Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 30χρονος Ροδίτης, κατηγορούμενος για κλοπή από υπότροπο.
Ο 33χρονος, όπως διαπιστώθηκε είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί σε άλλη υπόθεση και συγκεκριμένα τον όρο να παρακολουθήσει υποχρεωτικά πρόγραμμα αποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΚΕΘΕΑ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο προσωρινός εγκλεισμός του στις φυλακές.
Την 14η Μαΐου 2018 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού από έναν 52χρονο υπήκοο Αλβανίας ότι άγνωστοι δράστες την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες από 07.00 ώρα έως 19.15 αφαίρεσαν την δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, μάρκας DAYTONA, μοντέλο DY100A την οποία είχε σταθμεύσει στην διασταύρωση της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου με την Ε.Ο. Τσαΐρι-Αεροδρομίου.
Την 15η Μαΐου 2018 και περί ώρα 19.00 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν στην Ρόδο τον κατηγορούμενο να κινείται με την ανωτέρω μοτοσυκλέτα, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την ΕΛΑΣ, έχοντας διαπράξει κλοπές και ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα και παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών», πρόκειται για άτομο που διαπράττει πρόθεση επανειλημμένα τα αδικήματα αυτά με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος και εμφανίζει σταθερή ροπή στην διάπραξη των συγκεκριμένων αδικημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ