Πολιτιστικά

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα «Η τέχνη του να είσαι γονέας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών στα πλαίσια των δράσεων του πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018 την ομιλία με τίτλο «Η τέχνη του να είσαι γονέας: βάζοντας όρια στην συμπεριφορά των παιδιών μας», σε συνεργασία με το Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους του ΔΟΠ Δήμου Ρόδου. Ομιλήτρια ήταν η κυρία Σοφία Παυλίδη, παιδοψυχολόγος MSC προϊσταμένη του Κέντρου.

Στην ομιλία παρουσιάσθηκαν ορισμένες βασικές αρχές του ρόλου του σύγχρονου γονέα και γενικότερα θέματα που αφορούν τους προβληματισμούς γονέων. Επισημάνθηκε κατά κύριο λόγο η σπουδαιότητα των ορίων και κανόνων για την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και έγινε προσπάθεια μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας να γίνουν αντιληπτά όλα τα παραπάνω. Βασικό μέλημα της ομιλήτριας ήταν να τονίσει ότι «δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, τα παιδιά μας χρειάζονται μόνο αρκετά καλούς γονείς». Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς την κα. Παυλίδη καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από την σαφή ομιλία της.

Κρίνεται αναγκαίο να υπάρχουν τέτοιες ομιλίες και ενημερώσεις από ειδικούς, γι’ αυτό και ο Σύλλογος θεωρεί καθήκον του να διοργανώνει με κάθε ευκαιρία κάτι ανάλογο.

 

 

Με εκτίμηση
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Καλαβαρδών

και η Πρόεδρος Φωτεινή Στρατή

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου