Τοπικές Ειδήσεις

Μ. Βαρβιτσιώτης: Απάντηση στα δημοσιεύματα «Εφημερίδας των Συντακτών»,«Αυγής» και τη δήλωση του κ. Καματερο

Την ώρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά ευθέως τον έλεγχο για το πού πήγαν τα 1,6 δις. ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για τη διαχείριση του Προσφυγικού, εκδίδοντας, μάλιστα, και ψήφισμα που καλεί την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση, οι βουλευτές και οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση όχι μόνο αποσιωπούν την αλήθεια, αλλά επιχειρούν και να τη διαστρεβλώσουν.

Έτσι, μετά την «Εφημερίδα των Συντακτών» την Τρίτη, χθες ήταν η «μονταζιέρα» της «Αυγής» και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καματερός, που επιχείρησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα, απαντώντας στον έλεγχο της Ευρώπης με “Fake News” προς τη Νέα Δημοκρατία: Ότι, δήθεν, ζήτησα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hot spots εν μέσω, μάλιστα, της προσφυγικής κρίσης. Ουδέν ψευδέστερον!

Όταν, με τα ίδια ακριβώς λόγια, τόσο στο Εξωτερικό όσο και στο Εσωτερικό, το τελευταίο διάστημα έχω υποστηρίξει σθεναρά, τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και έχω αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έχω υποστηρίξει διαχρονικά όλες τις τροπολογίες βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν την επ’ αόριστον διατήρηση  του υφιστάμενου καθεστώτος.

Όταν, έχω αντιταχθεί πλήρως στην επαίσχυντη πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους θεσμούς η οποία και, ουσιαστικά, υποδαυλίζει το συγκεκριμένο μέτρο, αφού προβλέπει την διατήρηση των  χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν Hotspots, μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός μεταναστών σε αυτά, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική τροπολογία.

Όταν, έχει ασκηθεί έντονη κριτική όχι μόνο από τις δημοτικές αρχές, αλλά και από όλους τους τοπικούς φορείς των συγκεκριμένων νησιών για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Μετά από αυτά ένα είναι το σίγουρο: Ότι από σήμερα  ο «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» μετονομάζεται σε «ΣΥΡΙΖΑ – Προπαγανδιστική Συνεργασία».

Επισυνάπτονται οι δύο επιστολές – απάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη προς «Εφημερίδα Συντακτών» και «Αυγή», οι οποίες δε δημοσιεύτηκαν ποτέ.

Δείτε την απάντηση στην “Εφημερίδα Συντακτών” εδώΗ εικόνα καταργήθηκε από τον αποστολέα. .

Δείτε την απάντηση στην “Αυγή” εδώ.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου