Τοπικές Ειδήσεις

47 Δωδεκανήσιοι μαθητές στον τελικό διαγωνισμό ρομποτικής

Συνολικά 47 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Δωδεκανήσου που διακρίθηκαν στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Νοτίου Αιγαίου Ρομποτικής του FIRST® LEGO® League Ρόδος τον περασμένο Φεβρουάριο, συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2022-23 που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη!
Ο μεγάλος αριθμός μαθητών από τα δημοτικά και γυμνάσια της Δωδεκανήσου δείχνει και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών τους.
Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Τα τρία τμήματα, εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν κριτική τους σκέψη, κωδικοποίηση και δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.Μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του στα εργαστήρια δεξιοτήτων το 2020 – 2021, εγκρίθηκε η γενίκευση του Προγράμματος Ρομποτικής & STEAM FLL στα σχολεία της επικράτειας, μεταξύ των οποίων και της Δωδεκανήσου, από την σχολική χρονιά 2021-2022 και έπειτα.
Το πραγματικά ενδιαφέρον στο FIRST® LEGO® League είναι ότι όλες οι δεξιότητες, τεχνικές και μη, είναι ευπρόσδεκτες και χρήσιμες. Οι ενήλικοι προπονητές καθοδηγούν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, χτίζοντας αυτοπεποίθηση σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.
Φέτος πραγματοποιήθηκαν οκτώ Περιφερειακοί Προκριματικοί σε όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ταξίδεψε σε Ρόδο, Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Σπάρτη, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη χρονιά και συμμετέχουν συνολικά 52 ομάδες!

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν, μεταξύ των οποίων και της Δωδεκανήσου θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Τελικό που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη 2023!
Οι μαθητές από τα Δωδεκάνησα που θα διαγωνιστούν σήμερα και αύριο στον μεγάλο τελικό στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ HELEXPO, είναι οι εξής:

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου