Συνεντεύξεις

Εφη Χαραλαμποπούλου: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας»

Για όλους και για όλα μιλάει σήμερα σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στην «δημοκρατική» η πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ στα Δωδεκάνησα, κα ‘Εφη Χαραλαμποπούλου. Η κ. Χαραλαμποπούλου σχολιάζει τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τις προκλήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κυρίως την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική και αναφέρεται στην πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές και τις προτεραιότητές του σε τοπικό επίπεδο.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
• Να ξεκινήσουμε από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνιση της Νέας Αριστεράς, η ΝΔ παραμένει ισχυρή και με μεγάλα ποσοστά μπροστά από το δεύτερο κόμμα που είναι, πλέον, το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Κυρία Ντόκου, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν την Νέα Δημοκρατία σταθερά πρώτο κόμμα με πολύ υψηλό ποσοστό και καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, αναδεικνύοντας φυσικά και ποια είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Φαίνεται επίσης ότι εκτιμούν τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων και στην πλειοψηφία τους συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό έργο.
Θα λέγαμε ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη, γεγονός το οποίο ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο την Κυβέρνηση, εκτιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών να εντείνει τις προσπάθειές της και να συνεχίσει το έργο της με σύνεση και υπευθυνότητα.
Βλέπουμε ότι με διαφορά 20 μονάδων ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία της Νέας Αριστεράς φάνηκε ότι άλλαξαν το σκηνικό στο χώρο της αντιπολίτευσης.
Παρακολουθούμε όλους τους συσχετισμούς, ωστόσο το πρωτεύον για την Κυβέρνηση είναι να μείνει προσηλωμένη στους στόχους της, να συνεχίζει να εργάζεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα και να καταφέρνει να συνδυάζει τις αναπτυξιακές πολιτικές με τη δημοσιονομική σταθερότητα.
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αντιμέτωπος (σύμφωνα με τις αναλύσεις) με την ακρίβεια και βεβαίως, με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα τα καταφέρει η κυβέρνηση να βρει λύσεις για τα θέματα της ακρίβειας κατά την εκτίμησή σας;
Είναι γεγονός ότι το ζήτημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά καταγράφεται ως το πρώτο πρόβλημα.
Για να κυριολεκτούμε, πρέπει να μιλάμε για εισαγόμενη ακρίβεια και σαφώς πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προσπαθήσει να απαλύνει τις επιπτώσεις της.
Έχουν γίνει πολλές ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.
Τον Δεκέμβριο θα εκταμιευθούν παραπάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ ως πρόσθετη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, πρωτίστως για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, για να είναι πιο εύκολες και οι διακοπές των Χριστουγέννων.
Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης και η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας επιτρέπει να αποδίδεται το πλεόνασμα των επιδόσεών της στους πολίτες.
Σημαντικό επίσης παράγοντα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας αποτελούν οι έλεγχοι στην αγορά για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται, όπως και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Επίσης, λαμβάνονται και υλοποιούνται πρωτοβουλίες όπως η σταθερή μείωση τιμής προιόντων, το καλάθι του νοικοκυριού- αυτή την περίοδο και το καλάθι των Χριστουγέννων.
Εκτός από όλα τα παραπάνω, στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και μόνιμοι τρόποι παρέμβασης, οι οποίοι σχετίζονται με την στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως η αύξηση μισθών και συντάξεων.
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό μέλημά της να συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, όσο διαρκεί το εισαγόμενο αυτό πρόβλημα.
Όσον αφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι τα χειρίζεται επιτυχημένα, διατυπώνοντας με σαφήνεια τις θέσεις της χώρας μας και προασπίζοντας τα συμφέροντά της.
Παρακολουθήσαμε προ ημερών πώς εξελίχθηκε μια πολύ σημαντική μέρα για τις διμερείς μας σχέσεις με τη γείτονα χώρα.
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το σύνολο των επαφών και των διμερών συναντήσεων, μεταξύ των υπουργών και η υπογραφή της Διακήρυξης, μετά από τόσα πολλά χρόνια συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο θετικού κλίματος.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα κλίμα συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο αποτυπώθηκε και αξιολογήθηκε θετικά. Επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πάντα η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας και σίγουρα η εμπειρία και η ψυχραιμία του είναι καθοριστικοί παράγοντες σε αυτή την εξέλιξη.
Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε και η απόφαση για χορήγηση 7ήμερης βίζας στους Τούρκους επισκέπτες στα 10 νησιά της χώρας μας, εκ των οποίων τα 6 ανήκουν στα Δωδεκάνησα.Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στους τουριστικούς παράγοντες των νησιών μας, διότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα νησιά μας και φυσικά το γεγονός θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας τους.
• Το 2023 ήταν έτος ‘εκλογών’ όπου η ΝΔ κατέγραψε νίκες. Το επόμενο εκλογικό ραντεβού είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές. Πόσο σημαντικό είναι για τη ΝΔ;
Πράγματι, το 2023 ήταν έτος πλούσιο σε εκλογικές διαδικασίες. Ο ελληνικός λαός ανέδειξε την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα με συντριπτική διαφορά από το δεύτερο κόμμα, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και έτσι ως πρωθυπουργός της χώρας για ακόμα μια τετραετία με την παράταξή μας στην Κυβέρνηση, έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είναι σημαντικό για την πορεία της χώρας μας στα επόμενα χρόνια.
Ύστερα λοιπόν από τις διπλές εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που διενεργήθηκαν, το βλέμμα έχει ήδη αρχίσει να στρέφεται προς τις Ευρωεκλογές.
Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πολύ σημαντικές τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024.
Να αναφέρω δε με την ευκαιρία, πόσο θετικά αξιολογήθηκε η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, δια της οποίας διαφαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί -σε έναν βαθμό-η αντιμετώπιση του φαινομένου της αποχής, το οποίο καταγράφηκε σε υψηλό ποσοστό σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση, η οποία σαφώς αποτελεί ευκαιρία για καταγραφή δυνάμεων των πολιτικών κομμάτων.
Φυσικά, δικός μας στόχος είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας , ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να βαδίζει σε τροχιά ανάπτυξης σε συνδυασμό με την εκλογή προσώπων που θα δυναμώσουν την φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη.
• Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτει η ΝΔ για τα τοπικά μας ζητήματα και ποια είναι τα επόμενα βήματα που προγραμματίζονται;
Συνεχίζουμε να υπηρετούμε το θεσμικό μας ρόλο, παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον το κυβερνητικό έργο, ενημερωνόμαστε για όσα σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, συζητάμε για όσα ζητήματα απασχολούν την περιοχή μας, καταγράφοντας ζητήματα και διατυπώνοντας προτάσεις.
Οι δράσεις μας θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται, καθώς επίσης και οι επισκέψεις σε φορείς.
Και βέβαια, θα έχουμε, όπως είχαμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, ενεργό ρόλο στις Ευρωεκλογές για τις οποίες θα απαιτηθεί προετοιμασία και συντονισμένη προσπάθεια.
Η μεγάλη επιτυχία της παράταξής μας στα Δωδεκάνησα στις βουλευτικές εκλογές, το ενδιαφέρον για όλα τα νησιά μας, η πολύτιμη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, η πολύ καλή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του κόμματος και φυσικά ο άξιος αρχηγός και πρωθυπουργός μας, μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου