Τοπικές Ειδήσεις

Καταγγελία του Προέδρου του Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Σαν πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας θέλω να κάνω μία απλή δήλωση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του  Υπουργείου Τουρισμού και τα διάφορα δημοσιεύματα από δημάρχους  και από τον  Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών.
Αρχικά το νομοσχέδιο αυτό πέρασε από το Υπουργικό συμβούλιο και ασφαλώς κάποιοι δήμαρχοι πρέπει  να  είχαν γνώση αυτού του νομοσχεδίου και κυρίως ο πρόεδρος του Συνδέσμου δήμαρχος Κύθνου.

Δεύτερον το νομοσχέδιο μας λέει ότι ο νέος οργανισμός ιαματικές πηγές Ελλάδας Α.Ε  θα έχει ένα αρχικό κονδύλιο 5 εκατ. ευρώ 3,5 εκατομμύρια θα δοθούν από το κράτος και ενάμιση εκατομμύριο από την ΚΕΔΚΕ που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ γνώριζε για αυτό το νομοσχέδιο.

Τρίτον το νομοσχέδιο δεν  μας λέει ότι μπορεί να πάρει και τα Λουτρά που σήμερα τα έχει το ΤΑΙΠΕΔ διότι σε μία τηλεφωνική επαφή που είχα δεν γνώριζαν κάτι τέτοιο που σημαίνει ότι  το νομοσχέδιο είναι  της πλάκας .

Κάνουμε μία εταιρεία άλλης φιλοσοφίας διορίζουμε πέντε δικούς μας στο διοικητικό συμβούλιο άλλους πέντε βοηθούς για να βοηθούν το διοικητικό συμβούλιο, βάζουμε καμιά τριανταριά υπαλλήλους για να βοηθάνε και αυτοί το  συμβούλιο.
Κάνουμε μελέτες, κάνουμε δημοπρασίες, και δίνουμε τα Λουτρά σε ιδιώτες ή και όχι. Εκτόςαπό την κάθε ιαματικής Πηγή οτιδήποτε υπάρχει στην περίμετρό της και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου,ξενοδοχεία ή χωράφια  ή οικόπεδα κλπστο εξής θα είναι δικά μας. Αν αυτό δεν είναι μία τρέλα αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να είναι.

Θέλω να θέσω στον κύριο Υπουργό ένα  απλό ερώτημα. Ο Δήμος η κάθε Δήμος όπως π.χ. ο δήμος   Θεσσαλονίκης έχει ένα χώρο 500 στρεμμάτων ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ και σε ένα μέρος αυτού έχει τα Λουτρά. Αν πάρει ένα χιλιόμετρο γύρω από αυτά τότε  μία τεράστια περιουσία του Δήμου θα είναι περιουσία  πλέον σε αυτή την εταιρεία;;Αναυτό  δεν είναι τρέλατότε τι είναι;;  Θα θέλαμε μια απάντηση.

Θέλω όμως να γράψω  και κάτι άλλο. Όλοι οι δήμαρχοι που κατά καιρούς περάσανε από τους δήμους αλλά και οι σημερινοί που οι περισσότεροι είναι της  Νέας Δημοκρατίας και μάλλον συμφωνούν ή  και διαφωνούν  και στην ανακοίνωση που βγάλανε εκείνο που μας προβληματίζει είναι ότι το νομοσχέδιο λένε ότι θα πρέπει να καταργηθεί ή να αποσυρθεί και να αρχίσουμε από το μηδέν δηλαδή να κάνουμε ένα νέο νομοσχέδιο.

Ένα άλλο τρελό που βλέπουμε σε αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι το υπάρχον Νομοσχέδιο Πετραλιάς του 2006 δεν βλέπω πουθενά να το καταργεί.

Τουλάχιστον μπορούσε ο Υπουργός  να το χρησιμοποιήσει και να κάνει μερικές τροποποιήσεις και να πει ότι λουτροπόλεις  που σήμερα δεν έχουν αφεντικά ή κι αν έχουν και δεν θέλουνε να τα αξιοποιήσουν τότε να περάσουν σε αυτό τον οργανισμό με στόχο να τα αξιοποιήσουμε και να τελειώνουμε.

Εκτός αν ο Υπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ αντ’ αυτού  θέλει να κάνει τη δικιά του εταιρεία ίσως και για μελλοντικούς λόγους αν φύγει από Υπουργός μπορεί να είναι αφεντικό σε αυτή την εταιρεία με μία τεράστια περιουσία εκατομμυρίων ευρώ. Σε τέτοια περίπτωση  τότε έχει δίκαιο με αυτό το έκτρωμα που προτείνει.

Προς το παρόν εγώ αυτήν την απλή δήλωση θέλω να κάνω. Ο Σύλλογός μας θα συνεδριάσει και θα πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις μας έχοντας μια ιστορία 17 χρόνων που φωνάζουμε στον κάθε δήμαρχο και σε κάποιους ιδιώτες να αναπτύξουν αυτόν τον πλούτο, αλλά ελάχιστοι μας ακούσανε, και σήμερα κάποιοι από αυτούς διαμαρτύρονται ή κάνουν πως διαμαρτύρονται.

Ξεκάθαρη θέση πήρε το Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο του κύριο Νικητιάδη αλλά και η κυρία Νατοπούλου και όχι ο Σύριζα  από πλευράς του συλλόγου ή του συνδέσμου δεν το ξεκαθάρισε μάλλον του Συνδέσμου οπού είναι μέλος από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης .

Τέλος καλούμε τους δημάρχους που έχουν ιαματικές πηγές, αυτό το τόσο σημαντικό θέμα να το φέρουνε στα δημοτικά τους συμβούλια του κάθε Δήμου και εκεί να πάρουν αποφάσεις με ξεκάθαρη θέση ότι διαφωνούν αλλά αποφασίζουν να αναπτύξουν,και όχι να λέμε λόγια του αέραότι πολλές λουτροπόλεις που είχαν μερικοί δήμοι σήμερα έγιναν κουφάρια, όπως π.χ. τα.λουτράΑπολλωνίας –ΠλατύστομουΝησιά κλπ.Όχι πλέον λόγια του αέρα, αυτό το φωνάζουμε εδώ και 17 χρόνια σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας .
Εμείς σαν σύλλογος θα επανέλθουμε
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου