Ειδήσεις

«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Γιατί είναι fake news οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για τα κολέγια

Στο τελευταίο της ενημερωτικό σημείωμα το «παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ «καταρρίπτει» τον ισχυρισμό της βουλευτού Ραλλίας Χρηστίδου ότι η «Η Νέα Δημοκρατία απαξιώνει τα Δημόσια Πανεπιστήμια εξυπηρετώντας τους κολεγιάρχες».

«Το fake news αυτό με μικρές παραλλαγές και διανθίσεις επαναλαμβάνεται μονότονα τις τελευταίες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το σημείωμα του «Παρατηρητηρίου της ΝΔ».

Ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα του «Παρατηρητηρίου»

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δήθεν «απαξιώνει» τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και «εξυπηρετεί» τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολεγίων “«φυτεύοντας» στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας διάταξη με την οποία, απόφοιτοι κολεγίων οι οποίοι δεν έχουν πετύχει αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, αποκτούν την δυνατότητα ως «πανεπιστημιακής μόρφωσης υποψήφιοι» να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο»”.

«Το fake news αυτό με μικρές παραλλαγές και διανθίσεις επαναλαμβάνεται μονότονα τις τελευταίες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αλήθεια:
Οι απόφοιτοι κολεγίων χωρίς αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ είχαν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε  κανονικότατα τις ρυθμίσεις για τις οποίες σήμερα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, κατά τα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του. Ο νόμος αυτός, ο οποίος άλλαξε μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους, εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά την προηγούμενη προκήρυξη για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών: ΦΕΚ 1283/2018.

Fake news «2 σε 1»
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην παραπάνω αποκάλυψη αφενός ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την και αφ’ ετέρου παράγοντας ένα ακόμα fake news: ότι δήθεν η ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων κολεγίων ήταν μόνο ζήτημα μνημονιακής υποχρέωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου