Τοπικές Ειδήσεις

ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να φύγει το αμερικάνικο πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου το αμερικάνικο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Jason Dunham.

Eίναι σίγουρο ότι η παρουσία του σχετίζεται με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Έναν πόλεμο που έχει μετατρέψει τον ουκρανικό λαό στην κυριολεξία σε σάκο του μποξ. Από τη μια μεριά η Ρωσική εισβολή με τα ψεύτικα προσχήματά της, από την άλλη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά με άμεσο κίνδυνο ο πόλεμος να γενικευτεί.

Η εμπλοκή της Ελλάδας είτε είναι με την αποστολή όπλων και στρατιωτικών μονάδων όπως έχει αποφασιστεί και εν μέρει προχωρήσει, είτε με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών όπως οι διάφορες βάσεις, εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για το λαό μας, αφού μπορεί να αποτελέσει στόχο επιθέσεων του αντίπαλου στρατοπέδου. Άλλωστε ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη πολύπλευρα τις συνέπειες του πολέμου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα είναι τεράστιες. Γιατί έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, αλλά και επειδή συνειδητά έχουν αποφασίσει να μεγαλώσει η ελληνική εμπλοκή για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, ώστε να εξασφαλίσει μερίδιο από τη ληστεία των λαών.

Καλούμε το λαό του νησιού να καταδικάσει την παρουσία του αμερικανικού πλοίου, να απαιτήσει να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να μη φύγει από τα νησιά πολεμικός εξοπλισμός με κατεύθυνση την Ουκρανία όπως σχεδιάζεται. Εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την άμυνα των νησιών.

Η παρουσία του αμερικάνικου πλοίου αποτελεί απειλή για το λαό του νησιού γιατί σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου θα γίνει στόχος αντιποίνων.

Πολύ περισσότερο ο λαός του νησιού της Ρόδου και των άλλων νησιών έχουν λόγο να αντιδράσουν αυτό το διάστημα, γιατί σήμερα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι δυνάμεις που προωθούν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ενθαρρύνουν με τη στάση τους την Τουρκία να κλιμακώνει την επιθετικότητα και τις διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ο λαός της Ρόδου δε διαλέγει στρατόπεδο ληστών. Είμαστε με τους λαούς που υποφέρουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου