Ειδήσεις

Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου: Η πολιτική σταθερότητα ζητούμενο για τον τουρισμό

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στα γραφεία της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ξενοδόχοι και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάπππου, ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Κ. Καστελοριζιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Γ. Κατσίβας, ο διευθυντής της ΕΞΡ κ. Αθανάσιος Στάμου και πολλοί άλλοι.
Τυχερός της κοπής αναδείχθηκε και εφέτος ο Στάθης Μανούσος, που δέχτηκε τις ζεστές ευχές όλων των παρευρισκομένων.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε την κομβική συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στην ανάταξη της εθνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας. «Το success story της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Αυτός έφερε πραγματικά λεφτά στην πραγματική οικονομία, αυτός άλλαξε το κλίμα, αυτός έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν η εθνική οικονομία, για να μπορέσει να ελπίζει βάσιμα σε μια καλύτερη προοπτική μέσα στο 2014», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συμμεριζόμενος τη διάχυτη ανησυχία-αγωνία, που μονοπώλησε και τις συζητήσεις μεταξύ των παρισταμένων ξενοδόχων, «μη γίνει κάτι στραβό και αλλάξει το κλίμα, που δείχνει μια καλή σεζόν», ο πρόεδρος της ΕΞΡ ευχήθηκε, να πάει καλά η χρονιά, καθώς, όπως είπε, «θα είναι καλό για όλους τους Ροδίτες».
Στο ίδιο πνεύμα, αναφερόμενος ειδικότερα στη Ρόδο, ο κ. Καμπουράκης τόνισε, πως οι Ροδίτες ξενοδόχοι ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στις ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία αυτή την κρίσιμη περίοδο κι ανέφερε ως απτό παράδειγμα την πρωτοβουλία της ΕΞΡ να προχωρήσει στη σύναψη τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (την οποία δημοσίευσε χθες η «δ»).
Και κατέληξε λέγοντας: «Η Ρόδος και ο τουρισμός είναι ένα πράγμα και όχι δύο. Το καλό, η ευημερία, η πρόοδος του τόπου μας είναι με τον τουρισμό».

Μετά την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Επικυρώθηκε η τοπική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη πρόσφατα δημιουργώντας θετικό κλίμα στην περιοχή καθώς περιλαμβάνει αυξήσεις στις αποδοχές και διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων του κλάδου.
«Στην ουσία επικυρώθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο η τοπική σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε με τη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συζητήσαμε διεξοδικά και ενημερώσαμε για όλα όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο που συμφωνήθηκε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Άρης Σουλούνιας και πρόσθεσε πως η τοπική σύμβαση εγκρίθηκε ομοφώνως.

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για τη νέα τουριστική σεζόν καθώς τα μηνύματα που φθάνουν στο νησί μας από το εξωτερικό είναι θετικά.
«Τα μηνύματα είναι θετικά για το επόμενο καλοκαίρι. Πάμε για ακόμη μια καλή τουριστική σεζόν αν δεν προκύψουν απρόοπτα. Το ζητούμενο για μας είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα για να ευνοηθεί ο τουρισμός», δήλωσε ο κ. Αρης Σουλούνιας και πρόσθεσε πως η τουριστική σεζόν θα πάει καλά αν είναι θετικά και τα οικονομικά αποτελέσματά της.
«Η σεζόν θα πάει καλά αν μπορούν και οι ξενοδόχοι να πληρώσουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους. Να μην μείνουμε μόνο στις αφίξεις αλλά να υπάρξει αύξηση και στα έσοδα των ξενοδόχων που καλούνται να καλύψουν τόσες πολλές υποχρεώσεις», δήλωσε ο κ. Σουλούνιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις θετικές εξελίξεις που σημειώθηκαν με την αεροπορική εταιρεία Ryanair ο κ. Σουλούνιας δήλωσε πως δεν υπήρξε επαρκής χρόνος για να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου