Ειδήσεις

Σε ακραία φτώχεια ζουν 385 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο!

Η ακραία παιδική φτώχεια δεν έχει εξαλειφθεί, με αποτέλεσμα, σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, δηλαδή το 19,5% όλων των παιδιών, να ζουν σε ακραία φτώχεια, σε σύγκριση με το 9,2% των ενηλίκων!

Η συγκλονιστική αυτή διαπίστωση, περιέχεται στην έκθεση του Ελβετού βουλευτή των Σοσιαλιστών Pierre-Alain Fridez, η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η UNICEF εκτιμά ότι 22 εκατομμύρια παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, με την έκθεση να αναφέρεται ιδιαίτερα στην κατάσταση στην Αρμενία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.

«Όλα τα παιδιά στην Ευρώπη θα πρέπει να επωφελούνται από καθολική και δωρεάν κοινωνική προστασία – ικανή να παρέχει επαρκή φροντίδα – και να έχουν δικαίωμα στην τροφή», είπε η επιτροπή, η οποία πρότεινε στα κράτη μέλη να παραιτηθούν από όλους τους φόρους ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα.

Επιπλέον, το κείμενο που εγκρίθηκε συνιστά τη δημιουργία «εγκαταστάσεων και προγραμμάτων απαραίτητων για την εκπαιδευτική, υγειονομική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη» των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε μειονεκτούσες γειτονιές και την υιοθέτηση «οικονομικών μέτρων για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, όπως επαρκή επιδόματα παιδιών».

Το συμφέρον του παιδιού, η ευημερία και το δικαίωμα του να ακουστεί πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο των δημοσίων πολιτικών, για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας έως το 2030, υπογράμμισαν οι βουλευτές.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου