Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ρόδο με παρελάσεις αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων, μουσική, χορό και πολύ κέφι. Αυτή την Κυριακή τα χωριά της Ρόδου έχουν την τιμητική τους καθώς θα προσελκύσουν πολύ κόσμο λόγω των εκδηλώσεων.
Η μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση στη Ρόδο είναι αδιαμφισβήτητα η παρέλαση στη Σορωνή, όπου συμμετέχουν δεκάδες άρματα και πεζοπόρα τμήματα 30 έως 80 ατόμων. Όπως δηλώνει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Αμπερνάλλι», κα Ελένη Δημητρά σχεδόν όλο το χωριό ασχολείται με το καρναβάλι και την προετοιμασία της παρέλασης.
«Αισίως η Σορωνή διοργανώνει το 19ο καρναβάλι. Μετά απ’ αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει την εμπειρία ώστε να διοργανώσουμε μία καρναβαλική παρέλαση που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Χρόνο με το χρόνο γινόμαστε καλύτεροι. Σχεδόν όλο το χωριό ασχολείται με το καρναβάλι. Φέτος μάλιστα ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις ετοιμασίες. Πριν τα Χριστούγεννα ακόμη αρχίσαμε τις συναντήσεις.
Υπήρχαν πολλά πράγματα που έπρεπε να συντονίσουμε, καθώς ο χρόνος που απέμενε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν πολύ σύντομος. Στο καρναβάλι της Σορωνής συμμετέχουν δεκάδες άρματα και πεζοπόρα τμήματα και εκατοντάδες καρναβαλιστές. Τα θέματα των τμημάτων και των αρμάτων είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, ενώ θα πρωταγωνιστούν τα ζώα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να διασκεδάσει την Κυριακή στη Σορωνή. Μετά την παρέλαση θα υπάρχει μουσική και χορός με τους Los Tsampikos και τα κρουστά του μουσικού σχολείου της Ρόδου», είπε η κα Δημητρά.
Το καρναβάλι στην Κρεμαστή είναι επίσης δημοφιλές. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής δηλώνει για τη φετινή διοργάνωση: «Φέτος σκεφτήκαμε να δώσουμε έμφαση στα παιδιά. Όπως πάντα θα υπάρχει η σάτιρα και τα χιουμοριστικά σκετς, αποφασίσαμε όμως να κάνουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, δίνοντας προτεραιότητα στη διασκέδαση των παιδιών. Θα υπάρχουν περισσότερα χορευτικά τμήματα και άρματα. Να πω ότι ο βασιλιάς Καρνάβαλος είναι εμπνευσμένος από το Survivor ενώ η βασίλισσά μας είναι η Παρασκευή Κασανή, μαθήτρια λυκείου από τα Μαριτσά.
Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης θα ακολουθήσει πάρτι με τη σχολή starlight να δίνει το ρυθμό. Πρώτη φορά συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ΕΠΑΛ Παραδεισίου. Γενικά, το Καρναβάλι της Κρεμαστής έχει μεγάλη απήχηση συγκεντρώνοντας κόσμο από τα γύρω χωριά και όχι μόνο».
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή έχει ως εξής:
-Καλυθενό Καρναβάλι, 14:00, Πλατεία Καλυθιών
Συνδιοργάνωση : Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών και
Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ»
-Καρναβάλι Σορωνής, 14:30, Κεντρικός Δρόμος Σορωνής
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. – , Δημοτική Κοινότητα Σορωνής και
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
-Καρναβάλι Κρεμαστής, 15:00, Κεντρική Λεωφόρος Κρεμαστής
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και
Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού Κρεμαστής
-Καρναβάλι Παραδεισίου, 15:00, Λεωφόρος Δημοκρατίας
Συνδιοργάνωση : Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , Δημοτική Κοινότητα Παραδεισίου και Τοπικοί Σύλλογοι – Φορείς
-Τριαντενό Καρναβάλι, 16:00, Κεντρική Πλατεία Ιαλυσού
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού
-Άγιος Ισίδωρος, 12:30 καμουζέλες στο στέκι του πολιτιστικού συλλόγου
-Ίστριος, 21:30 γλέντι στο πολιτιστικό κέντρο
-Κρητηνία, καρναβάλι στην πλατεία από τον σύλλογο Η Κάστελλος
-Μάσαρη, καρναβάλι στην πλατεία από το σύλλογο το Καμείρι
-Παραδείσι, 15.00 καρναβάλι από το σύλλογο Ωρίωνας
-Σάλακος, καρναβάλι από το σύλλογο Το Σπήλαιο
Καθαρά Δευτέρα
στα Πευκάκια
Ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Κούλουμα και να υποδεχθούν τη Σαρακοστή από τις 11 το πρωί στα Πευκάκια στο Ροδίνι.
Το πλούσιο γιορτινό, παραδοσιακό τραπέζι με τα σαρακοστιανά είδη, είναι ευγενική προσφορά καταστηματαρχών του νησιού μας και το γλέντι θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από τοπική ορχήστρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ