Συνεντεύξεις

Χρύσα Καραγιάννη: «O Αλέξης Τσίπρας, μας τιμά με την επιλογή του να είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα»

«Το προσωπικό στοίχημα μου γι’ αυτές τις εκλογές είναι κοιτώντας ψηλά, να πω στον Νεκτάριο ότι μέσα και από τον δικό μου αγώνα δικαιώθηκαν οι προσδοκίες του, ως προς την πορεία του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ, όπως αυτή θα καταγραφεί στις κάλπες της Δωδεκανήσου και όλης της Ελλάδας».
Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της προς την ‘δ’ η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Δωδεκάνησα, Χρύσα Καραγιάννη ενώ μιλάει για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος και στον δικό μας Νομό αλλά και για το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαϊου.
• Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Εκτιμάτε ότι θα γίνει ανατροπή και θα αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την υποψηφιότητά του;
O Αλέξης Τσίπρας, μας τιμά με την επιλογή του να είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Η κίνηση του αυτή έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, ενισχύει το συναίσθημα όλων εμάς, που νιώσαμε συντετριμμένοι με τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου και άξιου βουλευτή – υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Νεκτάριου Σαντορινιού. Η τιμητική αυτή συμμετοχή, λοιπόν, ενθαρρύνει και συσπειρώνει εμάς και τους ψηφοφόρους μας. Πρέπει να τονιστεί ότι δε χρειάζεται να μπει σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του προέδρου μας, στερώντας τον από έναν άλλο Δωδεκανήσιο υποψήφιο.
• Τελικά ποιο θα είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης κατά την άποψή σας; Με ποια κριτήρια θα πάνε να ψηφίσουν οι πολίτες, στην κάλπη;
Η Κυριακή της 21ης Μαΐου πλησιάζει και οι πολίτες συνεχίζουν παρόλα τα επιδόματα και Passes που έχουν δοθεί προεκλογικά, να βιώνουν την ακρίβεια και την ανασφάλεια ότι δε μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως η σίτιση της οικογένειας τους, οι λογαριασμοί του ρεύματος, η εξυπηρέτηση των δανείων τους μετά από την αύξηση των επιτοκίων. Αυτή η κατάσταση οδηγεί τις περισσότερες οικογένειες σε εξαθλίωση αλλά και σε θυμό, κυρίως όταν ακούν περιγραφές δια στόματος του πρωθυπουργού και των υποψηφίων του κυβερνόντος κόμματος, μιας ωραιοποιημένης κατάστασης, μιας εξιδανικευμένης –ειδυλλιακής χώρας, που όμως δεν είναι η σημερινή Ελλάδα. Οδηγεί σε αγανάκτηση, όταν συνειδητοποιούν ότι στην εκπνοή μιας τετραετίας, – που ξεκίνησε με πλεόνασμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνηση του, με μηδενικό δημοσιονομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τη δυνατότητα αξιοποίησης του ταμείου Ανάκαμψης -, αυτοί που έχουν ενισχυθεί είναι οι ημέτεροι μέσω απευθείας αναθέσεων, οι λίγοι, τα μεγάλα συμφέροντα και ο πλούτος συνεπώς έχει συγκεντρωθεί ως υπερκέρδη στα χέρια μεγάλων εταιρειών.
Αντίθετα, πολλοί εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, τους τελευταίους μήνες οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν λάμβαναν ούτε καν ανεργία, οι συνταξιούχοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με περικοπές ύψους 4 δις. Φτάνουν τώρα λίγο πριν τις εκλογές, να ακούνε υποσχέσεις για αυξήσεις μέσα στην επόμενη τετραετία, γνωρίζοντας ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν αλλάζουν. Υπάρχουν ΤΩΡΑ πια απτές αποδείξεις για την πρόθεση του αρχηγού της ΝΔ και συνεπώς όλων των μελών της, πάντα με τη βοήθεια της προπαγάνδας, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Το υποστηρίζω αυτό με αφορμή την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του debate, ότι το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό καθεστώς υποκλοπών και παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, υπουργών, ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων και άλλων είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ενώ μέχρι πρότινος ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι βουλευτές της ΝΔ και τα συστημικά ΜΜΕ έβγαζαν όλους όσους το υποστήριζαν τρελούς, εμπαθείς, ραδιούργους. Αυτή η παραδοχή στην πραγματικότητα είναι η παραδοχή της θεσμικής δυσλειτουργίας μιας μη- δημοκρατικής πολιτείας. Με τη σειρά της οδηγεί στη συνειδητοποίηση της υπαιτιότητας μέσω ρουσφετιών και αμέλειας, του εγκλήματος που οδήγησε στο θάνατο των συμπολιτών μας στα ΤΕΜΠΗ, όσο και αν προσπάθησαν να το συγκαλύψουν, γεγονός ασυγχώρητο.
Επίσης, η αρνητική στάση της κυβέρνησης για εμάς τους νησιώτες φάνηκε μέσα από την απαξίωση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που εδραίωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, από την ευκολία με την οποία το πλοίο Διαγόρας για να εξυπηρετήσει προεκλογικά συμφέροντα επέστρεψε στο Βόρειο Αιγαίο και αυτό που εξυπηρετεί ξανά την γραμμή της Δωδεκανήσου δεν είναι άλλο από το Πρέβελης. Κραυγαλέα όμως ένδειξη του εμπαιγμού των νησιωτών από την τωρινή κυβέρνηση είναι η απόλυτη απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Όλες οι δημόσιες δομές Υγείας, παραμένουν υποστελεχωμένες, σε όλα τα νησιά που έχω επισκεφτεί, με σοβαρές υλικοτεχνικές ελλείψεις, ενώ την ίδια στιγμή οι βουλευτές της ΝΔ συγκαλύπτουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί ή ότι όλα θα λυθούν την επόμενη τετραετία.

Όλα τα παραπάνω και τόσα άλλα καθορίζουν το δικό μας διακύβευμα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το οποίο δεν είναι άλλο από την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη, με διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατία, όπως αυτά έχουν αναλυθεί μέσα από το κυβερνητικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας, από το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
• Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι στρέφει το βλέμμα στους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά αλλά και στους αναποφάσιστους. Θα κερδίσει το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των νέων που ξεχύθηκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους για την απαξίωση των καλλιτεχνών αλλά και μετέπειτα για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το δυστύχημα των ΤΕΜΠΩΝ. Τώρα το κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να στηρίξει τα αιτήματα των νέων ανθρώπων, γιατί πιστεύει ότι αυτοί είναι το μέλλον της Ελλάδας. Έχει ήδη ετοιμάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης, πριν καν ανοίξει η Βουλή, που μέσα στα 3 άρθρα της συμπεριλαμβάνει την Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η οποία στερεί από πολλά παιδιά την ευόδωση των προσπαθειών τους να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούν. Όσο αφορά στους νέους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού, έχουν γίνει εξαγγελίες για την απόσυρση του ΠΔ85/2022 (που εξισώνει τα πτυχία τους με αποφοίτων λυκείου) και συνολικά για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που η τωρινή κυβέρνηση ποτέ δεν εισάκουσε. Επίσης, η στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης μέσω της σύστασης Τράπεζας Στέγης και της επιδότησης ενοικίου για νέες/ νέους είναι κάποιες από τις πολιτικές που στοχεύουν στην άρση των συνθηκών, που οδήγησαν στην αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας, στην τεράστια ανεργία των νέων, στο Brain Drain, ακόμα και στην απαξίωση της πολιτικής μέσα στα μάτια των νέων. Από την άλλη, η προεκλογική περίοδος, που φέρνει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλεί με ειλικρίνεια με όλους τους Έλληνες από το ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο, και μέσα από τον αγώνα όλων εμάς ως πρεσβευτές των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, πιστεύω ότι θα φέρει και τους νέους αλλά και τους αναποφάσιστους πριν την ώρα της κάλπης να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων.
• Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα της Χρύσας Καραγιάννη γι αυτές τις εκλογές;
Το προσωπικό στοίχημα μου γι’ αυτές τις εκλογές είναι κοιτώντας ψηλά, να πω στον Νεκτάριο ότι μέσα και από τον δικό μου αγώνα δικαιώθηκαν οι προσδοκίες του, ως προς την πορεία του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ, όπως αυτή θα καταγραφεί στις κάλπες της Δωδεκανήσου και όλης της Ελλάδας.
Όμως, δουλεύοντας σχεδόν 30 χρόνια στο χώρο της υγείας, είναι μεγάλο το στοίχημα για μένα από την επόμενη μέρα των εκλογών, να συμβάλω στη θέσπιση του Υγειονομικού Ισοδύναμου, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κω. Στόχος είναι οι νησιώτες να νιώσουν την ασφάλεια ότι δεν θα χρειάζεται ρουσφέτι για να βρουν μια θέση σε νοσοκομείο της Αθήνας ή για να κάνουν ένα χειρουργείο, όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα και ότι δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάνε μαζί τους σεντόνια όταν νοσηλεύονται. Αντίθετα, αξίζει σε κάθε κάτοικο της Δωδεκανήσου, εν έτη 2023, να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη Υγειονομική φροντίδα. Ακόμα, σαν άτομο που πιστεύει στη συμβολή του πολιτισμού και του αθλητισμού στην εξέλιξη των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος θα αγωνιστώ για την εξάλειψη των αδικιών και της ανοχής αυτών, που αφορούν στους παραπάνω τομείς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου