ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χωρίς καθηγητή πληροφορικής το σχολείο στους Λειψούς, επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μάνος Κόνσολας

Επτά μήνες μετά την έναρ­ξη της σχο­λι­κής πε­ριό­δου και τρεις μήνες πριν την ολο­κλή­ρω­σή της, δεν έχει το­πο­θε­τη­θεί ακόμα στους Λει­ψούς κα­θη­γη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής.

Το θέμα ανα­δει­κνύ­ει με Ερώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε στη Βουλή ο Το­με­άρ­χης Του­ρι­σμού της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι σε λίγο καιρό, οι μα­θη­τές των Λει­ψών θα εξε­τα­στούν στο μά­θη­μα της πλη­ρο­φο­ρι­κής στις πα­νελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις, χωρίς να έχουν κάνει μά­θη­μα.

Ο κ. Κόν­σο­λας θέτει ζή­τη­μα άνι­σης αντι­με­τώ­πι­σης και πα­ρα­βί­α­σης των κα­νό­νων της ισο­νο­μί­ας στην αντι­με­τώ­πι­ση των μα­θη­τών στους Λει­ψούς σε σχέση με τους μα­θη­τές των σχο­λεί­ων της υπό­λοι­πης Ελ­λά­δας.

Το­νί­ζει, επί­σης, ότι οι ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κοί που κα­λού­νται για την πλή­ρω­ση της θέσης δεν αντα­πο­κρί­νο­νται, κάτι που απο­δει­κνύ­ει ότι η κα­τάρ­γη­ση της ρή­τρας διε­τούς απο­κλει­σμού από τους πί­να­κες για όσους ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κούς αρ­νη­θούν να κα­λύ­ψουν θέ­σεις, ου­σια­στι­κά, εντεί­νει τα προ­βλή­μα­τα υπο­στε­λέ­χω­σης των δομών της εκ­παί­δευ­σης στα ακρι­τι­κά νησιά.

 

Επι­συ­νά­πτε­ται το πλή­ρες κεί­με­νο της Ερώ­τη­σης του κ. Κόν­σο­λα.

Προς

Κύριο Υπουρ­γό Παι­δεί­ας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των

 

ΘΕΜΑ: «Επτά μήνες μετά την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς στους Λει­ψούς δεν έχει το­πο­θε­τη­θεί κα­θη­γη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής»

 

Κύριε Υπουρ­γέ,

 

Έχουν πε­ρά­σει επτά μήνες από την έναρ­ξη της σχο­λι­κής πε­ριό­δου και στους Λει­ψούς δεν έχει το­πο­θε­τη­θεί ακόμα κα­θη­γη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής.

Όπως είναι φυ­σι­κό, πέραν των αρ­νη­τι­κών επι­πτώ­σε­ων που έχει αυτό στην εκ­παι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία, κυ­ριαρ­χεί το αί­σθη­μα της ανη­συ­χί­ας αλλά και της οργής μα­θη­τών και γο­νέ­ων.

Σε λίγο καιρό, οι μα­θη­τές των Λει­ψών θα εξε­τα­στούν στο μά­θη­μα της πλη­ρο­φο­ρι­κής στις πα­νελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις, χωρίς να έχουν κάνει μά­θη­μα.

Ου­σια­στι­κά, αυτό συ­νι­στά μια από­λυ­τα άνιση αντι­με­τώ­πι­ση εις βάρος τους.

Είναι ανε­πί­τρε­πτο, επτά μήνες μετά την έναρ­ξη της σχο­λι­κής πε­ριό­δου και ενώ οδεύ­ου­με προς την ολο­κλή­ρω­σή της, να μην έχει το­πο­θε­τη­θεί ακόμα κα­θη­γη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής στους Λει­ψούς.

Οι ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κοί που κα­λού­νται για την πλή­ρω­ση της θέσης δεν αντα­πο­κρί­νο­νται, κάτι που απο­δει­κνύ­ει ότι η κα­τάρ­γη­ση της ρή­τρας διε­τούς απο­κλει­σμού από τους πί­να­κες για όσους ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κούς αρ­νη­θούν να κα­λύ­ψουν θέ­σεις, ου­σια­στι­κά, εντεί­νει τα προ­βλή­μα­τα υπο­στε­λέ­χω­σης των δομών της εκ­παί­δευ­σης στα ακρι­τι­κά νησιά.

Υπάρ­χει, όμως, στη συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση, ένα πρα­κτι­κό και ου­σια­στι­κό ερώ­τη­μα: πως θα εξε­τα­στούν οι μα­θη­τές των Λει­ψών στο μά­θη­μα της πλη­ρο­φο­ρι­κής από τη στιγ­μή που επτά (7) μήνες δεν έχουν κάνει μά­θη­μα, λόγω έλ­λει­ψης εκ­παι­δευ­τι­κού;

Δια­σφα­λί­ζο­νται οι ίσοι όροι των πα­νελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων σε σχέση με τα παι­διά στην υπό­λοι­πη Ελ­λά­δα για το συ­γκε­κρι­μέ­νη μά­θη­μα;

 

Κα­τό­πιν των ανω­τέ­ρω

Ερω­τά­ται ο Κύ­ριος Υπουρ­γός

 

  1. Εάν γνω­ρί­ζει το πρό­βλη­μα και σε ποιες ενέρ­γειες προ­τί­θε­ται να προ­βεί άμεσα, με δε­δο­μέ­νο ότι σε τρεις μήνες ολο­κλη­ρώ­νε­ται η σχο­λι­κή πε­ρί­ο­δος.
  2. Με ποιο τρόπο προ­τί­θε­ται να αντι­με­τω­πί­σει τις ανι­σό­τη­τες που δη­μιουρ­γού­νται για τους μα­θη­τές των Λει­ψών που κα­λού­νται να δώ­σουν εξε­τά­σεις στις πα­νελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις στο μά­θη­μα της πλη­ρο­φο­ρι­κής, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία ώρα μά­θη­μα από την αρχή της χρο­νιάς, λόγω έλ­λει­ψης κα­θη­γη­τή;

 

Ο Ερω­τών Βου­λευ­τής

 

Μάνος Κόν­σο­λας

Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.