ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 νεκροί, 61 τραυματίες από την επίθεση στην καρδιά της Αγκυρας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
97

Έκρηξη σημειώ­θηκε στην Άγκυρα, όταν στρα­τιω­τικό όχημα ανα­τι­νά­χθηκε σε περιοχή που υπάρ­χουν στρα­τιω­τι­κοί κοι­τώ­νες. Η τελευ­ταία ενη­μέ­ρωση από κυβερ­νη­τι­κές πηγές που επι­κα­λού­νται διεθνή ΜΜΕ κάνει λόγο για 28 νεκρούς και 61 τραυ­μα­τίες. «Οι επι­θέ­σεις εξα­ντλούν την υπομονή της Τουρ­κίας» δηλώνει ο Ερντο­γάν

Σύμφωνα με τουρ­κικά ΜΜΕ η έκρηξη σημειώ­θηκε μερικές εκα­το­ντά­δες μέτρα μακριά από τα κεντρικά κτίριου του τουρ­κι­κού στρατού.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Τουρ­κίας, Α. Ντα­βού­το­γλου, ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυ­ξέλ­λες μετά τις εκρή­ξεις στην Άγκυρα. Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Μπεκίρ Μποζ­ντάγ τόνισε σε δηλώ­σεις του πως κατα­δι­κά­ζει τους δράστες της τρο­μο­κρα­τι­κής ενέρ­γειας και τους ηθικούς αυτουρ­γούς της, ενώ ο υπουρ­γός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρό­κει­ται για ενέρ­γεια τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης».

Ο αντι­πρό­ε­δρος και εκπρό­σω­πος του κυβερ­νώ­ντος Κόμ­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Ανά­πτυ­ξης Ομέρ Τσελίκ στον προ­σω­πικό του λογα­ρια­σμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρο­μο­κρα­τία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυ­σύ­χνα­στο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προ­δο­σία που εμπε­ριέ­χει η τρο­μο­κρα­τία».

Ερντο­γάν: Οι επι­θέ­σεις εξα­ντλούν την υπομονή της Τουρ­κίας

«Οι επι­θέ­σεις εξα­ντλούν την υπομονή της Τουρ­κίας» η οποία «δεν θα διστά­σει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περί­πτωση» δηλώνει ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν ανα­φε­ρό­με­νος στην πολύ­νε­κρη επίθεση που σημειώ­θηκε την Τετάρτη στην Άγκυρα.

Τονίζει επίσης ότι «τέτοιους είδους ενέρ­γειες τονώ­νουν την απο­φα­σι­στι­κό­τητα της Τουρ­κίας για αντα­πό­δοση των ενα­ντίον μας επι­θέ­σεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».

«Θα συνε­χί­σουμε καθη­με­ρινά με περισ­σό­τερη απο­φα­σι­στι­κό­τητα τη μάχη μας ενα­ντίον των πιονιών που πραγ­μα­το­ποιούν τις δίχως ανθρώ­πινο και ηθικό όριο επι­θέ­σεις αυτές και των δυνά­μεων που βρί­σκο­νται από πίσω», ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νωσή του ο κ. Ερντο­γάν και προ­σθέ­τει:

«Θα αντι­λη­φθούν ότι γελιού­νται όσοι νομί­ζουν ότι μπορούν να απο­μα­κρύ­νουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τις τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκ­μή­ριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώ­νε­ται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα δια­με­λι­στεί και το κράτος μας δεν θα ανα­τρα­πεί».

ΥΠΕΞ: Πεν­θούμε μαζί με τους γεί­το­νές μας

«Πεν­θούμε μαζί με τους γεί­το­νές μας για τα θύματα της έκρηξης στην Άγκυρα. Κατα­δι­κά­ζουμε απε­ρί­φρα­στα αυτή τη φρικτή τρο­μο­κρα­τική επίθεση», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νωσή του το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.