Τοπικές Ειδήσεις

ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτη η δήμευση των Ιαματικών Πηγών- Συγκέντρωση Υπογραφών

Διαχρονικά, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε δύσπιστη στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού της κ. Θεοχάρη, προτείνει τη δήμευση όλων των ιαματικών πηγών της χώρας, που μετά από χρόνια αγώνων, σήμερα αποτελούν περιουσία των Δήμων. Δημιουργεί ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να τις ξεπουλήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επενδύσεις των τοπικών κοινωνιών στην ανάπτυξη τους.

Το ΠΑΣΟΚ (με υφυπουργό Τουρισμού τον κ. Νικητιάδη) το 2012 παραχώρησε οκτώ (8) ακίνητα του ΕΟΤ στο Δήμο Ρόδου (Πηγές Καλλιθέας, Πεταλούδες, Καναμάτ-Καρακόνερο, Ακταίον, ξεν/χείο Λίνδος, Πάρκο Θέρμαι, γήπεδο αντισφαίρισης, περίπτερο Φιλερήμου), δείχνοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στις τοπικές κοινωνίες και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητας αυτού του τόπου και το θετικό έργο που αναμφίβολα είχε προηγηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές κατά τη διαχείριση τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι Δήμοι Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Νισύρου, κατέβαλλαν και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις του δημοσίου και να αξιοποιήσουν τις ιαματικές πηγές τους.

Το άκρων άωτον της ανερμάτιστης πολιτικής του κ Θεοχάρη και της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύεται πλήρως από τους σχεδιασμούς της να δημευτούν και οι πηγές Καλλιθέας. Πηγές που όχι απλώς έχουν αξιοποιηθεί, αλλά απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους και παράγουν διαρκώς κέρδη τα τελευταία χρόνια.

Το πρόσχημα «προσπαθειών» βουλευτή της Ν.Δ. για την εξαίρεση των υπό λειτουργία Ιαματικών Πηγών, είναι σαφώς διασπαστικό και προφανώς φτηνή υπεκφυγή. Οι βουλευτές του νομού οφείλουν, επιτέλους, να σταθούν στο πλευρό της Δωδεκανήσου. Οφείλουν να δεσμευτούν ότι θα καταψηφίσουν το κατάπτυστο νομοσχέδιο, όποτε και αν έρθει στη Βουλή. Ταυτόχρονα, η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης, οφείλουν να τοποθετηθούν και να καταγγείλουν τις πρακτικές της υφαρπαγής περιουσιών από τα νησιά μας.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι ξεκάθαρο: Πιστεύει ακράδαντα στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πιστεύει στην αξία της Ελληνικής περιφέρειας και κυρίως πιστεύει στις δυνατότητες των Ελλήνων της υπαίθρου, των νησιών, της ορεινής Ελλάδας.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι αντίθετο στο Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ και τη δήμευση και απόδοση σε αυτό, των Ιαματικών Πηγών που σήμερα ανήκουν στους Δήμους.

Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά την αξιοποίηση τους, αν κόπτεται για τον Ελληνικό Τουρισμό, να βοηθήσει τους Δήμους στον αγώνα που κάνουν για να υπερβούν την ατέλειωτη γραφειοκρατία κατά τη διαδικασία χαρακτηρισμού τους, ή στο πλαίσιο των ενεργειών

αξιοποίησης τους. Ας σταθεί δίπλα τους στην προσπάθεια τους να επιτύχουν χρηματοδοτήσεις μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ή μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα. Επιτέλους, το κράτος να σταθεί στο πλευρό αυτών που μοχθούν για την περιφερειακή ανάπτυξη και όχι εμπόδιο.

Η προστασία των Ιαματικών Πηγών μας αφορά όλους. Η Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, λαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού και καλεί όλους, πέραν κομματικών καταβολών και χωρίς διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης, να σταθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να μειώσουν όσα με αγώνες και κόπους κατακτήσαμε.

Υπογράφουμε στο: http://www.fb.com/thermalspringsSOS

ή

https://bit.ly/2NDAP8O

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ν.Ε. Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου