Έκλεισαν οι κάλπες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όπου διεξάγονταν από το Σάββατο οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του ΕΒΕΔ και του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου. Αυτή τη στιγμή καταμετρώνται οι ψήφοι και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Την Κυριακή υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες και υπολογίζεται ότι περίπου 700 άτομα (από τα 3583 εγγεγραμμένα μέλη) ψήφισαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου. «Το Σάββατο ήταν πιο υποτονική η κίνηση των ψηφοφόρων. Η προσέλευση αυξήθηκε σημαντικά την Κυριακή. Διαπιστώνουμε βέβαια ότι μετά και από την όχληση των υποψηφίων συμβούλων υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση, κάτι που είναι βέβαια προς όφελος των ίδιων των εμπόρων, των επιχειρηματιών, των ψηφοφόρων. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή του επιμελητηρίου. Σε ορισμένα νησιά όπως π.χ. στην Κάρπαθο, η κίνηση ήταν ελάχιστη. Σε άλλα πάλι όπως στη Λέρο υπήρξε έντονη προσέλευση. Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε ότι και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπήρχε μεγάλη αποχή. Είναι συνεπώς γενικό το φαινόμενο», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Τεχνίτης, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής των αρχαιρεσιών του ΕΒΕΔ.

Σημειώνεται ότι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου υπό ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι ο νυν πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου.

Οι εκλογές του ΕΣΡ

Για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, ο γενικός γραμματέας της απερχόμενης Διοίκησης, κ. Κώστας Σπανός δήλωσε: «Υπήρξε ανταπόκριση στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου. Βοήθησε βέβαια το γεγονός ότι διεξήχθησαν αυτή τη φορά παράλληλα με αυτές του Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς σύσσωμος ο κόσμος μπορεί να έρθει να ψηφίσει. Συμμετείχαν περίπου 400 άτομα από τα 650 εγγεγραμμένα μέλη στους εκλογικούς καταλόγους, νούμερο ρεκόρ για τα δικά μας δεδομένα».

Η κίνηση στην αγορά

Σημειώνεται ότι σήμερα Κυριακή ήταν ανοιχτή η τοπική αγορά, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Κατά το μεσημέρι η κίνηση ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές όμως η προσέλευση των καταναλωτών υπήρξε υποτονική. Δεν βοήθησε βέβαια και ο άστατος καιρός. Πάντως ο εμπορικός κόσμος περιμένει αύξηση της κίνησης τις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ