Ρεπορτάζ

30 ευρώ από τα φαρμακεία για θέσεις στάθμευσης

Στα 30 ευρώ ανά έτος ορίστηκε χθες με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου το ετήσιο μίσθωμα για τις θέσεις στάθμευσης έμπροσθεν των φαρμακείων.
Η Δημοτική Αρχή, διαπιστώνοντας ότι πολλά φαρμακεία δεν μισθώνουν το χώρο έμπροσθεν της επιχείρησής τους λόγω του οικονομικού τιμήματος, που ανέρχεται στα 300 ευρώ ετησίως και κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να αναπροσαρμοστεί το ετήσιο οικονομικό τίμημα για τα φαρμακεία. Στόχος είναι όλα τα φαρμακεία του Δήμου Ρόδου να μισθώνουν τις θέσεις στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ασθενών, την προστασία της δημόσιας υγείας και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, με την απόφαση 309/2018 (ΑΔΑ:6Α75Ω1ΡΧΜ5) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου με την οποία εγκρίθηκε η διαδικασία παραχώρησης και χωροθέτησης θέσεων στάσης και στάθμευσης, τα φαρμακεία δικαιούνται μία θέση στάθμευσης (5,00Χ2,50) τμ/θέση.
Οι ανωτέρω θέσεις παραχωρούνται με την προϋπόθεση ότι επιτρέπεται η στάθμευση βάσει του ΚΟΚ και των ισχυόντων Κανονιστικών Αποφάσεων, ότι το επιτρέπουν τα γεωμετρικά στοιχεία της οδού και οι ανάγκες ζήτησης χώρων στάθμευσης της περιοχής.
Στο άρθρο 1.4: «Τέλος κοινόχρηστου χώρου» αναφέρεται ότι το ποσό ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την υπ’ αριθμόν απόφαση 457/2014 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου (859/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ΑΔΑ: ΩΤ3ΡΩ1Ρ-8Τ3) στον πίνακα της παραγράφου 4 «Λοιπές κατηγορίες τελών κοινόχρηστων χώρων», ορίζεται ο καθορισμός τέλους κοινοχρήστων χώρων με το ποσό των 300€/έτος για «Θέση Στάθμευσης Έμπροσθεν Επιχειρήσεων/Τραπεζών/Ξενοδοχείων κλπ».
Σε συνέχεια των ανωτέρω, πολλά φαρμακεία στο Δήμο Ρόδου δεν μισθώνουν το χώρο έμπροσθεν της επιχείρησής τους – λόγω του οικονομικού τιμήματος – πράγμα που δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών-ασθενών που έχουν ανάγκη. Ειδικά στα τελευταία χρόνια με την πανδημία και τις ισχύουσες διατάξεις που επιβάλλουν τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, την παροχή των δωρεάν διαγνωστικών τεστ στους μαθητές, αλλά και τον εν γένει διαγνωστικό έλεγχο νόσησης των πολιτών και επισκεπτών της Ρόδου, ασκείται αυξημένη πίεση στα φαρμακεία τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών – ασθενών, την προστασία της δημόσιας υγείας και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου όλα τα φαρμακεία του Δήμου Ρόδου να μισθώνουν τις θέσεις στάθμευσης, Ε Ι Σ Η Γ Ο Υ Μ Α Σ Τ Ε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου την τροποποίηση της με αριθμόν 457/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου (859/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ΑΔΑ: ΩΤ3ΡΩ1Ρ-8Τ3) σε ό,τι αφορά στον Πίνακα της παραγράφου 4 «Λοιπές κατηγορίες τελών κοινόχρηστων χώρων», ως ακολούθως: Την εισαγωγή επιπρόσθετης γραμμής στον παραπάνω Πίνακα: «ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ» 30€/ΕΤΟΣ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου