Τοπικές Ειδήσεις

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973

Αναφερόμενος στο επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 17 του Νοέμβρη βρήκε το 1973 την χώρα μας στο «γύψο» των συνταγματαρχών. Η 17 Νοεμβρίου 2020 την βρίσκει στην υγειονομική καραντίνα με προεκτάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ τα μηνύματα για «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Σήμερα, που καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα μειώνοντας τη δυνατότητα επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας. Σήμερα, που η παιδεία ανατίθεται στην αντιδραστική αντίληψη της κυβέρνησης που θέλει να την υποτάξει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σήμερα, που η ελευθερία και η δημοκρατία βρίσκεται «υπό αρκετών περιορισμών» με την επίκληση της υγειονομικής πανδημίας. Η Ιστορία απάντησε! Το μήνυμα του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο το 1973 είναι διαχρονικό και ουσιαστικό: Ο Λαός έκρινε και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά και με τη στάση του σήμερα ακύρωσε στην πράξη κάθε προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών και συνταγματικών του δικαιωμάτων. Είμαστε περήφανοι για τη νέα γενιά. Τιμούμε τους αγώνες των Ελλήνων στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στον αυταρχισμό και στη δικτατορία, για ελευθερία και δημοκρατία. Στεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε λογής διχαστικές πολιτικές που με αφορμή την πανδημία διαλύουν τον αλληλέγγυο κοινωνικό ιστό, τα εργασιακά δικαιώματα, καταστρέφουν τα όνειρα των παιδιών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Η ημέρα αυτή μας εμπνέει να συνεχίζουμε αταλάντευτα μπροστά. Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας. Για καλύτερη παιδεία και δημόσια υγεία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Περισσότερο από κάθε φορά μπορούμε σήμερα πιο δυνατά να φωνάξουμε: ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου