Ρεπορτάζ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου βάλλει κατά της απόφασης καθορισμού μειωμένων ανταποδοτικών τελών!

Kαι νέα ειδική διοικητική προσφυγή κατά αποφάσεως συλλογικού οργάνου του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα κατά της με αριθ. 708/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Ρόδου για το έτος 2023 υπέβαλε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου.
Η δημοτική αρχή από τον Ιανουάριο του 2021 είχε προχωρήσει σε μειώσεις των ανταποδοτικών τελών προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως, των υπέρογκων αυξήσεων και των προβλημάτων του κορωνοϊού, ενώ παραπέρα έθεσε σε ισχύ ειδικά καθεστώτα χρεώσεων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Με την ως άνω απόφαση καθορισμού ανταποδοτικών τελών, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου και οι δαπάνες για το οικονομικό έτος 2023.
Οπως διατείνεται ο σύλλογος η απόφαση στηρίχθηκε στις ανταποδοτικές δαπάνες του έτους 2022 και 2021, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πρόβλεψη για το 2023 και στα ανταποδοτικά τέλη, έχουν… «τεχνηέντως κατατεθεί ψευδή ποσά, τα οποία δεν αιτιολογούν με κανέναν τρόπο»!
Ισχυρίζεται ότι αναφέρεται «ως αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας, το ποσό των 1.100.000 ευρώ, ενώ ήδη από το έτος 2020, το ποσό αυτό είναι 2.300.000 ευρώ».
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η Οικονομική Επιτροπή «προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μας πείσει ότι μέσω των ανταποδοτικών τελών μπορεί να διαθέσει το ποσό των 14.812.407,60 ευρώ (συν / πλην του νόμιμου 10%), το οποίο απαιτείται για δαπάνες συμφωνίας στο πλαίσιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών, ήτοι στην ιδιωτική καθαριότητα».
«Είναι απορίας άξιο πως εν μέσω απανωτών αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η Επιτροπή ενέκρινε κονδύλιο κάτω του μισού από την περσινή και προπέρσινη τιμή».

Αναφέρει ο σύλλογος παραπέρα σε ό,τι αφορά στις παροχές σε γάλα, ο προϋπολογισμός του έτους 2020, ήταν 41.000, ενώ για το έτος 2023, μόλις τα μισά, ήτοι 26.000 ευρώ και όπως διατείνεται «θέλει να παρουσιάσει μειωμένα έξοδα ώστε να πείσει ότι υπάρχουν αρκετά κονδύλια για να πληρωθεί η ιδιωτική υπηρεσία καθαριότητας και να δώσει ουσιαστικά την καθαριότητα στον ιδιωτικό τομέα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου