Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας 4 ημεδαποί που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου για τα αδικήματα της απείθειας, της βίας κατά υπαλλήλων, της εξύβρισης, της απλής σωματικής βλάβης και της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Οι συλληφθέντες ημεδαποί συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης για τα απαγορευτικά μέτρα και τη χρήση μάσκας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από το Δημαρχείο της Ρόδου, όπου το “παρών” έδωσαν συμπολίτες μας, με κεντρικό σύνθημα «14/11 Εφαρμόζουμε συλλογική ανυπακοή στη Χούντα σε όλη την Ελλάδα! Από τις 12.00 και μετά μαζευόμαστε σε όλες τις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων», στο πλαίσιο ανάλογων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 το μεσημέρι στις κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων σε όλη τη χώρα.
Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή από νωρίς, στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις εν μέσω του lockdown, από πολίτες που δεν συμμορφώνονται προς τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.


Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 30χρονος, μια 53χρονη, ένας 29χρονος κι ένας 27χρονος, ενώ επιβλήθηκαν πέραν της ποινικής δικογραφίας και διοικητικά πρόστιμα.
Κατόπιν διαδικτυακού καλέσματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκάνησου, για την λήψη μέτρων Τάξης – Τροχαίας – Ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.
Την 16:00 ώρα περίπου εντοπίστηκαν κάποια άτομα να κινούνται πεζά προς την πλατεία Κουντουριώτη.
Tα άτομα αυτά κινούνταν σε ομάδες των δύο – τριών ατόμων και παρέμεναν σταθερά σε διάφορα σημεία της πλατείας.
Κατά τον έλεγχο του νομίμου της μετακίνησης του πρώτου ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Υ.Α. Ρόδου που του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, εκείνος δεν συνεργαζόταν, δεν επέδειξε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο και στη συνέχεια φέρεται να άρχισε να τρέχει με κατεύθυνση προς την εκκλησία του Ευαγγελισμού.
Μετά από πενήντα περίπου μέτρα φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο έδαφος. Αστυνομικός που τον ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, φέρεται να έχασε κι εκείνος την ισορροπία του λόγω της πτώσης του ανωτέρω και έπεσε κι εκείνος στο έδαφος.

Στη συνέχεια επενέβησαν και έτεροι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και τον συνέλαβαν.
Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του, φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας με τα χέρια και τα πόδια δύο αστυνομικούς.
Σε άλλο σημείο της πλατείας, όπου βρίσκονταν έτερα άτομα στα οποία έγιναν συστάσεις για να αποχωρήσουν από εκεί, βρέθηκε η δεύτερη οποία άρχισε να διαμαρτύρεται για τον έλεγχο. Στη συνέχεια φέρεται να άρχισε να φωνάζει και αρνήθηκε να αποχωρήσει κατεβάζοντας την προστατευτική μάσκα. Επίσης φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τους αστυνομικούς και να επιτέθηκε με τα χέρια της σε έναν εξ’ αυτών.
Στο σημείο ήταν και ο τρίτος συγγενής της, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε κατά των αστυνομικών.
Το συγκεντρωμένο πλήθος προκάλεσε ένταση και ο δεύτερος και τρίτος διέφυγαν και συνελήφθησαν περί ώραν 18.30.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο τέταρτος, που φέρεται να βρίσκονταν στο σημείο χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα, επιτέθηκε σε αστυνομικούς της διμοιρίας υποστήριξης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας με τα χέρια και τα πόδια του τους αστυνομικούς.
Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και βγήκαν για 4ήμερο ελεύθεροι υπηρεσίας.
Ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο κέντρο με την σύζυγό του για τον καθιερωμένο περίπατό τους και κοντά στο Ελλη συνάντησε έναν φίλο του και έπιασαν την συζήτηση. Ισχυρίζεται ότι ξαφνικά είδε στο σημείο τους αστυνομικούς και ένα γκλοπ να ανοίγει και άρχισε να τρέχει με την σύζυγό του. Εκείνη τη στιγμή είδε να τον κυνηγούν 10 αστυνομικοί και ένας τον έριξε στο έδαφος με τρικλοποδιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του.


Τόνισε ότι είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν είχε ποτέ προβλήματα με την δικαιοσύνη.
Ομοίως η δεύτερη κατέθεσε ότι ξεκίνησε με τον σύζυγο της από την Ιαλυσό για το κέντρο της πόλης για να περπατήσουν και συνάντησαν τους δύο γιούς τους με τις φίλες τους. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και τους είπαν να φύγουν γιατί απαγορεύονται συγκεντρώσεις και εκείνοι αποκρίθηκαν ότι είναι οικογένεια. Ενώ μιλούσαν, όπως είπε, κατέβασε την μάσκα της και αστυνομικός της είπε να την φορέσει σωστά με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση όταν της έκανε παρατήρηση. Εδωσε όπως είπε, εντολή σε άλλους να την συλλάβουν και όταν την τραβούσαν στην κλούβα αντέδρασαν ο γιος της και η κόρη της.
Ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, τονίζοντας ότι αντιδρά υπερβολικά λόγω της κατάστασης. Ο τρίτος επιβεβαίωσε τα όσα κατέθεσε η συγγενής του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ