20 κρούσματα στο Χ ξενοδοχείο της Ρόδου δεν σέβεται το ψωμί του εργαζόμενου το οποίο θα το στερηθεί. Δεν είναι δυνατό σε άλλες χώρες, πραγματικά περιστατικά να περνάνε απαρατήρητα και στη Ρόδο μη πραγματικά περιστατικά να κυκλοφορούν στον τύπο και να πρέπει να τα διαχειριστούμε σε… Σουηδικά-Σκανδιναβικά κανάλια. Είναι ντροπή να συμβαίνει αυτό. Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε πώς θα βγούμε αλώβητοι από αυτή την κρίση», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, ευχαριστώντας τον κ. Πάππου για τη συνεργασία, τη φιλοξενία της ομάδας διαχείρισης στους χώρους του επιμελητηρίου, τον περιφερειάρχη, κ. Χατζημάρκο και τους προέδρους και εκπροσώπους των φορέων που παρίσταντο στη συνέντευξη τύπου. Λαμβάνοντας το λόγο η κα Σμιλίδου δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, ικανή να αποτελέσει μελέτη περίπτωσης (case study). Ενώνοντας οι τοπικοί φορείς της δυνάμεις τους, αποκτούν ισχυρή και αξιόπιστη φωνή!

Οι απουσίες και
η επιστολή με τη… βούλα του τέως δημάρχου
Σε ερώτηση για την απουσία του προέδρου των εστιατόρων κ. Γιάννη Κλούβα και του προέδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργου Ματσίγκου από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι η επιστολή που έκανε λόγο για ανυπαρξία της Ρόδου σε διαφημιστική προβολή (σ.σ. σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον κ. Κλούβα σε ορισμένα ΜΜΕ), υπεγράφη στο γραφείο του πρώην δημάρχου, κ. Χατζηδιάκου.

Αναλυτικότερα ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχουν πράγματα τα οποία γίνονται και δεν λέγονται ή λέγονται και δεν πρέπει να γίνονται… Η επιστολή η οποία έκρινε τη Ρόδο ως προορισμό που δεν υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γράφτηκε στα γραφεία του πρώην δημάρχου. Και δε νομίζω ότι είναι δική μας δουλειά το πώς θα περιορίσουμε τον κίνδυνο. Η δουλειά μας είναι να φροντίσουμε ώστε στις 15 Αυγούστου η Ρόδος να είναι ασφαλής υγειονομικά με περισσότερα μεροκάματα, περισσότερη απασχόληση, περισσότερο εισόδημα για την κοινωνία. Όσοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το εισόδημα που θα αυξηθεί, ας έρθουν να μας κατηγορήσουν. Όσοι δεν δουν εισόδημα, ας έρθουν να δικαιώσουν αυτούς που λείπουν. Θεωρώ έγκλημα αυτό που συνέβη πριν από 15 μέρες. Όπως θεωρώ έγκλημα αυτό που συνέβη πριν από τρία χρόνια, όταν οι ίδιοι άνθρωποι κατηγόρησαν συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες ότι είχαν πρόβλημα, ενώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι επρόκειτο για ιογενή γαστρεντερίτιδα και σε καμία περίπτωση το περιστατικό δεν οφειλόταν σε ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στα ξενοδοχεία. Δεν είμαστε εδώ για να συγχωρούμε στον εαυτό μας κουτσομπολιά, αλλά για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Όσοι έχουν διάθεση να βγάλουν τα πάθη τους, να το κάνουν στο σπίτι τους με κλειδωμένες τις πόρτες».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου