Τοπικές Ειδήσεις

«Εχουμε μπροστά μας τον καλύτερο Απρίλιο όλων των εποχών»

Συνολικά 10.000 τουρίστες αναμένεται να προσελκύσει τον Μάρτιο η Ρόδος, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τουρισμού, Θανάση Βυρίνη, ενώ «προδιαγράφεται» θεαματική αύξηση των τουριστικών αφίξεων τον μήνα Απρίλιο. Η τουριστική σεζόν άνοιξε στη Ρόδο το περασμένο Σάββατο και μετά τις 26 Μαρτίου αναμένεται να πυκνώσουν οι ροές των αφίξεων.
«Βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Το περασμένο Σάββατο υποδεχθήκαμε με ένα φιλόξενο τρόπο τους επιβάτες της πρώτης πτήσης τσάρτερ, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο.
Τα μηνύματα είναι ευοίωνα για την τουριστική περίοδο και ήδη έχουμε τις πρώτες απτές αποδείξεις, καθώς τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν 72 πτήσεις οι οποίες θα μεταφέρουν συνολικά 10.000 επισκέπτες. Αν αναλογιστούμε ότι τον Μάρτιο του 2022 η Ρόδος προσέλκυσε 3.800, αντιλαμβανόμαστε ότι ήδη υπάρχει μία καλή δυναμική με αυξητικές τάσεις», είπε ο κ. Βυρίνης και προσέθεσε ότι:
«Μετά τις 26 Μαρτίου θα λειτουργεί το 20% του ξενοδοχειακού δυναμικού του νησιού μας και μέχρι τέλος Απριλίου όλα πλέον τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά. Η αλήθεια είναι ότι τη φετινή σεζόν δίνεται βαρύτητα στον Απρίλιο και στον Μάιο. Και όπως όλα δείχνουν, έχουμε μπροστά μας τον καλύτερο Απρίλιο όλων των εποχών με πληρότητες υψηλότερες απ’ ό,τι συνήθως. Από τις αρχές του επόμενου μήνα και πριν το Πάσχα των Καθολικών θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι ροές των αφίξεων».
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Θ. Βυρίνης, τόνισε ότι πέρα από την άφιξη περισσότερων επισκεπτών, η Διεύθυνση Τουρισμού δίνει έμφαση στην ποιότητα του εισερχόμενου τουρισμού, και στην προσέλκυση τουριστών υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης.
Ημερίδα Τουριστικής
Κατάρτισης
Το εργατικό δυναμικό Ρόδου αριθμεί 52.000 ανθρώπους εκ των οποίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βυρίνης οι 40.000 απασχολούνται στον τουρισμό (25.000 σε ξενοδοχεία και οι 15.000 σε τουριστικές/εποχικές επιχειρήσεις). Επομένως, η τοπική οικονομία, εξαρτάται σχεδόν σε αποκλειστικό βαθμό από τον τουρισμό.
Όπως εξήγησε ο κ. Βυρίνης, λαμβάνοντας υπόψη η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον κλάδο του τουρισμού, διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα Τουριστικής Κατάρτισης σε συνεργασία με το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
Στην ημερίδα συμμετέχουν όλες οι δομές τουριστικής εκπαίδευσης του νησιού μας. Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση αρχικά του δυνητικού εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της περιοχής αναφορικά με το εύρος της απασχολησιμότητας και τη δυναμική που προσφέρει ο τουριστικός κλάδος.
Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν οι απαιτούμενες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη όλων των βαθμίδων αλλά και πώς η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τόσο τις ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό όσο και ευρύτερα τον κλάδο. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στη σύνδεση πλειάδας ειδικοτήτων με τον τουριστικό κλάδο και τον θεματικό τουρισμό.
Τέλος, παράλληλος στόχος είναι η σύνδεση των δυνητικών εργοδοτών με τους νέους ανθρώπους και η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρονται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο δρ Ταουσάνης Χρήστος, συγγραφέας & σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά.
Ενδεικτικά θα αναπτυχθούν οι επιμέρους ενότητες:
• Δυνατότητες Εκπαίδευσης στον Τουρισμό για τους/τις αποφοίτους/τες Λυκείου στη μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση
• Δυνατότητες μετεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης σε φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και εργαζόμενους
• Success Stories από την Ευρωπαϊκή Τουριστική Εκπαίδευση
• Διεπιστημονικότητα & Προοπτικές για αποφοίτους/τες τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
• Ο Τουριστικός πυλώνας εν μέσω της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
• Δια Βίου Μάθηση και Απασχόληση για στελέχη του Τουρισμού
• Ατομικά Χαρακτηριστικά και Soft Skills για τον/την αυριανό/ή επαγγελματία
• Skills Mismatch & Trends στη Ζήτηση Ανθρωπίνου Δυναμικού για την αυριανή τουριστική πραγματικότητα
Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12:00 στο Rodos Palace Hotel.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου