Συνεντεύξεις

Μίκα Ιατρίδη: «Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάσθηκε σε αντίξοες συνθήκες και απέδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος ηγέτης, τονίζει σε συνέντευξή της στην «Δημοκρατική», η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μίκα Ιατρίδη προσθέτοντας πως για την Νέα Δημοκρατία η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα.
«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων, καταλαβαίνουμε ότι ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει, ούτε προοπτική για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», επισημαίνει η κ Ιατρίδη τονίζοντας ότι το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει και η Νέα Δημοκρατία θα κάνει και πάλι το καθήκον της, όπως το έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά στον σταυρό στην ίδια η κ. Ιατρίδη επισημαίνει πως είναι η «Μίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες με σεβασμό, με αλήθεια και με υπευθυνότητα!».

Aναλυτικά η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη.
• Κυρία Ιατρίδη, μετράμε ελάχιστες μέρες ως την Κυριακή των εκλογών και θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει περιοδεύοντας στη Δωδεκάνησο.
Σε όλη μου την περιοδεία, αλλά και στις επισκέψεις που έκανα στα νησιά και στα χωριά της Ρόδου πριν τις εκλογές, αυτό που εισέπραττα και εισπράττω και τώρα είναι η αναγνώριση, εκ μέρους του κόσμου, του έργου που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Εξάλλου τα έργα που χρηματοδοτούνται, ακόμη και εάν κάποια από αυτά δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις τους, είναι έργα τα οποία οι τοπικές κοινωνίες είχαν εδώ και πολύ καιρό ανάγκη. Μιλάμε, συνολικά, για χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ! Και αυτός που άκουσε αυτή την ανάγκη ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα σε όλη τη θητεία του, την υλοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων έργων στα νησιά.
Η κοινωνία, λοιπόν, βλέπει για πρώτη φορά προεκλογικές δεσμεύσεις να γίνονται πράξη, βλέπει πρώτη φορά πρωθυπουργό να μιλά με έργα και όχι με λόγια, βλέπει πρώτη φορά να εξελίσσονται όλα με ρυθμούς γρήγορους. Αυτό λοιπόν είναι και το μεγάλο προτέρημα της Νέας Δημοκρατίας και το ηθικό πλεονέκτημά της έναντι των πολιτικών της αντιπάλων. Η μετριότητα, η αναβλητικότητα, η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει τη θέση τους στα έργα, στα μετρήσιμα αποτελέσματα, στο στρατηγικό σχεδιασμό και στη συνέπεια της κυβέρνησής μας!

• Ο κ. Σκέρτσος από τη Ρόδο παρουσίασε τα 500 και επιπλέον έργα που έχουν γίνει ή δρομολογηθεί για να γίνουν, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θεωρείτε λοιπόν ότι τα έργα αυτά θα είναι το διαβατήριο τη νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου;
Αυτά τα έργα είναι τα ορατά αποτελέσματα μιας σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που έχει γίνει καθώς επίσης και του αυξημένου βαθμού συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των νησιωτικών μας κοινωνιών. Μέσα από παρεμβάσεις μου και συνεχείς επισκέψεις στους αρμόδιους υπουργούς και τα στελέχη των Υπουργείων, είχα και εγώ με τη σειρά μου συνεχή επικοινωνία και παρακολούθηση της πορείας των χρηματοδοτήσεων.
Είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά που τα νησιά μας βλέπουν να πραγματοποιείται η υλοποίηση τέτοιων έργων και αυτό είναι μια ουσιαστική πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει στη νησιωτικότητα περιεχόμενο, να δώσει στους νησιώτες ελπίδα, να δώσει στους νησιώτες υποδομές. Να δώσει στους νησιώτες όλα όσα αξίζουν να έχουν! Γιατί και εμείς οι νησιώτες, δίνουμε πίσω στην ελληνική κοινωνία αλλά και την ελληνική οικονομία πάρα πολλά!
• Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός από τη Ρόδο ανακοίνωσε τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Υπήρξαν όμως κάποιες αντιδράσεις από συνυποψήφιους βουλευτές με άλλες παρατάξεις. Τί έχετε να πείτε σχετικά;
Κοιτάξτε, έχουμε πει ότι στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Η δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος, με την στελέχωσή του με επαρκές και κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, θα βοηθήσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι εν μέσω της ασθένειάς τους, δεν θα χρειάζεται να επωμίζονται και το οικονομικό κόστος να πηγαίνουν στην Αθήνα για τις θεραπείες τους.
Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις αρνητικές δηλώσεις των βουλευτών των άλλων παρατάξεων. Είναι γεγονός, όμως, ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ακούμε πάντα «όχι» σε όλα. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, γνωρίζουν ότι θα μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους εδώ. Συνεπώς, τα μικροπολιτικά συμφέροντα και η στείρα αντιπολίτευση δεν μπορούν να αμαυρώσουν μια ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.
• Ποια είναι η δική σας γνώμη για την απλή αναλογική; Πιστεύετε ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή για την ΝΔ ή την λύση θα δώσει μια κυβέρνηση συνεργασίας;
Εμείς στη μεγάλη παράταξη των ιστορικά δικαιωμένων επιλογών, πιστεύουμε ότι οι εκλογές και ο εκλογικός νόμος πρέπει να οδηγούν σε κυβερνησιμότητα! Αυτό είναι μια πάγια θέση μας, από το 1974 και μετά. Και το έχουμε αποδείξει αυτό πολλές φορές. Θα ήθελα να τονίσω ότι, ακόμα και σε περιόδους της μεταπολίτευσης που η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν στην πρώτη θέση και η εκτίμηση ήταν ότι θα έχανε τις εκλογές, ουδέποτε διανοήθηκε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να τον κάνει αναλογικότερο. Αυτή είναι μια συνεπής, μια σοβαρή στάση. Αντίθετα, η Αριστερά χρησιμοποίησε την απλή αναλογική όποτε ήξερε ότι θα έχανε τις εκλογές. Όμως, όταν έβλεπε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές μια χαρά χρησιμοποίησε εκλογικούς νόμους που οδηγούσαν πιο εύκολα σε αυτοδυναμία, άσχετα αν δεν την πέτυχε ποτέ.
Για εμάς η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και ασταθή, η χώρα μας χρειάζεται σιγουριά και η νέα κυβέρνηση να μπορεί να κινείται συντονισμένα και γρήγορα. Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων, καταλαβαίνουμε ότι ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει, ούτε προοπτική για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Για αυτό εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό, και ζητάμε την ψήφο του για να δημιουργήσουμε τη σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα!
Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει. Με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει και πάλι το καθήκον της, όπως το έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
• Ποια θα είναι η προσωπική προτεραιότητα της Μίκας Ιατρίδη για τα νησιά μας, την επόμενη ημέρα των εκλογών ως εκ νέου βουλευτού Δωδεκανήσου;
Όπως έχω πει και στους συμπολίτες μου, την τελευταία τετραετία, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχουμε κάνει χειροπιαστό έργο, έχουμε εκπληρώσει όλες, σχεδόν, τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει το 2019. Προφανώς, το διάστημα αυτό δεν έγιναν όλα τέλεια, υπήρξαν και αστοχίες και καθυστερήσεις. Όμως, εμείς, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας. Αναγνωρίζουμε τις παραλείψεις μας, τις διορθώνουμε και προχωράμε.
Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Πιστεύω ότι πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εδώ στα ακριτικά νησιά μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τον μειωμένο ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα, πρέπει να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη του τόπου μας, όχι μόνο στη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, που πάει εξαιρετικά καλά, αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή και την προώθηση της βιώσιμης και κυκλικής οικονομίας.
Όσα χρόνια εκπροσωπώ τα Δωδεκάνησα στην ελληνική Βουλή η προτεραιότητά μου είναι να είμαι εκεί παρούσα για τις ανάγκες όλων των νησιών. Με το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, την ίδια ανησυχία, την ίδια φροντίδα και τον ίδιο σεβασμό για όλα. Για τους ανθρώπους μας. Για το μέλλον τους.
Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και την επόμενη τετραετία κατά την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση την υλοποίηση όλων των έργων που έχουν δρομολογηθεί ήδη από σήμερα.
Θα είμαι εκεί να διεκδικώ για τα νησιά μας ώστε να νιώθουν οι Δωδεκανήσιοι την ασφάλεια πως η φωνή τους ακούγεται και πως υπάρχει ο άνθρωπος στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν για να ασχοληθεί με το θέμα που τους απασχολεί. Θα κάνω, λοιπόν, αυτό που έκανα πάντα! Θα είμαι δίπλα τους! Γιατί η προτεραιότητά μου είναι οι συμπολίτες μου!

• Θα θέλαμε να πείτε στους αναγνώστες μας μέσα σε μια πρόταση, γιατί να δώσουν δεύτερη θητεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάσθηκε σε αντίξοες συνθήκες και απέδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος ηγέτης!
• Και γιατί να βάλουν σταυρό στη Μίκα Ιατρίδη;
Γιατί και αύριο θα είμαι πάλι η Μίκα! Η Μίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες με σεβασμό, με αλήθεια και με υπευθυνότητα! Και γιατί θα συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί τους δυναμικά!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου